.
Trenutno
Reinženjering
 Vladimir Kozbašić
Lifestyle / Web

Pretražujte internet i usput sadite drveće

31.01.2017.

Da li ste znali da možete pomoći u sadnji drveća tako što ćete sedeti kod kuće i raditi ono što obično i radite – pretraživati internet?

.

Na sajtu TechViral možete pronaći organizaciju koja plaća sadnice drveća tako što korisnici njihovog veb pretraživača jednostavno koriste taj pretraživač.

Kako oni plaćaju sadnice i kako mi to zapravo pomažemo? Kako navodi sajt saznajnovo.com vlasnici sajta za te svrhe koriste reklame na svojim stranicama. Više od 80 odsto svog prihoda doniraju u projekte odnosno tim novcem kupuju sadnice i finansiraju lokalne radnike.

Prava svrha ovog projekta je zasaditi što više drveća jer se jedino tako možemo efikasno izboriti sa klimatskim promenama. Međutim, sadnjom drveća takođe pomažemo lokalnom stanovništvu koje ih sadi jer mogu sakupljati semenje, plodove, prodati dalje, praviti hranu i razne predmete.

A kako da znamo da novac ide tamo gde oni tvrde da ide? Ovo je glavno pitanje kod ljudi sa Balkana, kada se radi o donacijama. Ne brinite, svi njihovi podaci su transparentni i dostupni javnosti. Na njihovom sajtu možete videti tačne podatke i cifre gde je koliko novca utrošeno. Takođe, možete pratiti njihov blog gde objavljuju ažuriranja i slike područja koje su pošumili.

Izvor: Saznajnovo.com

.
Google Maps ovih dana uvodi novu opciju koja će obradovati sve svetske putnika, a to je izgovoranje imena ulica na jeziku zemlje…
.
Putovati negde sopstevnim automobilom za sobom nosi i traženje i plaćanje parkinga. U Srbiji gotovo da ne postoji mesto koje nije…
.
Vremenom, kako se tehnologija razvija, imamo više mogućnosti kada su u pitanju digitalne beleške, tako da ih sada možemo koristiti…
Program
Kalendar događaja
Novembar 2019.
PonUtoSreČetPetSubNed
    
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
Anketa

Po istraživanju KOMS-a, 67 odsto mladih želi da napusti Srbiju. Da li ste među njima?