.
Trenutno
Music mix by Marko
 Marko Balać
Lifestyle / Web

Space.com portal za sve svemirske istraživače

26.07.2016.

Poznavaoci veba znaju da je prvi sajt ikada pušten na mrežu info.cern.ch. Razvijen je 1990. godine u Cernu pa postoji i danas na vrhu piramide sastavljene od miliona i miliona portala. Manje je poznato da je prvi web sajt koji se bavi astronomijom i istraživanjem života u Svemiru www.space.com. 

.

Sajt space.com osnovali su jedan novinar i jedan astronaut. U pitanju su televizijski producent vesti Lu Dobs i prva žena koja je bila u kosmosu Seli Rajd. U upravnom odboru sedeo je Nil Armstrong, kojeg ne treba posebno predstavljati. Sajt je osnovan 20. jula 1999. na tridesetu godišnjicu misije Apolo 11, kada je čovečanstvo stiglo na Mesec. Od tada do danas space.com izrastao je u jedan od najboljih i najinformativnijih sajtova posvećenih istraživanju svemira.

Na ovom sajtu možete čitati najnovije vesti iz sveta tehnologije, o potrazi za vanzemaljskim životom, bukvalno sve o aktuelnim misijama NASE. Poseban odeljak posvećen je nauci i astronomskim teorijama, a ovde možete naći i zabavne elemente nauke, kao i sijaset sjajnih priča o serijalima Star wars, Star track, Guardians Of The Galaxy i mnogim drugim. Space.com dobio je nekoliko prestižnih nagrada među kojima i novinarsku nagradu "Breaking news" za pokrivanje eksplozije šatla Kolumbija 2003. godine.

Ovde možete pronaći i korisne informacije o opremi za posmatranje noćnog neba, videti šta je najbolje kupiti za novac koji imate i koji su dometi amaterskog istraživanja svemira. Space.com je danas ozbiljna kompanija sa bogatom video produkcijom i ukoliko ste poklonik astronomije, obavezno posetite ovo mesto na vebu.

P. K.

.
Obične aplikacije za editovanje fotki nisu više dovoljne. Pravo je vreme da od svoje fotke napravite barokni momenat.
.
NASA Lunar Orbiter (LRO) kruži oko Meseca već skoro deceniju. Tokom ovog leta, prikupio je bezbroj fotografija i podataka na mesečevoj…
.
Na internetu postoji pregršt sajtova sa crtanim filmovima, ali smo jedan poseban izdvojili za vas. Ovaj sajt mogu da koriste i deca,…
Program
Kalendar događaja
Oktobar 2019.
PonUtoSreČetPetSubNed
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
   
Anketa

Po istraživanju KOMS-a, 67 odsto mladih želi da napusti Srbiju. Da li ste među njima?