...
TRENUTNO17:00 - 21:00Music Mix by Bea

Muzika

Bogata koncertna godina je iza nas

05.01.2020.

Januar je idealan sa sumiranje utisaka iz prošle i pravljenje planova za narednu godinu. Upravo iz tog razloga, vreme je da pogledamo kako je na koncertnom polju izgledala 2019. godina, ali i šta nas čeka u ovoj 2020. godini.

.

Pa da krenemo redom. Svako leto, pa i ovo 2019. godine, obeležili su brojni festivali na kojima je bila ekipa Oradija. Osim Exita, posetili smo i Punk Rock Holiday koji se održava u Tolminu u Sloveniji, te Terminal fest u Somboru. Exit 2019. godine je po mnogima obeležio nastup benda The Cure, koji su proslavili 40 godina karijere.

Početak koncertne 2019. obeležio je Nikola Pejaković Kolja nastupima u Studiju M. Kišnog i prohladnog, 9. maja na Trgu Slobode, povodom Dana Evrope nastupali su Obojeni program, Partibrejkers, Kawasaki 3P i Josip A Lisac. Festival uličnih svirača je i ove godine bio odlična prilika za uživanje u nešto drugačijem zvuku, pa smo tu, pored ostalih, mogli da čujemo rep dvojac Who See i grupu Artan Lili.

U septembru 2019. nastupom Gileta i Magic Busha otvoren je i novi koncertni prostor Dom kulture, u zgradi Pozorišta mladih. Ove zime pričalo se i o koncertu Buč Kesidija u MKC Petefi Šandor, ali o nastupima Nikole Vranjkovića u knjižari Bulevar Books. Kraj 2019. protekao je u znaku velikog OPENS poklon koncerta na kome je između ostalih nastupio i Dubioza Kolektiv.

A da vidimo sada šta nam nova godina donosi na koncertnom planu. Držimo se onoga što je za sada najavljeno i potvrđeno: Nick Cave i njegov bend The Bad Seeds nastupaju u Štark arenu 4. juna, a Srbija je jedna od 19 zemalja koje će obići u okviru aktuelne turneje. The Pixies takođe dolaze u našu zemlju nakon 30 godina i nastupiće na Tašmajdanu 1. septembra.

exit2020 png

Krajem prošle godine tradicionalno su objavljeni neki od izvođača za predstojeći Exit. Do sada su najavljeni David Guetta, Tyga, James Arthur, Fatboy Slim, Boris Brejcha, Sepultura, Artbat, Zhu, Meduza... Od domaćih bendova, za sada su potvrđeni nastupi Buč Kesidija, E-play i novosadskih Love Huntersa.

Ovo je sve što zamo za sada i ne deluje loše. Ipak je tu Nick Cave, a za ostalo ćemo se lako snaći...

M. L.

Možda te još zanima:

.

Onlajn koncerti Beogradske filharmonije

Beogradska filharmonija najavila je raznovrstan sadržaj koji je moguće svakodnevno pratiti na društvenim mrežama, kao i na sajtu te institucije.…

.

Četvrti "Pocket Globe" u Eđšegu

Prvi Pocket Globe ciklus u ovoj godini predstaviće Novosađanima, narednog vikenda, domaće autore Lazara Novkova i "Frame Orchestra" i "Serboplov" Bogdana…

.

Ključevi Omladinske prestonice Evrope predati Amijenu

Ključevi Omladinske prestonice Evrope u petak su, na svečanosti održanoj u Srpskom narodnom pozorištu, predati francuskom gradu Amijenu. 

.

I ove godine dva dočeka u Novom Sadu

Bajaga i instruktori sa kvartetom i horom, Artan Lili, Mahmut Orhan, Let 3, TAPAN Live i mnogi drugi izvođači nastupiće…

.

Džepna muzička ekskurzija

Treći Pocket Globe ciklus, koji od septembra u Kulturnoj stanici Eđšeg predstavlja svetsku, nekomercijalnu muziku, sada donosi romske-etno-džez zvuke. U…

.

Online filmski festival "Moj OFF"

Domaće filmadžije došle su na ideju da organizuju besplatan kućni online filmski festival pod nazivom "Moj OFF".

  • 15:00 Bluegrass
  • 16:00 Strip o vedač
  • 17:00 Music Mix by Bea
  • 21:00 Music mix by Marko

Anketa

Da li se pridržavate preporuke o ostajanju kod kuće tokom epidemije korona virusa? 

Oradio logo