.
Trenutno
RetroTips
 Jovan Marjanović i Predrag Novković
Lifestyle / Web

IFLS: Žalbe na ime primamo na wall

11.05.2016.

Predstavljamo jedan od sajtova koji se bavi popularnom naukom, ali na kojem je čitanje vesti iz ove oblasti zaista zabavno, tekstovi su prilagođeni i onima koji nisu studirali nuklearnu fiziku, a ekipa je veoma aktivna i na društvenim mrežama pa informacije vrlo lako same nađu put do vas.

.

Nauka je oblast koja svakodnevno izbacuje neverovatne rezultate i nova otkrića, pa je zato vrlo važno ostati u korak sa dešavanjima. Danas više nije bitno o kojoj oblasti govorimo, tehnologiji, svemirskim istraživanjima, zdravlju ili hemiji, novosti su brojne i potrebno ih je nekako sistematizovati.

Na sajtu "I Fucking Love Science" ili iflscience.com ove su oblasti lepo označene u šarenom meniju sa desne strane ekrana, samo za vaše oči. Nikada nije bilo lakše doći do informacija iz oblasti nauke koje vam trebaju.

Tim sajta poručuje da su oni tu samo zbog nauke, tačnije zbog njene smešne strane, te da žele da je ljudima približe na zabavan i pristupačan način. Zato na sajtu često možete pronaći i obilje tekstova o čudnim situacijama, kao što je na primer lizanje leđa halucinogene žabe ili preživljeni udar groma.

Sajt je sa radom počeo u martu 2012. godine, a od tada do danas postali su jedna od najzabavniji i veoma posećenih stranica na društvenoj mreži Facebook. Tamo trenutno imaju 24 miliona lajkova, a prati ih stotine hiljada ljudi i na tviteru, pa čak i na pomalo zaboravljenom G plusu.

Ukoliko imate saznanja o nekom čudnom naučnom eksperimentu ili događaju, a da je pri tom i urnebesno smešan, lako možete kontaktirati tim preko forme na sajtu ili putem Fejsa. Kako poručuju i IFLscience, žalbe vezane za sadržaj i njihovo ime primaju samo na fb wall-u.

Trenutno najpopularniji tekst na sajtu govori o tome da su naučnici u Americi dobili etičku dozvolu da mozak mrtve osobe tretiraju stem ćelijama i tako pokušaju da ga ponovo pokrenu.

M.L.

.
Problem u koji svi često upadnemo kada vreme postane hladnije i kada se približi jesen, jeste taj da smo pogledali sve filmove,…
.
Dok pešačiš, možeš pomoći deci oboleloj od raka. Pitaš se, kako? Preko ove aplikacije. 
.
Motivacija je ključ kada želimo da počnemo da se bavimo nekom sportskom aktivnošću i da se hranimo zdravo. Ako vam je potrebna…
Program
Kalendar događaja
Septembar 2019.
PonUtoSreČetPetSubNed
      
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
      
Anketa

Po istraživanju KOMS-a, 67 odsto mladih želi da napusti Srbiju. Da li ste među njima?