...
TRENUTNO05:00 - 10:00Music mix by Anja

Lifestyle / Web

Oskar i izbori dominirali društvenim mrežama

05.03.2018.

Vikend koji je za nama obeležile su dve stvari - dodela Oskara i izbori u Beogradu. Ovo prvo je očekivano došlo do prvog mesta u trendovanju na Tviteru, dok se o izborima pričalo svuda, uključujući i Fejsbuk, čak i Instagram. Bilo je tu mnogo zanimljivih tvitova i komentara, a nisu izostale ni diskusije.

.

Pažnju je naravno privukla i vest da je najbolja srpska atletičarka Ivana Španović napokon došla do prvog zlata i da je Svetskom prvenstvu u Birmingemu pobedila skokom od 6,96 u četvrtoj seriji.

Naša koleginica Sofija Balać je veliki fan Oskara i svega što on nosi, pa nije čudno što je noć probdela uz tv prenos. Usput nam je poslala i izveštaj. Da čujemo šta Sofija misli o ovogodišnjoj dodeli:

"Pošto je ovo devedeseta dodela Oskara, to je poteglo neke smešne konstatacije. Na primer, ko je sve stariji od toga. Moram priznati da sam tek sad shvatila da Džejn Fonda ima osamdeset i jednu godinu, što znači da je samo devet godina mlađa od Akademije. Bilo je zaista dosta fora na račun starosti Akademije i njenih pojedinih članova", kaže Sofija. Na kraju se ispostavilo da je reditelj Džejms Ajvori sa 89 godina ipak najstariji dobitnik na dodeli.

Bilo je i šale na račun Vorena Bitija koji je prošle godine dodelio Oskara pogrešnom filmu, a ove godine je imao popravni.

"Ove godine nije napravio grešku i pročitao je dobar film, 'Shape of water'. Neki mnogo kul ljudi su pokupili nagrade tako da mislim da je ove godine bila fer igra. Šok je možda bio to što film 'Lady bird', koji je bio favorit fanova, nije odneo nijednog Oskara".

oskarr jpg

"Još jedna godina u kojoj žene ne osvajaju Oskare, sem za najbolju glumicu", jedan je od tvitova koje možete da vidite na Tviteru. Medjutim, očekivalo će pokret Me too  prožeti ovogodišnju dodelu Oskara, što, čini se, nije bilo vidljivo u tolikoj meri kao na drugim dodelama nagrada. Cak se i Tviter nacija nije preterano bavila time.

Evo nekoliko tvitova koje smo izdvojili o ovogodišnjem Oskaru.

 

Vragolaž kaže da je ovog vikenda malo pažnje posvetio društvenim mrežama.

"Ne znam da li je to bilo podsvesno, zbog tih 'lepih' stvari koje su se dešavale za vikend ili sam samo slučajno bio odsutan. Ali mi je sada drago zbog toga. Došao je ovaj ponedeljak pa ću nadoknaditi propušteno. Ono što sam zasigurno propustio jesu garant fantastični mimovi koji se tiču izbora u Beogradu", priča Vragolaž gostujući u emisiji "O tome se priča" i kaže da, iako prethodnih godina nije bio toliko obavešten, čini mu se da je bilo mnogo manje vesti na mrežama.

"Sad i da hoću ne mogu da izbegnem, baš smo bombardovani. Mreže imaju veliku moć koja se uglavnom koristi za plasiranje gluposti. Mislim na to da ih koriste političari koji hvataju način kako da se reklamiraju preko Interneta", kaže Vragolaž. Što se tiče Oskara, kaže da je veoma zadovoljan filmovima za razliku od prošle godine.

Emisiju "O tome se priča" poslušajte na našem podkastu.

Možda te još zanima:

.

U nedelju prvi NS Alt Fest u Lazinom Teletu

Organizacija Novosadska alternativa organizuje prvi mini festival "NS Alt Fest" koji će biti održan u klubu Lazino Tele (Laze Telečkog…

.

Parče šume na iznajmljivanje

Ako imate kuću na selu ili u nekom manjem mestu, a ne koristite je ili ste je kupili u svrhu…

.

Šta se sve događa u gradu, a da nije Exit?

Exit festival je već godinama simbol slobode, kulture, muzike i dobrog provoda. Ono što povezuje sve njegove posetioce je tolerancija…

.

Stripofili, raščistite raspored za vikend!

Ljubitelji stripa dobiće pravu malu poslasticu, koja će ih oraspoložiti bez obzira na sve nagle vremenske promene. Novosadski strip vikend…

.

Otvorena vrata PMF-a uz radionice

Manifestacija "Otvorena vrata" pod sloganom "Hemijski vikend –Saznaj. Nauči. Primeni." biće održana ove i naredne subote (8. i 15. decembar)…

.

Višak smeća, manjak kućnog vaspitanja

U vrelim letnjim noćima alternativu zagušljivim klubovima mnogi traže pod vedrim nebom na novosadskom keju. To okupljanje međutim sa sobom…

  • 00:00 Music Mix by Bea
  • 05:00 Music mix by Anja
  • 10:00 Pre podne na O radiju
  • 10:10 Pesma dana

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo