...
TRENUTNO00:00 - 10:00Music Mix by Majkić

Muzika

Bogata koncertna godina je iza nas

05.01.2020.

Januar je idealan sa sumiranje utisaka iz prošle i pravljenje planova za narednu godinu. Upravo iz tog razloga, vreme je da pogledamo kako je na koncertnom polju izgledala 2019. godina, ali i šta nas čeka u ovoj 2020. godini.

.

Pa da krenemo redom. Svako leto, pa i ovo 2019. godine, obeležili su brojni festivali na kojima je bila ekipa Oradija. Osim Exita, posetili smo i Punk Rock Holiday koji se održava u Tolminu u Sloveniji, te Terminal fest u Somboru. Exit 2019. godine je po mnogima obeležio nastup benda The Cure, koji su proslavili 40 godina karijere.

Početak koncertne 2019. obeležio je Nikola Pejaković Kolja nastupima u Studiju M. Kišnog i prohladnog, 9. maja na Trgu Slobode, povodom Dana Evrope nastupali su Obojeni program, Partibrejkers, Kawasaki 3P i Josip A Lisac. Festival uličnih svirača je i ove godine bio odlična prilika za uživanje u nešto drugačijem zvuku, pa smo tu, pored ostalih, mogli da čujemo rep dvojac Who See i grupu Artan Lili.

U septembru 2019. nastupom Gileta i Magic Busha otvoren je i novi koncertni prostor Dom kulture, u zgradi Pozorišta mladih. Ove zime pričalo se i o koncertu Buč Kesidija u MKC Petefi Šandor, ali o nastupima Nikole Vranjkovića u knjižari Bulevar Books. Kraj 2019. protekao je u znaku velikog OPENS poklon koncerta na kome je između ostalih nastupio i Dubioza Kolektiv.

A da vidimo sada šta nam nova godina donosi na koncertnom planu. Držimo se onoga što je za sada najavljeno i potvrđeno: Nick Cave i njegov bend The Bad Seeds nastupaju u Štark arenu 4. juna, a Srbija je jedna od 19 zemalja koje će obići u okviru aktuelne turneje. The Pixies takođe dolaze u našu zemlju nakon 30 godina i nastupiće na Tašmajdanu 1. septembra.

exit2020 png

Krajem prošle godine tradicionalno su objavljeni neki od izvođača za predstojeći Exit. Do sada su najavljeni David Guetta, Tyga, James Arthur, Fatboy Slim, Boris Brejcha, Sepultura, Artbat, Zhu, Meduza... Od domaćih bendova, za sada su potvrđeni nastupi Buč Kesidija, E-play i novosadskih Love Huntersa.

Ovo je sve što zamo za sada i ne deluje loše. Ipak je tu Nick Cave, a za ostalo ćemo se lako snaći...

M. L.

Možda te još zanima:

.

Budućnost mladih je u zajedništvu

Jelena Trebaticki je završila je osnovnu mužičku školu "Isidor Bajić" u Novom Sadu. Srednje muzičko obrazovanje završava takođe u ovoj…

.

Kejvov onlajn koncert pretežak zadatak za domaće bendove

Muzičari širom sveta među prvima su postali ekonomske žrtve pandemije koronavirusa. Kako je koja zemlja uvodila mere, prvo su zabranjivani…

.

Sajamska antievrovizija Mortal Kombata

Koncertna tradicija se nastavlja i nema nameru da se zaustavi. 

.

Fortnite - čudno mesto za koncerte

Od momenta kada je nastala prva video igra pa sve do danas, jedan od imperativa koje programeri imaju pri  njihovoj…

.

Svakog dana po jedan koncert

Izreka kaže - jedna jabuka na dan tera doktora van... Jedan koncert na dan možda ne može oterati doktora, ali…

.

Onlajn koncerti Beogradske filharmonije

Beogradska filharmonija najavila je raznovrstan sadržaj koji je moguće svakodnevno pratiti na društvenim mrežama, kao i na sajtu te institucije.…

  • 00:00 Music Mix by Majkić
  • 10:00 Pre podne na O radiju
  • 10:30 Tehnologija

Anketa

Šta vam najviše nedostaje u "novoj normalnosti"?

Oradio logo