...
TRENUTNO11:00 - 12:00Dnevna soba

Lifestyle / Web

IFLS: Žalbe na ime primamo na wall

11.05.2016.

Predstavljamo jedan od sajtova koji se bavi popularnom naukom, ali na kojem je čitanje vesti iz ove oblasti zaista zabavno, tekstovi su prilagođeni i onima koji nisu studirali nuklearnu fiziku, a ekipa je veoma aktivna i na društvenim mrežama pa informacije vrlo lako same nađu put do vas.

.

Nauka je oblast koja svakodnevno izbacuje neverovatne rezultate i nova otkrića, pa je zato vrlo važno ostati u korak sa dešavanjima. Danas više nije bitno o kojoj oblasti govorimo, tehnologiji, svemirskim istraživanjima, zdravlju ili hemiji, novosti su brojne i potrebno ih je nekako sistematizovati.

Na sajtu "I Fucking Love Science" ili iflscience.com ove su oblasti lepo označene u šarenom meniju sa desne strane ekrana, samo za vaše oči. Nikada nije bilo lakše doći do informacija iz oblasti nauke koje vam trebaju.

Tim sajta poručuje da su oni tu samo zbog nauke, tačnije zbog njene smešne strane, te da žele da je ljudima približe na zabavan i pristupačan način. Zato na sajtu često možete pronaći i obilje tekstova o čudnim situacijama, kao što je na primer lizanje leđa halucinogene žabe ili preživljeni udar groma.

Sajt je sa radom počeo u martu 2012. godine, a od tada do danas postali su jedna od najzabavniji i veoma posećenih stranica na društvenoj mreži Facebook. Tamo trenutno imaju 24 miliona lajkova, a prati ih stotine hiljada ljudi i na tviteru, pa čak i na pomalo zaboravljenom G plusu.

Ukoliko imate saznanja o nekom čudnom naučnom eksperimentu ili događaju, a da je pri tom i urnebesno smešan, lako možete kontaktirati tim preko forme na sajtu ili putem Fejsa. Kako poručuju i IFLscience, žalbe vezane za sadržaj i njihovo ime primaju samo na fb wall-u.

Trenutno najpopularniji tekst na sajtu govori o tome da su naučnici u Americi dobili etičku dozvolu da mozak mrtve osobe tretiraju stem ćelijama i tako pokušaju da ga ponovo pokrenu.

M.L.

Možda te još zanima:

.

Tinder razvija taster za paniku

Tinder je rešio da preduzme dodatne korake kako bi poboljšao bezbednost svojih korisnika. Kako je najavljeno, planira se lansiranje funkcije koje omogućavaju potvrdu…

.

Bogat pileći file

Brzo, fino i prejednostavno.

.

Apple radi na preventivnoj medicinskoj tehnologiji

Poznato je da je kompanija Apple već neko vreme zainteresovana za medicinsku tehnologiju. Apple Watch je jedan od najboljih primera, budući da…

.

Grafički dizajn za početnike

Želite na jednostavan način da grafički sređujete svoje fotografije? Imamo aplikaciju za vas. 

.

Digitalizacija - DA, hologramski nastavnici - još uvek NE

Kao ni druge oblasti, koje se vremenom menjanju, usavršavaju i napreduju, tako ni obrazovanje ne sme da stagnira. Metode, tehnike…

.

Ford v Ferrari: brzina koja je ubila birokratiju

Žanr: Drama Režija: Džejms Mangold Uloge: Met Dejmon, Kristian Bejl, Džon Berntal

  • 05:00 Music mix by Marko
  • 10:00 Pre podne na O radiju
  • 11:00 Dnevna soba
  • 12:00 Pre podne na O radiju
  • 14:00 90 u 60

Kalendar događaja

Januar 2020.
PonUtoSreČetPetSubNed
  
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
  

Anketa

Koliko verujete u horoskop?

Oradio logo