...
TRENUTNO05:00 - 11:00Music mix by Marko

Lifestyle / Web

Google Night Walk u Marseju

12.05.2016.

Google je još jednom omogućio korisnicima širom sveta da iz svoje sobe i fotelje prošetaju nekom udaljenom destinacijom ili institucijom. Nedavno je to bio čuveni londonski studio Abbey Road, a sada vam predstavljamo projekat realizovan na ulicama Marseja.

.

"Night Walk" je projekat koji vas vodi na impresivno putovanje kroz živopisni Cours Julien, kvart u Marseju koji je poznat po jedinstvenoj atmosferi i street artu. Smešten na brdu, Kurs Julien je deo grada koji posebno obožava boemska zajednica. Prepun kafića, restorana, pozorišta i radnja sa šarenim, ručnio bojenim fasadama, ovaj deo grada je omiljeno okupljalište i mladih ljudi.

marsej jpg

Sajt je vaš prozor u noćni život ovog distrikta, a važno je da obavezno koristite slušalice, jer je u njemu hiljade prijatnih zvukova, kao i glas vaših vodiča Julie and Christophe. Možete lutati ulicama kao da ste stvarno tamo, a doživljaj je upotpunjen 360' panorama fotografijama koje su snimljene noću, kao i video linkovima i interesantnim tekstovima, uz pomoć kojih ćete lako zaroniti u osobenost ovog kvarta i njegovu raznoliku kulturu i istoriju.

Night Walk je stranica sastavljena od različitih Googlovih proizvoda, koji su integrisani u jednu prelepu interaktivnu celinu. Sama šetnja je augmentovana uz pomoć Google Knowledge Graph-a, a može se koristiti i sa mobilnih telefona. Svi podaci se tada učitavaju sa Clouda.

marsejjj jpg

Svaka osoba koju sretnete tokom svoje noćne šetnje Marsejem pristala je da bude deo projekta, a možete im se pridužitii vi, klikom na link.

M.L.

Možda te još zanima:

.

Australija protiv Gugla

Australijska agencija za konkurentnost i zaštitu potrošača (ACCC) pokrenula je sudski postupak protiv kompanije Google tvrdeći da su obmanuli svoje…

.

Google potvrdio veliko ažuriranje za Chrome

Google je objavio novu verziju Chrome-a, koji koristi značajno manje memorije od prethodnih verzija, prenosi Forbes. 

.

Google Photos dobija novi izgled

Google Photos servis dobija novi dizajn koji podrazumeva jednostavniji interfejs, ali i nekoliko novih opcija.

.

Stiže Guglova verzija Pinteresta

Google prosto mora da bude prisutan u svim ćoškovima interneta. Ovaj tehnološki gigant nedavno je razvio aplikaciju Keen, koja bi…

.

Gugl i Fejsbuk rade od kuće do 2021. godine?

Mnogi su kancelarije zamenili svojim dnevnim sobama. Ono što niko sa sigurnošću ne može reći je koliko će ta situacija…

.

Vraćaju se najpopularnije Google Doodle igre

Google samo na prvi pogled deluje jednostavno, ali tu su brojne male zanimacije, poput Google Doodle igara.

  • 00:00 Music Mix by Bea
  • 05:00 Music mix by Marko
  • 11:00 Leto na O radiju
  • 11:40 O tome se priča

Anketa

Da li planirate letovanje?

Oradio logo