...
TRENUTNO20:00 - 21:00Vaš DJ sat

Lifestyle / Zanimljivosti

Barbie postaje edukativna lutka

04.12.2015.

Navikli smo da se Barbie lutke obično vezuju za negativne stereoptipe o tome kako (mlada) žena treba da izgleda. U najnovijoj kampanji, ovaj brend se dobrano potrudio da javnosti pošalje dijametralno suprotnu sliku.

.

Barbike su često bile na meti kritika da šalju pogrešnu sliku devojčicama o fizičkom izgledu, sa naglaskom na mršavu figuru. Ne možemo osporiti da, iako postoje razne verzije u prodaji (Barbie doktorica, Barbie sportistkinja, Barbie stjuardesa i sl.), skoro sve barbike imaju gotovo jedinstveni kalup: dugu kosu, tanak struk i vitku liniju.

Izgleda da je kompanija Mattel (u čijim je rukama brend Barbie) konačno shvatila da mora da uradi nešto po tom pitanju. Ovaj brend se sada dobrano potrudio da javnosti pošalje dijametralno suprotnu sliku i priznajemo da su to odlično izveli. U najnovijoj reklami prikazano je nekoliko situacija u kojima devojčice preuzimaju inicijativu: vidimo devojčicu koja studentima drži predavanje na fakultetu, devojčicu paleontologa, poslovnu devojčicu.
 
Propratni moto ove reklame glasi "Kada se devojčica igra sa svojom Barbikom, ona zamišlja šta sve može da postane". Ono što je vrlo zabavno u celoj priči je da odrasli koji su se našli u reklami nisu uopšte znali da su bili snimljeni.
 
 
Izvor: Happy Novi Sad
Možda te još zanima:

.

Stigao novi trejler za "Barbi" sa Margo Robi

Vorner Bros je predstavio najnoviji trejler i poster za dugo očekivani film Grete Gervig o Barbi, koji će se naći…

.

Tik-tok neće biti prodat, navode kineski vlasnici

Kompanija "Bajtdens", u čijem vlasništvu se nalazi Tik-tok, saopštila je da ne namerava da prodaje tu društvenu mrežu nakon što…

.

Google otpušta one koji su protiv "Projekta Nimbus"

Google je otpustio 28 zaposlenih koji su učestvovali u protestima protiv "Projekta Nimbus", odnosno, ugovora sa izraelskom vladom i vojskom…

.

Zabrana Tik-toka prošla Kongres

Paket za nacionalnu bezbednost, koji uključuje i mere zabrane Tik-toka širom SAD, usvojen je velikom većinom glasova u američkom Senatu.

.

Plata u Nemačkoj 9.000 evra mesečno, bez da ustanete iz kreveta

Nemački centar za avijaciju traži 12 kandidata koji će provesti 60 dana u krevetu, za potrebe nove studije koju sprovode…

.

Obiđite Srbiju za Prvi maj i Uskrs

Ako nas vreme ne prevari, kao što je to čest običaj za 1. maj, mogli bi ovo biti stvarno dobri…

  • 19:30 Pesma dana
  • 19:45 Prava stvar
  • 20:00 Vaš DJ sat
  • 21:00 Music mix by Anja

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo