.
Trenutno
Music Mix by Bea
 Beata Kovač Božović
Muzika

Album nedelje: alt-J RELAXER

17.07.2017.

Visoko opuštajući pop!

.

Ovu elektro/pop priču započela su 2007. četiri prijatelja iz engleskog grada Lidsa, koji su u to vreme pokušavali da svoje muzičke ideje provuku kroz novo i neistraženo stvaralačko polje. Umetnička škola bile je okidač za ovu vrstu stvaralaštva, dok su se intenzivne probe održavale po kućama. Presudan momenat u životu i radu sastava Alt Džej (alt – J) jeste kolektivna selidba u Kejmbridž i potpisivanje ugovora sa izdavačkom kućom, Infekšus kada nastaje prvo izdanje benda. 

alt3 jpg

Omot albuma prvenca "An Awesome Wave"

"An Awesome Wave" se pojavljuje pred leto 2012. i ubrzo zauzima dobre pozicije na svim važnijim listama nezavisne muzike. Album kreće u promociju singlom "Bloodflood", uz ostale sjajne kompozicije "Matilda", "Breezeblocks", "Tessellate", "Something Good"... Velike životne promene stigle su preko noći, a potvrda kvaliteta u obliku osvojene nagrade Merkjuri u kategoriji za album godine.

Spot za kompoziciju "Breezeblocks"

Neminovne promene su se reflektovale i na samu postavu benda. Početkom 2014. Alt Džej ostaje bez svog osnivača Gvila Sejnzburija koji odlučuje da se posveti nekim drugim stvarima, ali zavet na prijateljstvo sa, sada već bivšim članovima grupe ostaje na snazi! 

alt2 jpg

Trio koji menja sliku pop muzike: Gas Anger Hamilton, Tom Soni Grin i Džo Njumen

Iste godine rifrešovana trojka arealizuje drugi studijski album "This is All Yours" koji direktno stiže na prva mesta velikih top lista. Pesme sa ovog izdanja pisane su u dahu (na turneji), fanovima je pretočena jedna različita slika od prethodnog albuma, a na jednoj numeri iskorišćen je sempl iz pesme Majli Sajrus. Naravno, na hitovima nisu zakidali. Tu su "Hunger For The Pine", "Left Hand Free", "Every Other Freckie"...

Spot za numeru "Hunger Of The Pine"

Šta je novo u vezi sa ovim neponovljivim engleskim indi rokerima nove generacije? Ekipa je pre nešto manje od mesec dana izdala svoj treći studijski album "Relaxer", koji na najlepši način proslavlja deceniju rada ovog visokokreativnog trija iz Lidsa. Bend je u moru promotivnih ideja došao i do saradnje sa čuvenim japanskim umetnikom Osamom Satom koji je bio zadužen za vizuelni ugođaj tonske slike. Naime, iskorišćena je slika iz čuvene video igrice LSD koja je bila ultra popularna pre dvadeset godina, što govori o retro pristupu koji je naznačen u pesmama sa Relaksera. 

Maestralan video za kompoziciju "3WW"

Pesme su bolje nego ikada. O tome svedoče odlični singlovi: "3WW", "Deathcrush", "Cold Blood" (gostovanje Igija Popa), obrada velikog hita hipi generacije (House Of The Rising Sun) kao i jedna celokupna impresija zrelijeg i profilisanog zvuka koja je brušena u čuvenom studiju Ebi Rod (Abbey Road). 

alt4 jpg

Čuveni logo sastava alt - J

Domaći fanovi su mogli da se uvere da se radi o vrhunskom sastavu nakon nastupa benda na ovogodišnjem festivaku INmusic u Zagrebu. Zato, zabacite se u neku udobnu stolicu i uživajte u svežim letnjim bitovima. Stižu Alt Džej (Ramadanovski)!

U nastavku pogledajte spot za kompoziciju "Deadcrush" koji se pojavio pre nekoliko dana:

Spisak pesama:

1. 3WW

2. In Cold Blod

3. House Of THe Rising Sun

4. Hit Me Like That Snare

5. Deathcrush

6. Adeline

7. Last Year

8. Pleader

.
Publika koja je posetila ovogodišnji Exit generalno je zadovoljna atmosferom i programom, međutim ne može biti sve sjajno i po…
.
Završen je 18. po redu EXIT festival,a organizatori kažu da je poslednje večeri izjednačen dnevni rekord od 55.000 ljudi na Petrovaradinskoj…
.
Alice Merton nastupila je poslednjeg dana EXIT festivala. Nakon što je njen fenomenalni singl "No Roots" snažno odjeknuo Evropom…
Program
Kalendar događaja
Jul 2018.
PonUtoSreČetPetSubNed
      
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
     
Anketa

Kako se hranite tokom leta?