...
TRENUTNO00:00 - 05:00Music Mix by Bea

Lifestyle / Web

O radio pobedio u prvom krugu Radio bitke

17.01.2016.

Pobedom u prvom kolu ovogodišnje evropske Radio bitke protiv nemačkog Funk Haus Europa radija, 17. januara uz podršku sa Twitter-a obezbedili smo dalji plasman u ovom takmičenju. Sledeći protivnik će nam biti Italija, 6. marta! Takmičimo se upravo sa italijanskim Rai Radio Due, koji su ujedno i organizatori.

.

Ideju o zajedničkom radijskom programu i takmičenju evropskih radio stanica je pokrenuo je prezenter Filipo Solibelo sa italijanskog javnog servisa Rai Radio Due. Ovo je druga godina od kako se bitka održava, a ideja je da svoje voditelje, muziku i zemlju predstave radio stanice iz svakog dela Evrope.

Tokom sat vremena zajedničkog programa sa nemačkom radio stanicom Funk Haus Europa i italijanskim radiom Rai Radio Due, publika je mogla da glasa isključivo putem društvene mreže Tviter (Twitter).

U studiju u Novom Sadu bitku su vodili voditelji O radija Vukašin Kartalović i Sofija Balać, u nemačkom Funk Haus-u u Kelnu bila je Klaudija Davino (Claudia D’Avino), a domaćin je bio Filipo Solibelo u studiju u Milanu.

Prema propozicijama takmičenja pobednik je radio stanica koja tokom sat vremena prikupi više tvitova i retvitova, a srpski tviteraši su na ovoj društvenoj mreži napravili neverovatnu pometnju jer je u jednom momentu na haštagu #radiobattleRS bilo nemoguće pratiti dešavanja zbog velikog broja tvitova.

Kako je u živom programu u jednom momentu rekao i sam Filipo Solibelo, zahvaljujući tviterašima iz Srbije i iz cele Evrope koji su podržali O radio, hešteg je u jednom momentu bio treći po posećenosti na celom svetu.

Tviteraši su bili odlično raspoloženi i ekipa O radija je markirala mnogo zanimljivih i šaljivih tvitova. Pružali su podršku na sledeći način: "Imate najbolji tim i najbolje glasače na svetu", "Ovima iz O radija da srce izdrži", "Sad će Đorđević da ubaci trojku u poslednjoj sekundi za O radio", "Kad se Srbi slože ima Nemci odmah da beže", "Pobeda nije teška kada smo svi zajedno" i tako dalje...

Sjajne tvitove moći ćete da čitate i na našem sajtu, jer njima ćemo posvetiti ceo tekst!

U takmičenju ove godine učestvuje 16 radio stanica, među kojima i one iz Hrvatske, Austrije, Letonije, Estonije, Švajcarske i tako dalje. Ponavljamo, sledeći protivnik O radija je Italija, a muzičko-zabavni meč će biti održan 6. marta.

M. Leđenac

Možda te još zanima:

.

Svaki građanin ima odgovornost

Vršnjačko nasilje predstavlja problem koji nije samo u školama, među vršnjacima, već problem zajednice generalno. Ovo je tema o kojoj…

.

Najbolje na Oradiju u 2019. godini

U programu Oradija svakodnevno smo vam i ove godine preporučivali raznovrsnu muziku, zanimljive knjige i veb sajtove ili aplikacije. Šta…

.

Tribina "Društvene mreže i mentalno zdravlje mladih" otvara Oradio žurku

Društvene mreže su nešto što čini važan momenat u životu, naročito kod mladih koji odrastaju uz njih i ne znaju…

.

Suptilne emocije Nemog pesnika

Nemi pesnik je novosadski bend koji je u februaru 2018. godine, kako oni kažu, nastao iz niza slučajnosti. Bend čine Milan Marković (pevač),…

.

Bolonjeze od juče

Ako kažemo da su u pitanju špageti bolonjeze, verovatno ćemo slagati, tako da ostajemo pri imenu pašta šuta.

.

Pravimo žurku!

Dugo, baš dugo nismo pravili žurku. Još od prvog rođendana. Pre manje od mesec dana pokrenuli smo novi sajt i…

  • 00:00 Music Mix by Bea
  • 05:00 Music mix by Marko
  • 10:00 Pre podne na O radiju

Kalendar događaja

Januar 2020.
PonUtoSreČetPetSubNed
  
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
  

Anketa

Koliko verujete u horoskop?

Oradio logo