...
TRENUTNO00:00 - 10:00Music Mix by Majkić

Lifestyle / Web

Google Night Walk u Marseju

12.05.2016.

Google je još jednom omogućio korisnicima širom sveta da iz svoje sobe i fotelje prošetaju nekom udaljenom destinacijom ili institucijom. Nedavno je to bio čuveni londonski studio Abbey Road, a sada vam predstavljamo projekat realizovan na ulicama Marseja.

.

"Night Walk" je projekat koji vas vodi na impresivno putovanje kroz živopisni Cours Julien, kvart u Marseju koji je poznat po jedinstvenoj atmosferi i street artu. Smešten na brdu, Kurs Julien je deo grada koji posebno obožava boemska zajednica. Prepun kafića, restorana, pozorišta i radnja sa šarenim, ručnio bojenim fasadama, ovaj deo grada je omiljeno okupljalište i mladih ljudi.

marsej jpg

Sajt je vaš prozor u noćni život ovog distrikta, a važno je da obavezno koristite slušalice, jer je u njemu hiljade prijatnih zvukova, kao i glas vaših vodiča Julie and Christophe. Možete lutati ulicama kao da ste stvarno tamo, a doživljaj je upotpunjen 360' panorama fotografijama koje su snimljene noću, kao i video linkovima i interesantnim tekstovima, uz pomoć kojih ćete lako zaroniti u osobenost ovog kvarta i njegovu raznoliku kulturu i istoriju.

Night Walk je stranica sastavljena od različitih Googlovih proizvoda, koji su integrisani u jednu prelepu interaktivnu celinu. Sama šetnja je augmentovana uz pomoć Google Knowledge Graph-a, a može se koristiti i sa mobilnih telefona. Svi podaci se tada učitavaju sa Clouda.

marsejjj jpg

Svaka osoba koju sretnete tokom svoje noćne šetnje Marsejem pristala je da bude deo projekta, a možete im se pridužitii vi, klikom na link.

M.L.

Možda te još zanima:

.

Oj, drugovi, je l' vam žao

Zbogom, Flashu – Microsoft napravio obaveznim uklanjanje iz Windows-a 10

.

Đura će ti oprostiti što te je tukao

Rusija vodi istragu protiv Jutjuba zbog zloupotrebe dominantnog položaja

.

Fiat je napravio "Hey Google" automobil

Kako se vozila sve više definišu svojim digitalnim karakteristikama, tehnološke kompanije traže sve bliža partnerstva sa proizvođačima automobila.

.

Gugl "uči srpski" i postaje sve tečniji

Srpski jezik je prvi na teritoriji zapadnog Balkana koji je dobio TTS (Text-To-Speech) sintetizator za Google Translate

.

Poješću sve kolačiće

Godinama su se oglašivači koji se reklamiraju na internetu oslanjali na podatke koje je Google prikupljao o ponašanju korisnika, a…

.

Šta smo i zašto guglali ove godine?

Nedavno je objavljena lista ljudi, pojmova i događaja koji su najpretraživaniji na Guglu u 2020. godini. Redosled prvih u našoj…

  • 00:00 Music Mix by Majkić
  • 10:00 Pre podne na O radiju
  • 10:30 Tehnologija

Anketa

Koji je najbolji način da se zaustavi širenje koronavirusa?

Oradio logo