.
Trenutno
Music mix
Lifestyle / Web

Oskar i izbori dominirali društvenim mrežama

05.03.2018.

Vikend koji je za nama obeležile su dve stvari - dodela Oskara i izbori u Beogradu. Ovo prvo je očekivano došlo do prvog mesta u trendovanju na Tviteru, dok se o izborima pričalo svuda, uključujući i Fejsbuk, čak i Instagram. Bilo je tu mnogo zanimljivih tvitova i komentara, a nisu izostale ni diskusije.

.

Pažnju je naravno privukla i vest da je najbolja srpska atletičarka Ivana Španović napokon došla do prvog zlata i da je Svetskom prvenstvu u Birmingemu pobedila skokom od 6,96 u četvrtoj seriji.

Naša koleginica Sofija Balać je veliki fan Oskara i svega što on nosi, pa nije čudno što je noć probdela uz tv prenos. Usput nam je poslala i izveštaj. Da čujemo šta Sofija misli o ovogodišnjoj dodeli:

"Pošto je ovo devedeseta dodela Oskara, to je poteglo neke smešne konstatacije. Na primer, ko je sve stariji od toga. Moram priznati da sam tek sad shvatila da Džejn Fonda ima osamdeset i jednu godinu, što znači da je samo devet godina mlađa od Akademije. Bilo je zaista dosta fora na račun starosti Akademije i njenih pojedinih članova", kaže Sofija. Na kraju se ispostavilo da je reditelj Džejms Ajvori sa 89 godina ipak najstariji dobitnik na dodeli.

Bilo je i šale na račun Vorena Bitija koji je prošle godine dodelio Oskara pogrešnom filmu, a ove godine je imao popravni.

"Ove godine nije napravio grešku i pročitao je dobar film, 'Shape of water'. Neki mnogo kul ljudi su pokupili nagrade tako da mislim da je ove godine bila fer igra. Šok je možda bio to što film 'Lady bird', koji je bio favorit fanova, nije odneo nijednog Oskara".

oskarr jpg

"Još jedna godina u kojoj žene ne osvajaju Oskare, sem za najbolju glumicu", jedan je od tvitova koje možete da vidite na Tviteru. Medjutim, očekivalo će pokret Me too  prožeti ovogodišnju dodelu Oskara, što, čini se, nije bilo vidljivo u tolikoj meri kao na drugim dodelama nagrada. Cak se i Tviter nacija nije preterano bavila time.

Evo nekoliko tvitova koje smo izdvojili o ovogodišnjem Oskaru.

 

Vragolaž kaže da je ovog vikenda malo pažnje posvetio društvenim mrežama.

"Ne znam da li je to bilo podsvesno, zbog tih 'lepih' stvari koje su se dešavale za vikend ili sam samo slučajno bio odsutan. Ali mi je sada drago zbog toga. Došao je ovaj ponedeljak pa ću nadoknaditi propušteno. Ono što sam zasigurno propustio jesu garant fantastični mimovi koji se tiču izbora u Beogradu", priča Vragolaž gostujući u emisiji "O tome se priča" i kaže da, iako prethodnih godina nije bio toliko obavešten, čini mu se da je bilo mnogo manje vesti na mrežama.

"Sad i da hoću ne mogu da izbegnem, baš smo bombardovani. Mreže imaju veliku moć koja se uglavnom koristi za plasiranje gluposti. Mislim na to da ih koriste političari koji hvataju način kako da se reklamiraju preko Interneta", kaže Vragolaž. Što se tiče Oskara, kaže da je veoma zadovoljan filmovima za razliku od prošle godine.

Emisiju "O tome se priča" poslušajte na našem podkastu.

.
Vreme provedeno uz mobilni telefon brzo prolazi, bez da to i primetimo. Zbog toga je Google osmislio posebnu aplikaciju kojom omogućava…
.
Da ne biste više trošili gomilu novca na lepe ukoričene planere, donosimo vam aplikaciju koja vam pomaže da besplatno budete organizovani.
.
Koliko god puta da ste negde putovali i koliko god da znate šta sve treba da ponesete - pakovanje uvek oduzme gomilu vremena + gotovo…
Program
Kalendar događaja
Decembar 2018.
PonUtoSreČetPetSubNed
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
      
Anketa

Koliko institucije u Srbiji rade u interesu građana?