...
ORADIO UŽIVO

Lifestyle / Zanimljivosti

Bahus ponovo živi na Trgu

15.06.2016.

Festivala vina "Interfest" biće održan od 16. do 19. juna u Novom Sadu, 13. put. Jedna degustacija košta 100 dinara, a čaša 250.

.

Novosadski Trg slobode 13. put će postati oaza dobre kapljice. Da bi uživali u zanimljivim vinima, gosti festivala vina "Interfest" na blagajni organizatora prvo moraju kupiti festivalsku čašu za 250 dinara, a jedan vaučer za degustaciju koštaće 100. Organizator napominje da će se jedna čaša ekskluzivnih i skupih vina prodavati po ceni od dva ili tri vaučera, odnosno 200 ili 300 dinara. 

Grad Novi Sad preko Gradske uprave za privredu i Turistička organizacija Novog Sada nekoliko godina unazad podržavaju ovu manifestaciju, koja predstavlja prvi međunarodni skup vinara u Srbiji organizovan sa ciljem promocije vina i vinske kulture. Član gradskog veća za privredu Goran Sečujski kazao je da je za Grad ovaj događaj važan jer se bavi vinom kao turističkim proizvodom.

"Turizam je delatnost koju smo prepoznali kao delatnost sa velikim potencijalom od značaja za razvoj Grada Novog Sada. S druge strane, ovaj događaj je za naš grad bitan jer je veoma posećen, na njega dolaze brojni ljubitelji vina iz regiona i drugih zemalja. Ovaj i mnogi drugi događaji doprinose povećanju broja turista u Novom Sadu, kojih je za prva četiri meseca više u odnosu na isti period prošle godine pri čemu i u dolascima i u noćenjima prednjače strani turisti", izjavio je Sečujski.

Pomoćnik direktora Turističke organizacije Novog Sada Radovan Jokić je naglasio da je promocija turističke ponude Grada Novog Sada znatno obogaćena zahvaljujući upravo Festivalu vina "Interfest" koji svake godine dovodi veliki broj domaćih i stranih gostiju u Novi Sad. Direktorka Međunarodnog festivala vina "Interfest" Nataša Budisavljević-Radišić rekla je da će na ovogodišnjem "Interfestu" nastupiti 80 vinarija iz 11 zemalja.

"Pored tradicionalnih učesnika koje čine domaće vinarije i vinarije iz regiona, kao i uvoznici vina iz vinskih zemalja poput Italije, Španije i Portugala, ove godine će posetioci festivala prvi put imati priliku da probaju vina iz Grčke, sa ostrva Samos. Radno vreme Festivala vina je od 19 časova do ponoći, ulaz je slobodan, a način plaćanja degustacije su vaučeri", podsetila je Budisavljević-Radišić.

I.M.

Možda te još zanima:

.

Izložba "Tolerancija" Mirka Ilića u Novom Sadu

Povodom obeležavanja Međunarodnog dana ljudskih prava, u nedelju 10. decembra u 17 časova na Trgu slobode, u okviru festivala "Novosadski…

.

Nedeljni vodič od 12. do 18. juna

Nova sezona Brod teatra, Veliki prezir, predavanja, Interfest, Water fest,...

.

Besplatna vakcina protiv HPV-a za studente od 19 do 26 godina

Zavod za zdravstvenu zaštitu studenata Novi Sad obavestio je studente da će u toj ustanovi biti omogućena besplatna vakcinacija za…

.

Atheist Rap u subotu u Hali 2 Novosadskog sajma

Slavljenički koncert novosadske pank-rok grupe Atheist Rap biće održan u subotu 6. apruila u KC Hala 2 na Novosadskom sajmu.

.

Filozofski je slobodan dok su slobodni ljudi u njemu

Veliki broj studenata, profesora i građana okupio se danas ispred Rektorata novosadskog Univerziteta, na skupu podrške i javnom času o…

.

Profesori ne pristaju na ultimatume, pozivaju na razgovor o slobodi govora

Ispred Filozofskog fakulteta u Novom Sadu održan je skup podrške koji je organizovala grupa profesora i zaposlenih na tom fakultetu,…

  • 00:00 Music mix by Anja
  • 05:00 Music Mix by Bea
  • 10:00 Pre podne na O radiju

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo