...
TRENUTNO00:00 - 06:00Music mix by Anja

Lifestyle / Zanimljivosti

DIY ljiga za tastaturu

02.01.2016.

Veoma je često da se prljavština nahvata među slovima i brojevima na tastaturi. Saživeli smo sa našim kompjuterima i laptopovima, neretko i jedemo iznad tastature, pa ste sigurno u tastaturi primetili mrvice hleba, štapića, smokija… Ali ti razmaci između lova su toliko mali da ne možete da izvadite te mrvice tako lako. Zato su neki domišljati umvi osmislili ljigu koju bacite na tastaturu i ona pokupi SVE gluposti koje tu ne treba da se nalaze. Evo kako sami tu ljigu da napravite!

.

Šta je potrebno:

Dve kašičice lepka za više namena

Pet kašičica vode

Četiri kašičice boraksa*

 

U malu posudu stavite lepak i jednu kašičicu vode i dobro izmešajte. Ako želite da vam ljiga bude u boji, možete da dodate boju za hranu.

U drugoj posudi pomešajte boraks i četiri kašičice vode. Mešajte sve dok se prah boraksa u potpunosti ne rastvori. Ovo je veoma važno da ljiga ne bi ostavljala ostatke, da bi bila kompaktna.

Spojite sadržaj dve posude i odmah ga umešajte.

Igrajte se sa ljigom u rukama sve dok nestane osećaj da je mokra, iako treba da bude malo vlažna.

Da biste proverii da li je ljiga spremna, stavite je na parče papira i ostavite nekoliko sekundi – ne bi trebalo da ostavlja nikakv tragi ili ostatke za sobom.

Stavite je na tastaturu i sklonite, pa ponovite to na svakom mestu gde ima prljavštine, koja bi trebalo da se zalepi za ljigu. Kada završite, čuvajte je u čvrsto zavezanoj kesi ili tegli u koju ne ulazi vazduh. Ako počne da se suši, možete da dodate nekoliko kapi vode.

*Boraks može da se kupi u apotekama.

 

Izvor: Interestingengineering.com

Možda te još zanima:

.

"Moždani orgazam" uz Slime klipove

Ukoliko ste mislili da trendovi na internetu ne mogu postati čudniji, onda još niste videli najnoviji trend na društvenoj mreži…

.

Tik-tok neće biti prodat, navode kineski vlasnici

Kompanija "Bajtdens", u čijem vlasništvu se nalazi Tik-tok, saopštila je da ne namerava da prodaje tu društvenu mrežu nakon što…

.

Google otpušta one koji su protiv "Projekta Nimbus"

Google je otpustio 28 zaposlenih koji su učestvovali u protestima protiv "Projekta Nimbus", odnosno, ugovora sa izraelskom vladom i vojskom…

.

Zabrana Tik-toka prošla Kongres

Paket za nacionalnu bezbednost, koji uključuje i mere zabrane Tik-toka širom SAD, usvojen je velikom većinom glasova u američkom Senatu.

.

Plata u Nemačkoj 9.000 evra mesečno, bez da ustanete iz kreveta

Nemački centar za avijaciju traži 12 kandidata koji će provesti 60 dana u krevetu, za potrebe nove studije koju sprovode…

.

Obiđite Srbiju za Prvi maj i Uskrs

Ako nas vreme ne prevari, kao što je to čest običaj za 1. maj, mogli bi ovo biti stvarno dobri…

  • 00:00 Music mix by Anja
  • 06:00 Music Mix by Bea
  • 11:00 Y2K

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo