...
TRENUTNO05:00 - 10:00Music Mix by Bea

Lifestyle / Web

Wolframalpha za odgovor na sva pitanja

27.03.2018.

Sajt wolframalpha.com je ambiciozan projekat grupe naučnika koji su želeli da vam pruže na jednom mestu ono što biste inače sakupljali širom interneta guglajući. Kreatori su ovaj portal pretvorili u dugoročan cilj da jednog dana ovde možete da pronađete sve o svemu što vas je ikada zanimalo. To čine tako što prikupljaju sve dostupne podatke, reference, obrasce, metode i algoritme koje ubacuju u program i omogućavaju vam da rešite svaki zadatak, nedoumicu ili se informišete.

.

Wolframalpha.com podeljen je na nekoliko desetina kategorija i tu možete pretraživati tematski: od jezika i lingvistike, preko matematike, hemije, umetnosti, saobraćaja, do tehnologije. Sajt funkcioniše tako da ukucavate pojam o kojem želite više da znate i on vam daje veoma jednostavno uređene odgovore i objašnjenja, uključujući i rešenja. Tako, ako želite da znate kolika je crna rupa od deset sunčevih masa, ukucate to u pretraživač i dobijate tabelarni prikaz rezultata po svim kategorijama.

Sajt je jednostavan i veoma pregledan, a postoje dve korisničke opcije: besplatna i pro opcija koju možete doplatiti 10 dolara. Profesionalne opcije postoje za studente i predavače, kao i opšta. Sajt wolframalpha.com veoma je popularan kod studenata prirodnjih nauka jer jednim klikom daje rešenja zadataka uz objašnjenje celog postupka i bezmalo da nema pojma koji ovde ne možete proveriti bilo da učite ili ste prosto radoznali.

P.K.

Možda te još zanima:

.

Family Feud za kišne dane

Za ove kišne dane naša preporuka je da ostanete kod kuće, uz zanimljive sadržaje na Internetu. A i mi smo…

.

Zabrana Tik-toka prošla Kongres

Paket za nacionalnu bezbednost, koji uključuje i mere zabrane Tik-toka širom SAD, usvojen je velikom većinom glasova u američkom Senatu.

.

Plata u Nemačkoj 9.000 evra mesečno, bez da ustanete iz kreveta

Nemački centar za avijaciju traži 12 kandidata koji će provesti 60 dana u krevetu, za potrebe nove studije koju sprovode…

.

Obiđite Srbiju za Prvi maj i Uskrs

Ako nas vreme ne prevari, kao što je to čest običaj za 1. maj, mogli bi ovo biti stvarno dobri…

.

Kina uklanja strane mrežne čipove do 2027.

Kina pokušava da eliminiše čipove strane proizvodnje do 2027. godine.

.

Veštačka inteligencija misli da ima dete

Sajt 404 Media izveštava o neobičnoj situaciji kada je u pitanju veštačka inteligencija, a u glavnoj ulozi se našao Metin…

  • 00:00 Music mix by Anja
  • 05:00 Music Mix by Bea
  • 10:00 Pre podne na O radiju
  • 10:10 Pesma dana

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo