...
TRENUTNO17:00 - 00:00Music Mix by Majkić

Lifestyle / Web

Preporučujemo: Theoatmeal.com

19.01.2016.

Ako do sada niste to uradili, ovog sekunda posetite sajt theoatmeal.com.

.

foto: Tesla vs. Edison, by The Oatmeal

Iza duhovitih stripova, postera, kvizova i blog zapisa stoji Amerikanac Metju Inman, alijas The Oatmeal, i njih svakog meseca pročita oko četiri miliona korisnika.

Poznat kao ljubitelj životinja, posebno mačaka i pasa, Inman se u crtežima i stripovima bavi i drugim temama, uvek stavljenim u duhoviti kontekst. Kako nazvati vulkan, paradoksi mog psa, kako prikazati Ameriku neamerikancu i šta znači posedovati Eplov proizvod neke su od njih, a tu je i pitanje engleske gramatike, na koju je Imnam posebno osetljiv u vremenu skrnavljenja jezika na internetu.

Met Inman je strastveni trkač na duge staze i veliki fan Nikole Tesle. Svetskoj javnosti je postao poznat kada je uspešno pokrenuo kampanju za kupovinu Vordenklif tornja na njujorškom Long Ajlandu, gde neprofitna organizacija Naučni centar Tesla namerava da izgradi muzej posvećen velikom naučniku i pronalazaču. Jedan od ulagača bio je i čuveni Elon Mask, vlasnik kompanije Tesla koja proizvodi električne automobile.

Osim što nas uveseljava sjajnim stripovima o hrani i odnosima u vezama, Imnam rado ismeva popularnu kulturu i društvene fenomene. Inman je do sada objavio nekoliko ilustrovanih knjiga: Pet veoma dobrih razloga zašto da udarite delfina u usta, Kako prepoznati da vaša mačka planira da vas ubije i Zašto bi grizli medvedi morali da nose donje rublje.

I.M.

 

 

 

Možda te još zanima:

.

The Moth

Postanite pravi internet moljac

.

Sport kome korona ništa ne može

Do momenta kada će nas koronavirus pustiti iz svojih kandži, moraćemo da se ponašamo u skladu sa situacijom. Događaje poput…

.

Važno je ko je šta rekao

Društvene mreže olakšavaju nalaženje uzora i stupanje u kontakt sa njima. Dok je pre samo deset godina bilo nezamislivo da…

.

Srcream Into The Void

Slobodne se izvrištite

.

Instagram Reels kao konkurenciju TikToku

Tik Toku izgleda ozbiljno otkucava vreme slave

  • 00:00 Music Mix by Bea
  • 06:00 Music Mix by Majkić
  • 12:00 Leto na O radiju

Anketa

Da li planirate letovanje?

Oradio logo