...
TRENUTNO00:00 - 05:00Music Mix by Bea

Lifestyle / Web

Screenshot aplikacije kao pomoć pri učenju

01.02.2016.

Često ne želimo da na društvenim mrežama ljudima skrenemo pažnju na ceo tekst koji smo šerovali, već samo na jedan specifiči deo. Izdvojili smo nekoliko aplikacija koje su savršene za screenshotovanje, koje imaju i dodatne korisne funkcije. 

Definitivno su screenshotovi postali jedan od najefikasnijih načina za šerovanje informacija na društvenim mrežama. A kako smo videli na sajtu Wired, postoji više aplikacija koje to rade samo u nekoliko jednostavnih koraka, kako bi u par klikova vaš screenshot poslužio svrsi.

.

One Shot

Aplikacija savršena za razgovor dva njuz džankija. Definitivno je Tvitter-orjentisana, jer su je dizajnirali bivši zaposleni u toj kompaniji, ali korisnici mogu da dele screenshotove na bilo koju platformu, uključujući Facebook ili Instagram.

U sebi sadrži i editing alat, koji nudi mogućnost da promenite boju pozadine, možete kropovati nepotrebne delove, a koristi i softver za prepoznavanje znakova, koji će omogućiti da URL članka iz kojeg screenshot potiče, automatski doda vašem postu. Tako neko može potražiti i šire informacije.

Xcerpt

Ovo je Androidov odgovor na One Shot, ima slične karakteristike, gomilu boja, a njegove funkcije su toliko jednostavne da ih je lakše koristiti od većine androidovih aplikacija za obradu fotografija. Shotovi se mogu šerovati direktno iz aplikacije na više društvenih mreža.

Važno je napomenuti da i ova aplikacija prepoznaje tekst, skenira članak i unosi njegov link u sliku na veoma atraktivan način.

Liner

Ovo je nešto malo drugačije. Liner je web marker koji radi i na mobilnim i desktop uređajima. Kao i kod Xcerpt-a ili One Shot-a, možete istaći delove teksta i podeliti tu sliku na društvene mreze.

Medjutim, ono što Liner čini drugačijim jeste opcija čuvanja vaših članaka i delova koje ste označili kao najvažnije. Tako im se možete vratiti i vrlo lako naći ono što vam je potrebno, bez ponovnog čitanja celog teksta. Omogućava i dodavanje komentara u članak i čini se kao dobar pomoćnik pri učenju.

Izvor: Wired

Možda te još zanima:

.

App Store se širi na Srbiju?

Apple će u toku ove godine proširiti svoj App Store na još 20 zemalja, a na toj listi nalazi se…

.

Video treninzi na Instagramu

Vežbanje ponekad najviše zavisi od motivacije. Uvek dođu dani kada vam se ne radi ništa i kada biste po ceo…

.

Instagram kopira Zoom

U proteklih nekoliko meseci video pozivi su postali deo naše svakodnevnice. Aplikacije koje nude ovu opciju svakog dana privalače sve…

.

Mikrosvet koji menja ljude

Instagram više nije samo za selfije, već se može upotrebitii pažljivije, tako što ćete svoj feed napuniti edukativnim sadržajem koji…

.

Epic Games nudi besplatno Civilization VI

Nakon što je protekle nedelje obradovao igrače ponudivši GTA V potpuno bepslatno, Epic Games nastavlja u istom ritmu. Sada je…

.

Mačke u umetnosti kroz istoriju

Mačke kao kućni ljubimci su tu sa nama od pamtiveka. Da je tako dokaz su i brojna umetnička dela na…

  • 00:00 Music Mix by Bea
  • 05:00 Music mix by Marko
  • 10:00 Pre podne na O radiju

Anketa

Da li planirate letovanje?

Oradio logo