.
Trenutno
Vredi pročitati
 Novinari O radija
Lifestyle / Web

O radio pobedio u prvom krugu Radio bitke

17.01.2016.

Pobedom u prvom kolu ovogodišnje evropske Radio bitke protiv nemačkog Funk Haus Europa radija, 17. januara uz podršku sa Twitter-a obezbedili smo dalji plasman u ovom takmičenju. Sledeći protivnik će nam biti Italija, 6. marta! Takmičimo se upravo sa italijanskim Rai Radio Due, koji su ujedno i organizatori.

.

Ideju o zajedničkom radijskom programu i takmičenju evropskih radio stanica je pokrenuo je prezenter Filipo Solibelo sa italijanskog javnog servisa Rai Radio Due. Ovo je druga godina od kako se bitka održava, a ideja je da svoje voditelje, muziku i zemlju predstave radio stanice iz svakog dela Evrope.

Tokom sat vremena zajedničkog programa sa nemačkom radio stanicom Funk Haus Europa i italijanskim radiom Rai Radio Due, publika je mogla da glasa isključivo putem društvene mreže Tviter (Twitter).

U studiju u Novom Sadu bitku su vodili voditelji O radija Vukašin Kartalović i Sofija Balać, u nemačkom Funk Haus-u u Kelnu bila je Klaudija Davino (Claudia D’Avino), a domaćin je bio Filipo Solibelo u studiju u Milanu.

Prema propozicijama takmičenja pobednik je radio stanica koja tokom sat vremena prikupi više tvitova i retvitova, a srpski tviteraši su na ovoj društvenoj mreži napravili neverovatnu pometnju jer je u jednom momentu na haštagu #radiobattleRS bilo nemoguće pratiti dešavanja zbog velikog broja tvitova.

Kako je u živom programu u jednom momentu rekao i sam Filipo Solibelo, zahvaljujući tviterašima iz Srbije i iz cele Evrope koji su podržali O radio, hešteg je u jednom momentu bio treći po posećenosti na celom svetu.

Tviteraši su bili odlično raspoloženi i ekipa O radija je markirala mnogo zanimljivih i šaljivih tvitova. Pružali su podršku na sledeći način: "Imate najbolji tim i najbolje glasače na svetu", "Ovima iz O radija da srce izdrži", "Sad će Đorđević da ubaci trojku u poslednjoj sekundi za O radio", "Kad se Srbi slože ima Nemci odmah da beže", "Pobeda nije teška kada smo svi zajedno" i tako dalje...

Sjajne tvitove moći ćete da čitate i na našem sajtu, jer njima ćemo posvetiti ceo tekst!

U takmičenju ove godine učestvuje 16 radio stanica, među kojima i one iz Hrvatske, Austrije, Letonije, Estonije, Švajcarske i tako dalje. Ponavljamo, sledeći protivnik O radija je Italija, a muzičko-zabavni meč će biti održan 6. marta.

M. Leđenac

.
Koliko puta vam se desilo da ne odgovorite na neki mejl i da se toga setite nakon tri dana, odnosno prekasno? Da se to više ne bi…
.
Da biste došli do posla danas nije dovoljno samo da ga dobro poznajete, već i da se predstavite na pravi način. Tu vam može pomoći CV…
.
Ako ste ceo život želeli da svirate bubnjeve, ali nikada niste imali dovoljno novca da ih kupite - ovaj sajt je prava stvar za vas.
Program
Kalendar događaja
Septembar 2019.
PonUtoSreČetPetSubNed
      
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
      
Anketa

Po istraživanju KOMS-a, 67 odsto mladih želi da napusti Srbiju. Da li ste među njima?