...
TRENUTNO00:00 - 05:00Music mix by Anja

Lifestyle / Zanimljivosti

DIY: Sneško Čarapić

21.12.2015.

Dok nas supermarketi i tržni centri zasipaju različitim predlozima za poklone i ukrase u glavi nam se uglavnom mota samo jedna stvar: koliko će to sve da košta!?
Pa, ne mora mnogo. Bar ne ako ste kreativni.  

.

Evo jednog predloga koji je multipraktik, možete da ga poklonite, a možete da ga iskoristite i kao prazničnu dekoraciju. 

Svaka prodavnica u svojoj ponudi ima različite varijante sneška belića, a pri tom ako živite na južnoj hemisferi on praktično nema nikakve veze sa Novom godinom, nego sa snegom. Ali ako ipak želite nekog sneška u svom toplom domu, onda možete da uzmete staru belu čarapu, bilo bi poželjno da ipak bude čista, malo riže, platnenu trakicu koju ćete iskoristiti umesto šala, probušen balon bilo koje boje koji će poslužiti kao kapica, nekoliko čioda, čačkalice, plastična spajalica i malo veštine.

Čarapu napunite rižom. Ako želite većeg sneška, stavite više riže i naravno uzmite veću čarapu, a ako želite manjeg onda vam treba i manje materijala.

Kada postignete željenu veličinu vežite čarapu u čvor, a ostatak tkanine odsecite. Uzmite trakicu koju ćete iskoristiti kao šal, rukama oblikujte sneška i vežite mu šal.

Umesto očiju, nosa i dugmića stavite čiode. Birajte one sa plastičnim glavama, mnogo lepše izgledaju. Na vrh čarape, navucite balon i dobili ste strava kapicu.

Još vam samo fali metla. Za to vam treba ona plastična spajalica sa početka teksta i nekoliko čačkalica. Spajalicu razmotajte i provucite kroz čarapu. Čačkalice izlomite, povežite u snop, prikačite ih na drugi kraj spajalice i dobili ste metlu.

Čistac, Sneško je gotov!

A.K.

Možda te još zanima:

.

Devet godina O radija

Pre devet godina održane su 23. Zimske olimpijske igre. Aleksandar Doba je pre devet godina bio prva osoba u istoriji…

.

EcoMan 2023: I Oradio u trci za očuvanje prirode

Posle uspešne prve EcoMan trke, koja je održana u septembru prošle godine, udruženje Zeleni Sad odlučilo je da ovaj događaj…

.

Zoom kafica o karijeri u HR-u

Ako te zanima karijera u HR-u, a ne znaš šta sve ona tačno podrazumeva, ili ako te zanima šta radi…

.

Vibro-akustičko inženjerstvo - novi master program

Univerzitet u Novom Sadu, prvi na ovim prostorima, otvara master program za vibro-akustičko inženjerstvo.U okviru ovog programa možete se opredeliti…

.

Prijavi se na BASF Innovation Hub

Prijave za konkurs iz oblasti održivog razvoja BASF Innovation Hub otvorene su do 30. septembra u ponoć.

.

Amazon protiv lažnih ocena

Amazon je blokirao oko 3.000 online prodavaca koji su povezani sa 600 kineskih elektronskih brendova. Amazon navodi da to nije anti-kineska…

  • 00:00 Music mix by Anja
  • 05:00 Music Mix by Bea
  • 10:00 Pre podne na O radiju

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo