...
TRENUTNO00:00 - 06:00Music Mix by Bea

Lifestyle / Zanimljivosti

Slagalica pred navijačima

10.03.2020.

Amfiteatar u Rektoratu novosadskog univerziteta bio je pun prošlog četvrtka. Razlog je bilo takmičenje u Slagalici. Popularni format kviza okupio je veliki broj takmičara, ali i gledalaca. Igre su svima bile dobro poznate iz televizijske emisije, ali pravila su za ovu priliku malo izmenjena. Na plavoj i crvenoj poziciji bile su ekipe sa po tri člana.

.

Da bi izašli pred publiku u Rektoratu, ekipe su morale da prođu kvalifikacije, koje prema rečima jednog od takmičara, Stefana, nisu bile ni malo lake.

"Prethodno je oko pedeset ekipa koje su bile prijavljene radilo neki vid testa, gde je najboljih osam uspelo da dođe ovde. Mislio sam da će biti malo prijavljenih ekipa i da neće biti nagrada, nego čisto baš rekreativno, ali vidi se da je takmičenje na zavidnom nivou", kaže Stefan.

Mihajlo, koji je takođe bio član jedne od ekipa, objašnjava da su pripreme za nastup trajale mnogo duže nego što bilo ko od nas može da zamisli.

"Svakog dana igramo Slagalicu na fakultetu. Nekad na predavanjima, a i u pauzama između predavanja. Kad se desi da nešto što radimo na predavanjima već znamo, onda je slagalica na prvom mestu”, objašnjava Mihajlo.

slagalica2 png

Takmičenje je počelo predstavljenjem ekipa, kao na televiziji. Interesantno je da je svako imao svoju grupu navijača. Žreb je bio prilično izjednačen, a pitanje pobednika se obično rešavalo na poslednjoj igri - asocijacijama. Jelena je došla da navija za svoje prijatelje i kako kaže, nije joj bilo ni malo dosadno.

"Bilo je jako uzbudljivo i uopšte nije bilo monotono. Nije se znalo ko će pobediti, posmatrala sam i druge učesnike i razmišaljala o tome kako će sve izgledati. Bilo je stvarno uzbuljivo. Pratimo kako oni rešavaju, pa mi poredimo sa našim rešenjima, malo se frustriramo i malo oduševljavamo”, priča Jelena.

slagalica4 png

Na kraju je pobedila ekipa koju su činili Dušan Milunović, Uroš Ogrizović i Branislav Anđelić. Dušan kaže da je borba u finalu bila izjednačena.

"Ekipa 'Klinika' je bila luda skroz - jedan momak je u igri Ko zna zna davao odgovore za sekund. To nije pogađanje, nego je on naverovatno brz. Igra asocijacija je definitivno igra dana, jer su tu bili najveći preokreti", kaže Dušan.

Uroš je već učestvovao i u TV Slagalici. Misli da je atmosfera u Rektoratu mnogo opuštenija nego u tv studiju.

"Ovde ima publike, ali tv slagalica nekako ima mnogo veliki prestiž, pa sam zbog toga imao veliku tremu kad sam tamo učestvovao. Ovde je bilo mnogo opuštenije. Značila nam je i podrška publike, to je dodatni faktor koji je učio da bude zabavnije, kako nama tako i celoj organizaciji", smatra Uroš.

Na pitanje da li žele da odbrane titulu, Branislav objašnjava da to ne zavisi samo od njih.

"Pa, ako nam dozvole, što da ne... Možda posle par ciklusa kada se održi neko superfinale", poručio je Branislav.

slagalica

Pobednička ekipa

Iza cele organizacije Slagalice u Rektoratu stoji Luka Radović, nekada student a danas asistent na FTN-u. On je pre nekoliko godina organizovao i kviz Potera na ovom fakultetu, a sada je izbor pao na Slagalicu jer je, kako sam kaže, jednostavnija.

"Bukvalno svaka organizacija Potere nam je uzimala dva meseca života. Morali su da se angažuju i studenti i profesori, tako da je to baš bilo teško za organizovanje. Ovog puta sam se odlučio za slagalicu, jer postoji već gotov softver i sve je bilo lakše. Prijavilo se dosta ekipa, pa možda već za mesec ili dva napravimo još jednu", kaže Luka.

Takmičari su dobili brojne nagrade, ali najveće oduševljenje izazvali su tokeni koji omogućavaju igranje ovog kviza na Fejsbuku. Mnogi otvaraju lažne naloge na ovoj društvenoj mreži samo da bi dobili tokene i mogli da odigraju još koju partiju. Oni koji su se takmičili u četvrtak su sigurno obezbeđeni za duže vreme…

Atmosferu sa takmičenja pogledajte u videu:

M. L.                                              

Možda te još zanima:

.

Kako su pab kvizovi postali omiljena zabava Novosađana?

Novi Sad je grad u kome je cela priča oko pab kvizova u Srbiji počela, grad odakle je sve krenulo…

.

Oradio kviz te vodi na EXIT!

Exit festival ovog leta nagrađuje muzičko znanje slušalaca Oradija sa kompletima ulaznica za predstojeći  festival.

.

Od Kviskoteke do Potere i Slagalice, volimo da se nadmećemo znanjem

Televizijski kvizovi su jedan od formata koji svakako izaziva najviše pažnje. O njima se piše na portalima, komentarišu se učesnici…

.

Teretana za mozak

Ukoliko verujete da i mozak, kao i mišići, zahteva vežbu ili želite da izdominirate na pab kvizovima, ili vam je…

.

Sve (bes)potrebne informacije na jednom mestu

Ako ste fan kvizova i laganih zagonetki vezanih za široko obrazovanje iz raznih oblasti života, znanje koje vam je potrebno…

.

Kvizovi su se iz pabova preselili u kućne uslove

Pab kviz scena u Novom Sadu, ali i čitavoj Srbiji, doživela je bum u proteklih nekoliko godina. Publici koja se…

  • 00:00 Music Mix by Bea
  • 06:00 Music mix by Anja
  • 11:00 Y2K

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo