...
TRENUTNO21:00 - 00:00Music mix by Anja

Lifestyle / Web

Smarty Pins za sate dokolice

27.11.2017.

Google je kompanija koja u svojim servisima uvek sadrži neke zanimljive igrice ili zabavne sadržaje za korisnike. Ovog puta vas podsećamo da na servisu Google Maps postoji igra Smarty Pins, koja će vam pomoći da naučite mnogo novih stvari iz istorije, umetnosti ili geografije, ali i da obnovite ono što već znate. Maja je isporbala i donosi više informacija.

.

Smarty Pins je defintivno igirica na koju se možete navući. Nastala je još 2014. godine, ali je još uvek dostupna na Google Maps servisu i bazira se na geografskim lokacijama na kojima se dogodio neki veliki istorijski događaj ili je po nečemu specifična.

Igrica testira vaše znanje iz geografije, tako što vam postavlja seriju pitanja koja su vezana za neku geografsku lokalciju. Na momente podseća na Zanimljivu geografiju u jednom savremenom, digitalnom okruženju.

Među pitanjima vas može zadesiti na primer i ono koji grad svojim domom nazivaju The Beatles i The Wombats. Odgovor je naravno Liverpul. Ili ono u kom gradu se nalazi najpoznatija rezidecija kraljice Elizabete. Ovo ćete morati da proverite sami...

smartpins png

Odgovore na pitanja dajete tako što čuvenu Googlovu crvenu iglicu pozicionirate na mapi na ono mesto za koje smatrate da je tačno, a ukoliko vam treba više vremena Google vam nudi i hintove za pomoć.

Vaš rezultat se meri u miljama. Počinjete sa 1.000 milja u "banci", a za svako tačno odgovoreno pitanje možete dodati i po 15 poena. Ukoliko ste pogrešili lokaciju, Google Maps će vam pokazati koji je ogovor tačan i izračunati na mapi kolika je razdaljina do tačnog odgovora, a to vam naravno oduzima poene sa rezultata.

Jednostavno je i zabavno, može se igrati u satima dokolice i takmičiti se sa prijateljima u geografskom znanju, a da bi sve bio još lakse, Google vam zumira deo sveta na mapi u kojem bi se odgovor mogao nalaziti.

Igrica je dostupna i na mobilnim uređajima.

Možda te još zanima:

.

Znaju šta ste gledali svakog leta

Nakon odluke suda, Google je pristao da izbriše milijarde podataka i ograniči donekle svoju moć da prati korisnike.

.

Šta će žaba nasred Google sajta?

Da li ste primetili žabicu kada ste otvorili Google jutros? Da li znate zašto je tu?

.

Reddit će prodavati sadržaje korisnika

Sporazum, čija se godišnja vrednost procenjuje na oko 60 miliona dolara, predstavlja značajan napredak u regulisanju upotrebe podataka za obuku…

.

Šta je "Guglovo groblje“ i ko na njemu počiva?

Otkako je pre više od 25 godina Gugl stupio na svetsku scenu, većina ljudi je to ime povezivala s pretraživačem…

.

Hakeri mogu da pristupe Google nalozima i bez lozinke

Sajber stručnjaci iz CloudSEK-a upozoravaju na novi oblik malvera koji omogućava hakerima da zaobiđu dvostruku autentifikaciju i pristupe Google nalozima…

.

Sud odlučio – Google je monopolista

Slučaj Epic Games protiv Google-a je otkrio da je monopol na prodaju digitalnih proizvoda u okviru aplikacija zavisio od tajnih…

  • 19:45 Prava stvar
  • 20:00 Y2K
  • 21:00 Music mix by Anja

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo