...
TRENUTNO12:00 - 13:00Za i protiv

Lifestyle / Web

Pretražujte internet i usput sadite drveće

31.01.2017.

Da li ste znali da možete pomoći u sadnji drveća tako što ćete sedeti kod kuće i raditi ono što obično i radite – pretraživati internet?

.

Na sajtu TechViral možete pronaći organizaciju koja plaća sadnice drveća tako što korisnici njihovog veb pretraživača jednostavno koriste taj pretraživač.

Kako oni plaćaju sadnice i kako mi to zapravo pomažemo? Kako navodi sajt saznajnovo.com vlasnici sajta za te svrhe koriste reklame na svojim stranicama. Više od 80 odsto svog prihoda doniraju u projekte odnosno tim novcem kupuju sadnice i finansiraju lokalne radnike.

Prava svrha ovog projekta je zasaditi što više drveća jer se jedino tako možemo efikasno izboriti sa klimatskim promenama. Međutim, sadnjom drveća takođe pomažemo lokalnom stanovništvu koje ih sadi jer mogu sakupljati semenje, plodove, prodati dalje, praviti hranu i razne predmete.

A kako da znamo da novac ide tamo gde oni tvrde da ide? Ovo je glavno pitanje kod ljudi sa Balkana, kada se radi o donacijama. Ne brinite, svi njihovi podaci su transparentni i dostupni javnosti. Na njihovom sajtu možete videti tačne podatke i cifre gde je koliko novca utrošeno. Takođe, možete pratiti njihov blog gde objavljuju ažuriranja i slike područja koje su pošumili.

Izvor: Saznajnovo.com

Možda te još zanima:

.

Zamenite stari papir za sadnice

Akcija zamene starog papira za sadnice organizovana je u okviru manifestacije "Novosadska jesen" koja se održava na SPENS-u do subote…

.

Osvežite ličnu biblioteku

Peta razmena knjiga koju organizuje blog Prerazmišljavanje biće održana u nedelju 21. oktobra u kulturnoj stanici Eđšeg, od 14 do…

.

Vredi pročitati: "Sve drveće, sva deca, i svi bicikli u meni"

Jedan od osnivača kultne novosadske knjižare Bulevar Books i autor knjige "U dalekom svetu običnih ljudi" Milan Tripković ove nedelje…

.

Ne sadite drveće bilo gde, za to postoje planovi

Proleće je stiglo i baš vam se dopada kako je sve zeleno, a možda bi moglo da bude još zelenije…

.

Majice koje menjaju svet

Da li znate kako jedna majica može da zasadi 51 stablo?! Odgovor na ovo našli su David i Atila koji…

.

Zameni stari papir za sadnice

Akcija zamene starog papira za sadnice cveća ili drveća biće održana na Spensu od 24. do 26. oktobra u okviru…

  • 05:00 Music mix by Marko
  • 11:00 Škripa
  • 12:00 Za i protiv
  • 13:00 Indie road
  • 14:00 Pokretač

Anketa

Da li planirate letovanje?

Oradio logo