...
TRENUTNO20:00 - 21:00Superoperater

Muzika

Boris Kovač 22.12. u Studiju M

12.12.2015.

Poslednja M Lab klinika u sezoni predstaviće Borisa Kovača i njegov novi projekat New Ritual Group, koji je logičan nastavak razvoja njegovog kamerno-muzičkog stvaralaštva.

.

U utorak 22. decembra u Studiju M, novosadska publika će imati jedinstvenu priliku da od 17.00 prisustvuje master classu Borisa Kovača na temu "Muzika kao put", a nakon toga od 21.00 i premijernom koncertu njegovog novog projekta New Ritual Group.

Boris Kovač je kompozitor, instrumentalista i multimedijalni umetnik koji piše muziku za kamerne sastave koje obično sam uvežbava i vodi, a mnogi od njegovih projekata rađeni su za pozorište i film. Predvodio je sastav Ritual Nova, LaDaABa orchest, orkestar La Campanella, Kamerni muzički teatar Ogledalo, Akademiju lepih veština i vodio nekoliko radionica. Izvodio je svoje kompozicije na preko 500 koncerata i oko 250 festivala nove muzike, world music i savremenog pozorišta u oko 30 zemalja. 

Kako navode organizatori, upravo zato tema Borisovog master classaa i jeste "Muzika kao put". Predavanje počinje u 17.00 u Studiju M, a ulaz je slobodan.

Istog dana od 21.00, Boris Kovač će održati koncert i predstaviti svoj novi projekat New Ritual Group. Koncert će predstaviti izvesnu retrospektivu dosadašnje karijere Borisa Kovača, koja uključuje i izbor najuspelijih novih radova, od kojih će nekoliko biti premijerno izvedeni upravo na novosadskom koncertu.

Na koncertu će biti izveden i deo materijala sa CD albuma "Times of Day", u izvođenju New Ritual Ensemble, albuma koji je nedavo objavila legendarna diskografska kuća ReR Megacorp iz Londona. Ovaj CD će biti ponudjen publici posle koncerta.

Ulaznice za koncert Boris Kovač & New Ritual Group se mogu kupiti u Gigstix prodajnim mestima po ceni od 500 dinara. Ulaznice će biti dostupne i na ulazu Studija M, 22. decembra po istoj ceni.

P.N.

Možda te još zanima:

.

Short Reports u novom formatu kreću na turneju

Novosadski bend Short Reports započeo je novo poglavlje sa novom postavkom benda koju čine Nemanja Velimirović, vokal i gitara, i…

.

Panel diskusija o pločama

Američki kutak Novi Sad obeležava Record Store Day uz panel diskusiju sa zanimljivim sagovornicima. U petak 19. aprila sa početkom…

.

Konkurs za Femiksetu

Femix kolektiv otvorio je konkurs za dvanaesto izdanje kompilacije Femikseta, na koji možete da se prijavite do 21. aprila.   

.

Nedeljni vodič od 15. do 21. aprila

Sredina aprila donosi događaje raznovrsnog i bogatog sadržaja, očekuju vas filmske projekcije, koncerti, žurke i stand up večeri.

.

Daze: Od kaver benda do Hali Gali kompilacije

Priliku da se njihova pesma "A ti, da ti" nađe na, sada već kultnoj, kompilaciji Hali Gali 2, koja predstavlja presek…

.

Nedeljni vodič od 8. do 14. aprila

Ove nedelje u Novom Sadu vas očekuje dosta raznovrsnih događaja, od izložbi, kvizova i filmskih projekcija, do žurki, koncerata i…

  • 19:30 Pesma dana
  • 19:45 Prava stvar
  • 20:00 Superoperater
  • 21:00 Music Mix by Bea

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo