...
TRENUTNO05:00 - 11:00Music mix by Marko

Lifestyle / Web

Oskar i izbori dominirali društvenim mrežama

05.03.2018.

Vikend koji je za nama obeležile su dve stvari - dodela Oskara i izbori u Beogradu. Ovo prvo je očekivano došlo do prvog mesta u trendovanju na Tviteru, dok se o izborima pričalo svuda, uključujući i Fejsbuk, čak i Instagram. Bilo je tu mnogo zanimljivih tvitova i komentara, a nisu izostale ni diskusije.

.

Pažnju je naravno privukla i vest da je najbolja srpska atletičarka Ivana Španović napokon došla do prvog zlata i da je Svetskom prvenstvu u Birmingemu pobedila skokom od 6,96 u četvrtoj seriji.

Naša koleginica Sofija Balać je veliki fan Oskara i svega što on nosi, pa nije čudno što je noć probdela uz tv prenos. Usput nam je poslala i izveštaj. Da čujemo šta Sofija misli o ovogodišnjoj dodeli:

"Pošto je ovo devedeseta dodela Oskara, to je poteglo neke smešne konstatacije. Na primer, ko je sve stariji od toga. Moram priznati da sam tek sad shvatila da Džejn Fonda ima osamdeset i jednu godinu, što znači da je samo devet godina mlađa od Akademije. Bilo je zaista dosta fora na račun starosti Akademije i njenih pojedinih članova", kaže Sofija. Na kraju se ispostavilo da je reditelj Džejms Ajvori sa 89 godina ipak najstariji dobitnik na dodeli.

Bilo je i šale na račun Vorena Bitija koji je prošle godine dodelio Oskara pogrešnom filmu, a ove godine je imao popravni.

"Ove godine nije napravio grešku i pročitao je dobar film, 'Shape of water'. Neki mnogo kul ljudi su pokupili nagrade tako da mislim da je ove godine bila fer igra. Šok je možda bio to što film 'Lady bird', koji je bio favorit fanova, nije odneo nijednog Oskara".

oskarr jpg

"Još jedna godina u kojoj žene ne osvajaju Oskare, sem za najbolju glumicu", jedan je od tvitova koje možete da vidite na Tviteru. Medjutim, očekivalo će pokret Me too  prožeti ovogodišnju dodelu Oskara, što, čini se, nije bilo vidljivo u tolikoj meri kao na drugim dodelama nagrada. Cak se i Tviter nacija nije preterano bavila time.

Evo nekoliko tvitova koje smo izdvojili o ovogodišnjem Oskaru.

 

Vragolaž kaže da je ovog vikenda malo pažnje posvetio društvenim mrežama.

"Ne znam da li je to bilo podsvesno, zbog tih 'lepih' stvari koje su se dešavale za vikend ili sam samo slučajno bio odsutan. Ali mi je sada drago zbog toga. Došao je ovaj ponedeljak pa ću nadoknaditi propušteno. Ono što sam zasigurno propustio jesu garant fantastični mimovi koji se tiču izbora u Beogradu", priča Vragolaž gostujući u emisiji "O tome se priča" i kaže da, iako prethodnih godina nije bio toliko obavešten, čini mu se da je bilo mnogo manje vesti na mrežama.

"Sad i da hoću ne mogu da izbegnem, baš smo bombardovani. Mreže imaju veliku moć koja se uglavnom koristi za plasiranje gluposti. Mislim na to da ih koriste političari koji hvataju način kako da se reklamiraju preko Interneta", kaže Vragolaž. Što se tiče Oskara, kaže da je veoma zadovoljan filmovima za razliku od prošle godine.

Emisiju "O tome se priča" poslušajte na našem podkastu.

Možda te još zanima:

.

Stripofili, raščistite raspored za vikend!

Ljubitelji stripa dobiće pravu malu poslasticu, koja će ih oraspoložiti bez obzira na sve nagle vremenske promene. Novosadski strip vikend…

.

Otvorena vrata PMF-a uz radionice

Manifestacija "Otvorena vrata" pod sloganom "Hemijski vikend –Saznaj. Nauči. Primeni." biće održana ove i naredne subote (8. i 15. decembar)…

.

Višak smeća, manjak kućnog vaspitanja

U vrelim letnjim noćima alternativu zagušljivim klubovima mnogi traže pod vedrim nebom na novosadskom keju. To okupljanje međutim sa sobom…

.

Strip spremno čeka novu publiku

Možemo reći da se ono čemu su se domaći strip izdavači nadali, unazad nekoliko godina, danas realizovalo na visokom novou.…

.

Vikend mentalnog zdravlja u Subotici

U Subotici počinje vikend mentalnog zdravlja! Takvo zdravlje ne znači samo odsustvo mentalne bolesti. Rezilijentnost je ključni deo mentalnog zdravlja…

.

Streaming-only filmovi moći će da osvoje Oskara za 2021. godinu

Akademija filmskih umetnosti i nauka privremeno ublažava svoje protivljenje striming filmovima. Odbor guvernera Akademije odobrio je promenu pravila koja će filmovima namenjenim samo…

  • 00:00 Music Mix by Majkić
  • 05:00 Music mix by Marko
  • 11:00 Škripa

Anketa

Da li planirate letovanje?

Oradio logo