.
Trenutno
Music mix
Lifestyle / Web

O radio pobedio u prvom krugu Radio bitke

17.01.2016.

Pobedom u prvom kolu ovogodišnje evropske Radio bitke protiv nemačkog Funk Haus Europa radija, 17. januara uz podršku sa Twitter-a obezbedili smo dalji plasman u ovom takmičenju. Sledeći protivnik će nam biti Italija, 6. marta! Takmičimo se upravo sa italijanskim Rai Radio Due, koji su ujedno i organizatori.

.

Ideju o zajedničkom radijskom programu i takmičenju evropskih radio stanica je pokrenuo je prezenter Filipo Solibelo sa italijanskog javnog servisa Rai Radio Due. Ovo je druga godina od kako se bitka održava, a ideja je da svoje voditelje, muziku i zemlju predstave radio stanice iz svakog dela Evrope.

Tokom sat vremena zajedničkog programa sa nemačkom radio stanicom Funk Haus Europa i italijanskim radiom Rai Radio Due, publika je mogla da glasa isključivo putem društvene mreže Tviter (Twitter).

U studiju u Novom Sadu bitku su vodili voditelji O radija Vukašin Kartalović i Sofija Balać, u nemačkom Funk Haus-u u Kelnu bila je Klaudija Davino (Claudia D’Avino), a domaćin je bio Filipo Solibelo u studiju u Milanu.

Prema propozicijama takmičenja pobednik je radio stanica koja tokom sat vremena prikupi više tvitova i retvitova, a srpski tviteraši su na ovoj društvenoj mreži napravili neverovatnu pometnju jer je u jednom momentu na haštagu #radiobattleRS bilo nemoguće pratiti dešavanja zbog velikog broja tvitova.

Kako je u živom programu u jednom momentu rekao i sam Filipo Solibelo, zahvaljujući tviterašima iz Srbije i iz cele Evrope koji su podržali O radio, hešteg je u jednom momentu bio treći po posećenosti na celom svetu.

Tviteraši su bili odlično raspoloženi i ekipa O radija je markirala mnogo zanimljivih i šaljivih tvitova. Pružali su podršku na sledeći način: "Imate najbolji tim i najbolje glasače na svetu", "Ovima iz O radija da srce izdrži", "Sad će Đorđević da ubaci trojku u poslednjoj sekundi za O radio", "Kad se Srbi slože ima Nemci odmah da beže", "Pobeda nije teška kada smo svi zajedno" i tako dalje...

Sjajne tvitove moći ćete da čitate i na našem sajtu, jer njima ćemo posvetiti ceo tekst!

U takmičenju ove godine učestvuje 16 radio stanica, među kojima i one iz Hrvatske, Austrije, Letonije, Estonije, Švajcarske i tako dalje. Ponavljamo, sledeći protivnik O radija je Italija, a muzičko-zabavni meč će biti održan 6. marta.

M. Leđenac

.
Proašli smo aplikaciju zbog koje ćete početi da kuvate.
.
Ako vam reči ne govore sve, tu je aplikacija koja će vam objasniti šta neki postupak znači, na neverbalnom nivou. 
.
Postoji veb aplikacija koja može da vas natera da pišete bez pauze, u nekom definisanom vremenskom periodu. Ako odaberete vremenski…
Program
Kalendar događaja
Maj 2019.
PonUtoSreČetPetSubNed
  
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
  
Anketa

Da li vidite Srbiju u EU?