.
Trenutno
Music mix by Marko
 Marko Balać
Lifestyle / Zanimljivosti

DIY ljiga za tastaturu

02.01.2016.

Veoma je često da se prljavština nahvata među slovima i brojevima na tastaturi. Saživeli smo sa našim kompjuterima i laptopovima, neretko i jedemo iznad tastature, pa ste sigurno u tastaturi primetili mrvice hleba, štapića, smokija… Ali ti razmaci između lova su toliko mali da ne možete da izvadite te mrvice tako lako. Zato su neki domišljati umvi osmislili ljigu koju bacite na tastaturu i ona pokupi SVE gluposti koje tu ne treba da se nalaze. Evo kako sami tu ljigu da napravite!

.

Šta je potrebno:

Dve kašičice lepka za više namena

Pet kašičica vode

Četiri kašičice boraksa*

 

U malu posudu stavite lepak i jednu kašičicu vode i dobro izmešajte. Ako želite da vam ljiga bude u boji, možete da dodate boju za hranu.

U drugoj posudi pomešajte boraks i četiri kašičice vode. Mešajte sve dok se prah boraksa u potpunosti ne rastvori. Ovo je veoma važno da ljiga ne bi ostavljala ostatke, da bi bila kompaktna.

Spojite sadržaj dve posude i odmah ga umešajte.

Igrajte se sa ljigom u rukama sve dok nestane osećaj da je mokra, iako treba da bude malo vlažna.

Da biste proverii da li je ljiga spremna, stavite je na parče papira i ostavite nekoliko sekundi – ne bi trebalo da ostavlja nikakv tragi ili ostatke za sobom.

Stavite je na tastaturu i sklonite, pa ponovite to na svakom mestu gde ima prljavštine, koja bi trebalo da se zalepi za ljigu. Kada završite, čuvajte je u čvrsto zavezanoj kesi ili tegli u koju ne ulazi vazduh. Ako počne da se suši, možete da dodate nekoliko kapi vode.

*Boraks može da se kupi u apotekama.

 

Izvor: Interestingengineering.com

.
Poslednjih nekoliko meseci na našim ulicama primetan je najnoviji svetski trend. Kada bi imali pravo jednom da pogađate o čemu…
.
Jesu li i vas kad ste bili mali učili da je "strpljen spašen"? Ili da onaj ko je strpljiv, može imati šta god poželi? Tačno…
.
Kada biste prosečnog građanina naše zemlje, nevezano za to koliko ima godina, pitali koji je to časopis namenjen osobama od 7…
Program
Kalendar događaja
Avgust 2019.
PonUtoSreČetPetSubNed
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
Anketa

Po istraživanju KOMS-a, 67 odsto mladih želi da napusti Srbiju. Da li ste među njima?