...
TRENUTNO12:00 - 14:00Pre podne na O radiju

Lifestyle / Web

Portal za prisluškivanje proze i poezije

23.01.2017.

Za sve ljubitelje proze i poezije nova zvezda je rodjena u Crnoj Gori! Sajt Proletter.me govori o stvaralaštvu iz Crne Gore i regiona, donosi zanimljive intervjue, audio zapise čitanja poezije i proze, kod njih se intervjui mogu slušati, a ne samo čitati. U audio formi možete preslušavati i kratke forme razgovora.

.

Sajt Proletter uređuje i vodi crnogorski pesnik i kompozitor Vladimir Đurišić. Osim što je direkno usmeren na književnost i poeziju kao takve, kao i na promociju i podršku njihovim autorima, ovaj sajt donosi i osveženje kada se radi o tekstovima koji se tiču problema kulturne scene u našem regionu.

Otvoren razgovor o kulturnim politikama i kritike našli su mesto na sajtu Proletter, a on je deo projekta "Lijepa riječ" koji realizuje NVO "Prostory". Cilj projekta i ove organizacije je da književnost postane dostupna što širem broju čitalaca sa fokusom na uključivanje marginalizovanih grupa i na interakciju publike i autora.

Kroz kratke forme razgovora čitaoci, odnosno slušaoci će na ovom sajtu imati prilike i da dobiju kompletniju sliku o jednom autoru, upoznavajući ga kroz sopstvenu prezentaciju poezije ili proze, neformalne razgovore.

Sajt ima pet odeljaka, prvi je naravno "poezija i proza", zatim "teorija i kritika", pa "drustvo i politika", "kolumna i blog" i na kraju "razgovori". Dizajn je veoma speifičan, a među naslovnim fotografijama tekstova pronaći ćete i razne zanimljive gifove, koji naslovnu stranu čine vizuelno pokretnom.

Objave i rad portala možete pratiti i na njihovim društvenim mrežama, odnosno na Facebooku i Twiteru. Postoji i mogućnost prijave na newsletter opciju, za sve koji ne žele da propuste više nijedan post i tekst namenjen ljubiteljima pisane reči.

M.L.

 

Možda te još zanima:

.

Možeš li da izdržiš ceo dan bez aplikacija?

Guglova aplikacija Desert Island može da ti pomogne ako želiš da smanjiš vreme koje provedeš na telefonu svakog dana.

.

Avast prikuplja podatke

U medijima se već duže vreme spekuliše da antivirus program Avast prikuplja podatke o aktivnostima korinsika na internetu.

.

Da li znate gde je Senjac?

Slovačka, iako nam je veoma blizu, kao i Austrija, nije stekla toliku popularnost u našoj zemlji. Retko koji stanovnik Srbije…

.

City Jam za vikend u Novom Sadu

Ostalo je još pet dana do petog City Jam takmičenja. Prvog februara u 18 časova posetioci će moći da vide…

.

Stigla je zamena za Vine

Vine je nestao sa internet neba pre nekoliko godina, a ako su vam nedostajali kratki video snimci od šest sekundi…

.

Stiže AirDrop za Andorid?

Prebacivanje fajla sa jednog telefona na drugi može postati puno jednostavnije. Ranije smo koristili Infrared, pa smo prešli na Bluetooth,…

  • 10:00 Pre podne na O radiju
  • 11:00 Pokretač
  • 12:00 Pre podne na O radiju
  • 14:00 Indie road
  • 15:00 Škripa

Kalendar događaja

Januar 2020.
PonUtoSreČetPetSubNed
  
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
  

Anketa

Koliko verujete u horoskop?

Oradio logo