.
Trenutno
Music mix by Marko
 Marko Balać
Lifestyle / Zanimljivosti

DIY: Sneško Čarapić

21.12.2015.

Dok nas supermarketi i tržni centri zasipaju različitim predlozima za poklone i ukrase u glavi nam se uglavnom mota samo jedna stvar: koliko će to sve da košta!?
Pa, ne mora mnogo. Bar ne ako ste kreativni.  

.

Evo jednog predloga koji je multipraktik, možete da ga poklonite, a možete da ga iskoristite i kao prazničnu dekoraciju. 

Svaka prodavnica u svojoj ponudi ima različite varijante sneška belića, a pri tom ako živite na južnoj hemisferi on praktično nema nikakve veze sa Novom godinom, nego sa snegom. Ali ako ipak želite nekog sneška u svom toplom domu, onda možete da uzmete staru belu čarapu, bilo bi poželjno da ipak bude čista, malo riže, platnenu trakicu koju ćete iskoristiti umesto šala, probušen balon bilo koje boje koji će poslužiti kao kapica, nekoliko čioda, čačkalice, plastična spajalica i malo veštine.

Čarapu napunite rižom. Ako želite većeg sneška, stavite više riže i naravno uzmite veću čarapu, a ako želite manjeg onda vam treba i manje materijala.

Kada postignete željenu veličinu vežite čarapu u čvor, a ostatak tkanine odsecite. Uzmite trakicu koju ćete iskoristiti kao šal, rukama oblikujte sneška i vežite mu šal.

Umesto očiju, nosa i dugmića stavite čiode. Birajte one sa plastičnim glavama, mnogo lepše izgledaju. Na vrh čarape, navucite balon i dobili ste strava kapicu.

Još vam samo fali metla. Za to vam treba ona plastična spajalica sa početka teksta i nekoliko čačkalica. Spajalicu razmotajte i provucite kroz čarapu. Čačkalice izlomite, povežite u snop, prikačite ih na drugi kraj spajalice i dobili ste metlu.

Čistac, Sneško je gotov!

A.K.

.
Poslednjih nekoliko meseci na našim ulicama primetan je najnoviji svetski trend. Kada bi imali pravo jednom da pogađate o čemu…
.
Jesu li i vas kad ste bili mali učili da je "strpljen spašen"? Ili da onaj ko je strpljiv, može imati šta god poželi? Tačno…
.
Kada biste prosečnog građanina naše zemlje, nevezano za to koliko ima godina, pitali koji je to časopis namenjen osobama od 7…
Program
Kalendar događaja
Avgust 2019.
PonUtoSreČetPetSubNed
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
Anketa

Po istraživanju KOMS-a, 67 odsto mladih želi da napusti Srbiju. Da li ste među njima?