...
TRENUTNO21:00 - 00:00Music mix by Anja

Lifestyle / Web

IFLS: Žalbe na ime primamo na wall

11.05.2016.

Predstavljamo jedan od sajtova koji se bavi popularnom naukom, ali na kojem je čitanje vesti iz ove oblasti zaista zabavno, tekstovi su prilagođeni i onima koji nisu studirali nuklearnu fiziku, a ekipa je veoma aktivna i na društvenim mrežama pa informacije vrlo lako same nađu put do vas.

.

Nauka je oblast koja svakodnevno izbacuje neverovatne rezultate i nova otkrića, pa je zato vrlo važno ostati u korak sa dešavanjima. Danas više nije bitno o kojoj oblasti govorimo, tehnologiji, svemirskim istraživanjima, zdravlju ili hemiji, novosti su brojne i potrebno ih je nekako sistematizovati.

Na sajtu "I Fucking Love Science" ili iflscience.com ove su oblasti lepo označene u šarenom meniju sa desne strane ekrana, samo za vaše oči. Nikada nije bilo lakše doći do informacija iz oblasti nauke koje vam trebaju.

Tim sajta poručuje da su oni tu samo zbog nauke, tačnije zbog njene smešne strane, te da žele da je ljudima približe na zabavan i pristupačan način. Zato na sajtu često možete pronaći i obilje tekstova o čudnim situacijama, kao što je na primer lizanje leđa halucinogene žabe ili preživljeni udar groma.

Sajt je sa radom počeo u martu 2012. godine, a od tada do danas postali su jedna od najzabavniji i veoma posećenih stranica na društvenoj mreži Facebook. Tamo trenutno imaju 24 miliona lajkova, a prati ih stotine hiljada ljudi i na tviteru, pa čak i na pomalo zaboravljenom G plusu.

Ukoliko imate saznanja o nekom čudnom naučnom eksperimentu ili događaju, a da je pri tom i urnebesno smešan, lako možete kontaktirati tim preko forme na sajtu ili putem Fejsa. Kako poručuju i IFLscience, žalbe vezane za sadržaj i njihovo ime primaju samo na fb wall-u.

Trenutno najpopularniji tekst na sajtu govori o tome da su naučnici u Americi dobili etičku dozvolu da mozak mrtve osobe tretiraju stem ćelijama i tako pokušaju da ga ponovo pokrenu.

M.L.

Možda te još zanima:

.

Biografski filmovi - novi holivudski trend

Možemo slobodno reći da su biografski filmovi obeležili filmsku godinu za nama - pored "Openhajmera" o čijem kvalitetu najbolje govori…

.

Vredi pročitati: "Marko Aurelije"

Dragana Okanović je psihološkinja i strastvena čitateljka koja rado razgovara o knjigama i daje preporuke za čitanje. Ovog puta, slušaocima…

.

Poleteo prvi komercijalni cepelin proizveden u Kini

"AS700 Sjangjun" je naziv prvog komercijalnog cepelina proizvedenog u Kini, koji je tokom probnog leta bezbedno prevalio oko 180 kilometara na relaciji između…

.

Reciklažom do nagrada

Reciklomati su aparati u koje možete da odložite određenu ambalažu, najčešće pet, limenke, staklo i tetrapak i koji vas nagrađuju…

.

Yahoo kupuje Artifact

Yahoo je najavio kupovinu Artifact, platforme za vesti vođenu veštačkom inteligencijom koju su osnovali Instagram kreatori.

.

Konkurs za Femiksetu

Femix kolektiv otvorio je konkurs za dvanaesto izdanje kompilacije Femikseta, na koji možete da se prijavite do 21. aprila.   

  • 19:45 Prava stvar
  • 20:00 Y2K
  • 21:00 Music mix by Anja

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo