...
TRENUTNO05:00 - 10:00Music mix by Anja

Lifestyle / Web

#radiobattleRS ujedinio tviteraše

18.01.2016.

Kao što već verovatno znate O radio je pobedio u  prvom kolu ovogodišnje evropske Radio bitke protiv nemačkog Funk Haus Europa radija. Uz podršku tviteraša obezbedili smo dalji plasman u ovom takmičenju. Sledeći protivnik će nam biti Italija, 6. marta! Takmičimo se upravo sa italijanskim Rai Radio Due, koji su ujedno i organizatori. 

.

Tokom sat vremena zajedničkog programa sa nemačkom radio stanicom Funk Haus Europa i italijanskim radiom Rai Radio Due, publika je mogla da glasa isključivo putem Tvitera. Naši kapiteni su bili Sofija i Vule koji nisu mogli sakriti uzbuđenje nakon vrhunske pobede.

Sofija kaže da je bilo malo stresnije nego prošle godine zato što smo imali tehničkih poteškoća.

"Zaista je bilo teže fokusirati se na to da pričaš i da se prezentuješ sa mišlju u glavi da veza može da pukne u svakom momentu. Ipak mislim da smo se dobro snašli u tome, pogotovo Vukašin kome je ovo prvi puta da učestvuje u ovako nečemu. Zaista je bilo vatreno krštenje sa svim mogućim stvarima koje su pošle po zlu ali opet, pobedili smo".

Vule je zaključio da je bilo dinamično i da vreme vrlo brzo proleti.

"Svaki minut je ispunjen sa hiljadu misli i zbog tehničkog dela u stresnom okruženju ali muzika i rad i fokus na to te opusti i dovede na nivo koji je potreban da to bude najbolje što može biti. A to ne bi bilo tako da nije bilo domaće podrške. Tviteraši su fenomenalni, tviter je čudo. Ovo je potpuno neverovatno šta smo postigli".

Kako je u živom programu u jednom momentu rekao i organizator bitke Filipo Solibelo, zahvaljujući tviterašima iz Srbije i iz cele Evrope koji su podržali O radio, hešteg #radiobattlers je u jednom momentu bio treći po posećenosti na celom svetu. Sledeći protivnik nam je Italija koju smo prošle godine pobedili u prvom krugu bitke, a naš novinar Pera je rezimirajući prošlogodišnje tvitovanje i ovo sada došao do zaključka da treba da se paze.

"S obzirom na to da smo prošle godine u polufinali imali negde oko 1700 originalnih tvitova, a u finalu negde oko 16 hiljada, apsolutno sam se nadao da možemo da uradimo više. Da će to biti pedeset i kusur hiljada tvitova sa potencijanim šerom od četiri miliona nisam se nadao ni u najluđim snovima. A Italijanima mogu samo da poručim da budu smireni i staloženi, da popiju neki zoloft ili tako nešto jer će im trebati pošto mi sledeći put možemo da prebacimo i ovu cifru".

Naša muzička urednica Bea pokazala je šta znači sjajan muzički izbor a za narednu bitku planira još bolju, ako je to ikako moguće.

"Mislim da ćemo oduvati Italijane, zato što Nemce već jesmo. Ja stvarno ne znam ko je njima tamo muzički urednik da takvu muziku puštaju. Nema smisla. Sramota". (smeh)

Oni bez kojih ne bismo pobedili su definitivno tviteraši. Njima se neizmerno zahvaljujemo kao redakcija a i Sofija ima posebnu poruku za sve vas.

"Tviter nije glavna društvena platforma u Srbiji, znam da ga ne koristi mnogo ljudi. Ali ti ljudi koji ga koriste znam da su vrlo aktivni i da vole ovakve akcije tako da računamo na njihovu podršku i u četvrtfinalu i ako dođemo do finala. Bitno nam je da nas toliko podržavate jer nam to zaista znači a mi možemo da vam obećamo sjajan program".

Sjajne tvitove moći ćete da čitate i na našem sajtu, jer njima ćemo posvetiti ceo tekst!

U takmičenju ove godine učestvuje 16 radio stanica, među kojima i one iz Hrvatske, Austrije, Letonije, Estonije, Švajcarske i tako dalje. Ponavljamo, sledeći protivnik O radija je Italija, a muzičko-zabavni meč će biti održan 6. marta.

 A evo kako je to izgledalo pre i nakon bitke.

Možda te još zanima:

.

Devet godina O radija

Pre devet godina održane su 23. Zimske olimpijske igre. Aleksandar Doba je pre devet godina bio prva osoba u istoriji…

.

EcoMan 2023: I Oradio u trci za očuvanje prirode

Posle uspešne prve EcoMan trke, koja je održana u septembru prošle godine, udruženje Zeleni Sad odlučilo je da ovaj događaj…

.

Zoom kafica o karijeri u HR-u

Ako te zanima karijera u HR-u, a ne znaš šta sve ona tačno podrazumeva, ili ako te zanima šta radi…

.

Vibro-akustičko inženjerstvo - novi master program

Univerzitet u Novom Sadu, prvi na ovim prostorima, otvara master program za vibro-akustičko inženjerstvo.U okviru ovog programa možete se opredeliti…

.

Prijavi se na BASF Innovation Hub

Prijave za konkurs iz oblasti održivog razvoja BASF Innovation Hub otvorene su do 30. septembra u ponoć.

.

Amazon protiv lažnih ocena

Amazon je blokirao oko 3.000 online prodavaca koji su povezani sa 600 kineskih elektronskih brendova. Amazon navodi da to nije anti-kineska…

  • 00:00 Music Mix by Bea
  • 05:00 Music mix by Anja
  • 10:00 Pre podne na O radiju
  • 10:10 Pesma dana

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo