...
TRENUTNO14:00 - 15:00RetroTips

Lifestyle / Zanimljivosti

Rođendanski pokloni nisu noćna mora

14.08.2018.

Kao jednu od većih trauma iz detinjstva definitivno pamtimo dobijanje šolje kao poklona za rođendan. Sada, kada smo malo starijii i kad za rođendan uglavnom ne dobijemo ništa – često pomislimo da ta šolja i nije bila toliko loša. Ekipa Oradija je stoga pokušala je da izdvoji nekoliko kreativnih poklona za rođendan.

.

Za razliku od sezone festivala, sezone malina i sezone skijanja, recimo, sezona rođendana je uvek. Ne postoji mesec u kom nije rođena makar jedna vama bliska osoba. Nažalost, plata nije baš toliko česta kao svi ti silnii rođendani, pa smo zato pokušali da pronađemo neke kreativne rođendanske poklone za koje ne morate da izdvojite čitavo bogatstvo.

Ako su vam bliske osobe opterećene organizacijom ili samo imaju običaj da zaborave na svaku obavezu, rokovnik ili planer su idealna opcija. Ali ne običan, već poseban rokovnik i planer. Devojka koja se bavi izradom rokovnika Milica Protić objasnila nam je zašto je to dobar rođendanski poklon, ali i kako najlakše da ga napravimo sami.

rok jpg

"Planer je idealan poklon za rodjendan zato što možete da poklonite nešto što nije samo lepo, već će tu osobu podstaći da bolje organizuje svoje vreme. A ako želite da napravite svoj planer, možete to uraditi tako što ćete u običnoj svesci iscrtati polja za svaki dan u mesecu ili nedelji i upisati datume. Ili još jednostavnije, na internetu postoji veliki izbor već gotovih planera koje možete štampati besplatno" rekla je Milica i dodala da je savršen planer bilo šta što odaberemo, ukoliko nas motiviše da upisujemo obaveze svaki dan. 

S obzirom na to veliki broj naših prijatelja svaki dan iznova kreće na dijetu, druga opcija je slatkiš. Opet, ne bilo kakav slatkiš, nego lančić, privezak ili minđuše u obliku kolačića. Tako bar znate da ga neće pojesti. Devojka koja pravi nakit Nataša Salai pokušala je da nam pomogne da ove stvarčice napravimo sami.

sova jpg

"Moj izbor je unikatni nakit i time se bavim u slobodno vreme. Nije ništa komplikovano kada je u pitanju sama izrada i ideje, jer su tu tutorijali i online prodavnice, a nije problem ni nabavka jer imamo buvljake koji su i najbolji što se mene tiče" rekla je Nataša

Ona dodaje da nije bitno da li je u pitanju lančić ili narukvica, jer su te unikatne stvari mnogo draže ljudima. Nije ih teško napraviti, a mnogi ih cene jer su iskreni i od srca.

Tu su naravno još i majice sa posebno dizajniranim printovima, mini stoni fudbal, bioskopska retro lampa, znak stop, rođendanske puzle, gejmerska činija... Pitali smo i naše sugrađane šta je najkreativnije što bi poklonili ili što su već poklonili nekome za rođendan. Evo nekoliko odgovora:

Ja bih kao poklon uvek izabrala policu za knjige.

Uglavnom ne volim ni da kupujem ni da dobijam poklone od ljudi sa kojima nisam toliko bliska. Sa druge strane, bliskim ljudima volim da izradim miks zajedničkih fotografija.

Najkreativnije je bilo kada sam drugu od 20 i kusur godina, koji ne zna da pliva, kupio onaj šlauf za plivanje. Posle sam ga upisao na kurs plivanja, ali onaj gde su klinci.

Sudeći po poslednjem poklonu, kreativno očigledno ne mora uvek da bude i lepo. Bitno je samo da vam prijatelji imaju dobar smisao za humor. I još nešto – ne kupujte prijateljima šolje!

Prilog o ovoj temi poslušajte u plejeru:


M. M.

Možda te još zanima:

.

Drugi rođendan portala “Hoću u pozorište”

Proslava drugog rođendana portala "Hoću u pozorište", simbolično rođenog istog dana kada se slavi i Svetski dan pozorišta, biće održana…

.

Godina u znaku "zelene ljubavi"

Pored žurke 15. februara na Spensu, organizatori Green love festivala najavljuju da će cela 2019. godina biti u znaku "zelene…

.

Nedeljni vodič od 4. do 10. februara

Ove nedelje očekuje vas obeležavanje mnogobrojnih rođendana Boba Marlija, radionice i svirke...

.

Rođendanska Gužva

Pank rok bend Gužva u 16-ercu iz Osijeka obeležiće 25 godina postojanja i rada, u Mađarskom kulturnom centru "Petefi Šandor"…

.

Portal "Univerzitetski odjek" slavi šesti rođendan

Novosadski studentski portal "Univerzitetski odjek" proslaviće svoj šesti rođendan u petak, 23. decembra u Domu b-612. Ovim povodom biće organizovane izložba…

.

Kako odabrati idealan poklon za Dan zaljubljenih?

Kada ste srećno zaljubljeni, sve u životu vam je potaman. Ptičice cvrkuću, uvek je toplo i sunčano, gledate na sve…

  • 13:30 Pesma dana
  • 13:45 Prava stvar
  • 14:00 RetroTips
  • 15:00 Music mix by Anja
  • 16:00 Popodne na O radiju

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo