...
TRENUTNO00:00 - 05:00Music Mix by Bea

Lifestyle / Zanimljivosti

DIY: Sneško Čarapić

21.12.2015.

Dok nas supermarketi i tržni centri zasipaju različitim predlozima za poklone i ukrase u glavi nam se uglavnom mota samo jedna stvar: koliko će to sve da košta!?
Pa, ne mora mnogo. Bar ne ako ste kreativni.  

.

Evo jednog predloga koji je multipraktik, možete da ga poklonite, a možete da ga iskoristite i kao prazničnu dekoraciju. 

Svaka prodavnica u svojoj ponudi ima različite varijante sneška belića, a pri tom ako živite na južnoj hemisferi on praktično nema nikakve veze sa Novom godinom, nego sa snegom. Ali ako ipak želite nekog sneška u svom toplom domu, onda možete da uzmete staru belu čarapu, bilo bi poželjno da ipak bude čista, malo riže, platnenu trakicu koju ćete iskoristiti umesto šala, probušen balon bilo koje boje koji će poslužiti kao kapica, nekoliko čioda, čačkalice, plastična spajalica i malo veštine.

Čarapu napunite rižom. Ako želite većeg sneška, stavite više riže i naravno uzmite veću čarapu, a ako želite manjeg onda vam treba i manje materijala.

Kada postignete željenu veličinu vežite čarapu u čvor, a ostatak tkanine odsecite. Uzmite trakicu koju ćete iskoristiti kao šal, rukama oblikujte sneška i vežite mu šal.

Umesto očiju, nosa i dugmića stavite čiode. Birajte one sa plastičnim glavama, mnogo lepše izgledaju. Na vrh čarape, navucite balon i dobili ste strava kapicu.

Još vam samo fali metla. Za to vam treba ona plastična spajalica sa početka teksta i nekoliko čačkalica. Spajalicu razmotajte i provucite kroz čarapu. Čačkalice izlomite, povežite u snop, prikačite ih na drugi kraj spajalice i dobili ste metlu.

Čistac, Sneško je gotov!

A.K.

Možda te još zanima:

.

Bolonjeze od juče

Ako kažemo da su u pitanju špageti bolonjeze, verovatno ćemo slagati, tako da ostajemo pri imenu pašta šuta.

.

Onlajn nasilje je svakodnevna pojava

Širenje glasina i etiketiranje već dosta dugo su neugodan i izazovan aspekt života maltene svake mlade osobe, a sveprisutnost pametnih…

.

I koja je uopšte poenta lajka?

Instagram želi da natera korisnike da prestanu da jure za lajkovima i nauči ih da cene i prate pravi sadržaj,…

.

Aplikacije pomažu u borbi s depresijom

Desetog oktobra obeležen je Dan mentalnog zdravlja. Tog dana podsetili smo se podatka da u Srbiji godišnje oko 1.500 osoba…

.

Kakva je stvarna moć onlajn peticija?

Veliki broj ljudi oseća se važno ili korisno nakon što učestvuje u nekoj onlajn kampanji ili akciji. Minimalne donacije ili…

.

Vredi pročitati: Oproštaj sanjara od devete zemlje

Knjigu Nobelovca Petera Handkea za ovu nedelju preporučuje Žikica Milošević urednik The Economist i Hello Travel magazina, ali i frontmen…

  • 00:00 Music Mix by Bea
  • 05:00 Music mix by Marko
  • 10:00 Pre podne na O radiju

Kalendar događaja

Januar 2020.
PonUtoSreČetPetSubNed
  
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
  

Anketa

Koliko verujete u horoskop?

Oradio logo