...
TRENUTNO15:50 - 17:20Leto na O radiju

Lifestyle / Web

Portal za prisluškivanje proze i poezije

23.01.2017.

Za sve ljubitelje proze i poezije nova zvezda je rodjena u Crnoj Gori! Sajt Proletter.me govori o stvaralaštvu iz Crne Gore i regiona, donosi zanimljive intervjue, audio zapise čitanja poezije i proze, kod njih se intervjui mogu slušati, a ne samo čitati. U audio formi možete preslušavati i kratke forme razgovora.

.

Sajt Proletter uređuje i vodi crnogorski pesnik i kompozitor Vladimir Đurišić. Osim što je direkno usmeren na književnost i poeziju kao takve, kao i na promociju i podršku njihovim autorima, ovaj sajt donosi i osveženje kada se radi o tekstovima koji se tiču problema kulturne scene u našem regionu.

Otvoren razgovor o kulturnim politikama i kritike našli su mesto na sajtu Proletter, a on je deo projekta "Lijepa riječ" koji realizuje NVO "Prostory". Cilj projekta i ove organizacije je da književnost postane dostupna što širem broju čitalaca sa fokusom na uključivanje marginalizovanih grupa i na interakciju publike i autora.

Kroz kratke forme razgovora čitaoci, odnosno slušaoci će na ovom sajtu imati prilike i da dobiju kompletniju sliku o jednom autoru, upoznavajući ga kroz sopstvenu prezentaciju poezije ili proze, neformalne razgovore.

Sajt ima pet odeljaka, prvi je naravno "poezija i proza", zatim "teorija i kritika", pa "drustvo i politika", "kolumna i blog" i na kraju "razgovori". Dizajn je veoma speifičan, a među naslovnim fotografijama tekstova pronaći ćete i razne zanimljive gifove, koji naslovnu stranu čine vizuelno pokretnom.

Objave i rad portala možete pratiti i na njihovim društvenim mrežama, odnosno na Facebooku i Twiteru. Postoji i mogućnost prijave na newsletter opciju, za sve koji ne žele da propuste više nijedan post i tekst namenjen ljubiteljima pisane reči.

M.L.

 

Možda te još zanima:

.

Dokon um, đavolje igralište

Još uvek nemate omiljeni način za gubljenje vremena? Pokušali ste na mnogim sajtovima? EVO REŠENJA!

.

Moguće putovanje kroz vreme, a šta je sa menjanjem prošlosti?

Autori rada pod nazivom "Reverzibilna dinamika sa zatvorenim vremenskim krivinama i slobodom izbora" tvrde da su otkrili "centralnu tačku u…

.

Stiže Flexpai 2

Kineska kompanija Rojol dospela je u žižu svetske javnosti kada je prošle godine pretekla Samsung i Huawei, predstavljajući prvi savitljivi…

.

Najduži vic na svetu

Na sajtu https://www.longestjokeintheworld.com pročitajte, kako autori tvrde, najduži vic na svetu.

.

Psi koji otkrivaju koronavirus

U okviru finskog pilot-projekta za rano otkrivanje koronavirusa kod ljudi, raspoređeni su psi po aerodromu u Helsinkiju. Tokom četiri meseca…

.

Filmovi bez slike i tona

Nekada su filmovi, između ostalog, služili da ubrzaju čitanje lektire. Tada su sve ozbiljne VHS videoteke imale u svojoj ponudi…

  • 15:00 Leto na O radiju
  • 15:40 O tome se priča
  • 15:50 Leto na O radiju
  • 17:20 Gost O radija
  • 18:00 Music Mix by Majkić

Anketa

Šta vam najviše nedostaje u "novoj normalnosti"?

Oradio logo