...
TRENUTNO05:00 - 10:00Music Mix by Bea

Muzika

Bogata koncertna godina je iza nas

05.01.2020.

Januar je idealan sa sumiranje utisaka iz prošle i pravljenje planova za narednu godinu. Upravo iz tog razloga, vreme je da pogledamo kako je na koncertnom polju izgledala 2019. godina, ali i šta nas čeka u ovoj 2020. godini.

.

Pa da krenemo redom. Svako leto, pa i ovo 2019. godine, obeležili su brojni festivali na kojima je bila ekipa Oradija. Osim Exita, posetili smo i Punk Rock Holiday koji se održava u Tolminu u Sloveniji, te Terminal fest u Somboru. Exit 2019. godine je po mnogima obeležio nastup benda The Cure, koji su proslavili 40 godina karijere.

Početak koncertne 2019. obeležio je Nikola Pejaković Kolja nastupima u Studiju M. Kišnog i prohladnog, 9. maja na Trgu Slobode, povodom Dana Evrope nastupali su Obojeni program, Partibrejkers, Kawasaki 3P i Josip A Lisac. Festival uličnih svirača je i ove godine bio odlična prilika za uživanje u nešto drugačijem zvuku, pa smo tu, pored ostalih, mogli da čujemo rep dvojac Who See i grupu Artan Lili.

U septembru 2019. nastupom Gileta i Magic Busha otvoren je i novi koncertni prostor Dom kulture, u zgradi Pozorišta mladih. Ove zime pričalo se i o koncertu Buč Kesidija u MKC Petefi Šandor, ali o nastupima Nikole Vranjkovića u knjižari Bulevar Books. Kraj 2019. protekao je u znaku velikog OPENS poklon koncerta na kome je između ostalih nastupio i Dubioza Kolektiv.

A da vidimo sada šta nam nova godina donosi na koncertnom planu. Držimo se onoga što je za sada najavljeno i potvrđeno: Nick Cave i njegov bend The Bad Seeds nastupaju u Štark arenu 4. juna, a Srbija je jedna od 19 zemalja koje će obići u okviru aktuelne turneje. The Pixies takođe dolaze u našu zemlju nakon 30 godina i nastupiće na Tašmajdanu 1. septembra.

exit2020 png

Krajem prošle godine tradicionalno su objavljeni neki od izvođača za predstojeći Exit. Do sada su najavljeni David Guetta, Tyga, James Arthur, Fatboy Slim, Boris Brejcha, Sepultura, Artbat, Zhu, Meduza... Od domaćih bendova, za sada su potvrđeni nastupi Buč Kesidija, E-play i novosadskih Love Huntersa.

Ovo je sve što zamo za sada i ne deluje loše. Ipak je tu Nick Cave, a za ostalo ćemo se lako snaći...

M. L.

Možda te još zanima:

.

Nedeljni vodič od 18. do 24. marta

Ove nedelje vas očekuje dosta zanimljivih događaja, tu su razni koncerti, žurke, stand up večeri, radionice i izložbe.

.

Nedeljni vodič od 11. do 17. marta

Ove nedelje vas očekuje dosta raznovrsnih događaja. Tu su filmske projekcije, stand up večeri, koncerti i žurke.

.

Nedeljni vodič od 4. do 10. marta

Prva nedelja marta donosi u Novi Sad dosta zanimljivih događaja, pogotovo koncerata.

.

Nedeljni vodič od 26. februara do 3. marta

Poslednje nedelje februara vas očekuje dosta zanimljivih stand up večeri, a tu su i razni koncerti i književne večeri.

.

Nedeljni vodič od 19. do 25. februara

Ove nedelje vas očekuje dosta raznovrsnih događaja. Tu su radionice, predavanja, stand up večeri, koncerti i žurke.

.

Nedeljni vodič od 12. do 18. februara

U sredu se obeležava Dan zaljubljenih, pa vas tog dana očekuju događaji u tom duhu. Ukoliko niste zaljubljeni, ne brinite,…

  • 00:00 Music mix by Anja
  • 05:00 Music Mix by Bea
  • 10:00 Pre podne na O radiju
  • 10:10 Pesma dana

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo