.
Trenutno
Vaš DJ sat
 Dušan Majkić
Lifestyle / Web

Hiljade pesama, pesnika i tekstova o poeziji

16.02.2017.

Ukoliko ste ljubitelji poezije, a nemate ideju gde da nađete nove, ali i da se podsetite poznatih i priznatih autora, sajt Poets.org donosi više od sedam hiljada pesama, preko dve i po hiljade biografija pesnika, eseje o poeziji i neke od najznačajnijih knjiga i antologija iz ove oblasti, priručnike o pisanju poezije, a možete od njega zahtevati i da vam svaki dan nameni po jednu pesmu. Jedino što treba da znate engleski jezik, jer se radi o američkom poetskom stvaralaštvu. 

.

Sajt Poets.org pokrenut je 1996. godine kao oficijelni sajt Akademije američkih pesnika, osnovane 1934. godine. Ideja sajta je da podrži američke pesnike u svim fazama njihove karijere tako da se na njemu mogu naći dobro poznati pesnici, ali i oni koji su na početku svojih pesničkih poduhvata. Ono što je zanimljivo je da se uz pomoć ovog sajta možete uputiti u savremeno poetsko stvaralaštvo nekoliko hiljada američkih pesnika.

Sajt obuhvata i mapu pesnika, pesama, događaja, književnih žurnala, a na njemu se mogu naći i informacije o programima za pisce kao i pesničke organizacije, forum za diskusiju i audio arhiva od skoro 500 pesama koje sežu do šezdesetih godina prošlog veka. Možete da ih pretražujete prema prilici, tako da ćete lako pronaći pesme o doručku, raskidu, sahranama, pesme o zimi i rođendanima, ali i prolećne i novogodišnje pesme.

Pesme možete birati po temama, bilo da vas zanimaju pesme o očevima, kuvanju, mačkama, hrani, snovima, domu, poslu, krađi, školi ili svemiru, Poets.org ima pesmu za vas. Ukoliko vam je stalo do određene forme, u meniju možete, između ostalog, izabarati i kategorije balade, haiku, soneti, pesme u prozi, epske pesme ili one koje su pisane u akrostihu.

Tu su i videa koja pokrivaju široko polje tema u vezi sa poezijom, uključujući i umeće pisanja, literaturu za predavače, besplatne lekcije o pisanju poezije i savete za unapređenje ove veštine. Pored toga, tu su i biografije pesnika, eseji i intervjui, kao i audio zapisi pesama. Posetioci na sajtu mogu da se registruju i sami prave svoje pesničke antologije ili da preuzmu aplikaciju Poem Flow preko iTunes-a uz pomoć koje mogu da dobiju svaki dan po pesmu, kao i sijaset zanimljivosti iz sveta poezije.

J. Z.

.
Google Maps ovih dana uvodi novu opciju koja će obradovati sve svetske putnika, a to je izgovoranje imena ulica na jeziku zemlje…
.
Putovati negde sopstevnim automobilom za sobom nosi i traženje i plaćanje parkinga. U Srbiji gotovo da ne postoji mesto koje nije…
.
Vremenom, kako se tehnologija razvija, imamo više mogućnosti kada su u pitanju digitalne beleške, tako da ih sada možemo koristiti…
Program
Kalendar događaja
Novembar 2019.
PonUtoSreČetPetSubNed
    
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
Anketa

Po istraživanju KOMS-a, 67 odsto mladih želi da napusti Srbiju. Da li ste među njima?