.
Trenutno
Music Mix by Bea
 Beata Kovač Božović
Lifestyle / Web

ONAsnaživanje je rešenje

25.05.2016.

"ONAsnaživanje" je projekat usmeren na ekonomsko jačanje žena žrtava nasilja, štićenica sigurnih kuća, ali i onih žena koje spadaju u ekonomski ugrožene. Sajt ovog projekta je edukativan u svakom smislu te reči - od povećanja senzibilisanosti za problem nasilja nad ženama, do sjajnih tekstova o biznisu i proizvodnji.

.

Ovim programom žene dobijaju priliku da ostvare ekonomsku nezavisnost, žive dostojno, uvećaju svoja znanja, unaprede svoje sposobnosti i kapacitete za posao i budu u prednosti na tržištu rada. Upravo ekonomski aspekat je jedan od najvažnijih koraka i karika koja nedostaje da bi se odgovorilo na nasilje nad ženama, koji je u Srbiji veoma visoko.

Projektom "ONAsnaživanje" pokrenut je novi servis koji uključuje treninge za žene žrtve nasilja ili pripadnice ugroženih grupa stanovništa. On podrazumeva umrežavanje sa ljudima iz privatnog sektora koji su u mogućnosti da ulože resurse u ovaj projekat.

Formirana je mreža društveno odgovornih poslodavaca, biznismena, banaka i drugih predstavnika privatnog sektora, kako bi se nova usluga edukacije i ekonomskog osnaživanja žena nastavila i nakon završetka projekta.

Kroz treninge žene stiču znanja, veštine i samopouzdanje za suočavanje sa problememima. Projkat uključuje osnivanje socijalnog preduzeća, čiji profit obezbeđuje da program postane samoodrživ, a njime upravljaju polaznice i štićenice.

Delatnost socijalnog preduzeća koje je uspostavljeno u Sigurnoj kući u Somboru je organska proizvodnja povrća u plastenicima, a ideja je da se u narednim godinama praksa uspostavi i u drugim gradovima u Srbiji.

Pored Fonda B92, koji je nosilac projekta, partneri su Centar za socijalni rad Sombor i SMART Kolektiv, a za sve koji mogu da pomognu na sajtu postoji opcija za donacije. Takođe, oni koji na žalost budu imali potrebu da im u kući pruže pomoć, mogu na sajtu pronaći kontakt.

M.L.

.
Koliko puta vam se dogodilo da gledate sve te prelepe slike na instagramu, a da apsolutno nemate pojma kako je moguće da toliko lepo…
.
Koliko puta vam se desilo da ne odgovorite na neki mejl i da se toga setite nakon tri dana, odnosno prekasno? Da se to više ne bi…
.
Da biste došli do posla danas nije dovoljno samo da ga dobro poznajete, već i da se predstavite na pravi način. Tu vam može pomoći CV…
Program
Kalendar događaja
Septembar 2019.
PonUtoSreČetPetSubNed
      
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
      
Anketa

Po istraživanju KOMS-a, 67 odsto mladih želi da napusti Srbiju. Da li ste među njima?