...
TRENUTNO21:00 - 00:00Music mix by Anja

Lifestyle / Web

Google Night Walk u Marseju

12.05.2016.

Google je još jednom omogućio korisnicima širom sveta da iz svoje sobe i fotelje prošetaju nekom udaljenom destinacijom ili institucijom. Nedavno je to bio čuveni londonski studio Abbey Road, a sada vam predstavljamo projekat realizovan na ulicama Marseja.

.

"Night Walk" je projekat koji vas vodi na impresivno putovanje kroz živopisni Cours Julien, kvart u Marseju koji je poznat po jedinstvenoj atmosferi i street artu. Smešten na brdu, Kurs Julien je deo grada koji posebno obožava boemska zajednica. Prepun kafića, restorana, pozorišta i radnja sa šarenim, ručnio bojenim fasadama, ovaj deo grada je omiljeno okupljalište i mladih ljudi.

marsej jpg

Sajt je vaš prozor u noćni život ovog distrikta, a važno je da obavezno koristite slušalice, jer je u njemu hiljade prijatnih zvukova, kao i glas vaših vodiča Julie and Christophe. Možete lutati ulicama kao da ste stvarno tamo, a doživljaj je upotpunjen 360' panorama fotografijama koje su snimljene noću, kao i video linkovima i interesantnim tekstovima, uz pomoć kojih ćete lako zaroniti u osobenost ovog kvarta i njegovu raznoliku kulturu i istoriju.

Night Walk je stranica sastavljena od različitih Googlovih proizvoda, koji su integrisani u jednu prelepu interaktivnu celinu. Sama šetnja je augmentovana uz pomoć Google Knowledge Graph-a, a može se koristiti i sa mobilnih telefona. Svi podaci se tada učitavaju sa Clouda.

marsejjj jpg

Svaka osoba koju sretnete tokom svoje noćne šetnje Marsejem pristala je da bude deo projekta, a možete im se pridužitii vi, klikom na link.

M.L.

Možda te još zanima:

.

Google otpušta one koji su protiv "Projekta Nimbus"

Google je otpustio 28 zaposlenih koji su učestvovali u protestima protiv "Projekta Nimbus", odnosno, ugovora sa izraelskom vladom i vojskom…

.

Znaju šta ste gledali svakog leta

Nakon odluke suda, Google je pristao da izbriše milijarde podataka i ograniči donekle svoju moć da prati korisnike.

.

Šta će žaba nasred Google sajta?

Da li ste primetili žabicu kada ste otvorili Google jutros? Da li znate zašto je tu?

.

Reddit će prodavati sadržaje korisnika

Sporazum, čija se godišnja vrednost procenjuje na oko 60 miliona dolara, predstavlja značajan napredak u regulisanju upotrebe podataka za obuku…

.

Šta je "Guglovo groblje“ i ko na njemu počiva?

Otkako je pre više od 25 godina Gugl stupio na svetsku scenu, većina ljudi je to ime povezivala s pretraživačem…

.

Hakeri mogu da pristupe Google nalozima i bez lozinke

Sajber stručnjaci iz CloudSEK-a upozoravaju na novi oblik malvera koji omogućava hakerima da zaobiđu dvostruku autentifikaciju i pristupe Google nalozima…

  • 19:45 Prava stvar
  • 20:00 Vaš DJ sat
  • 21:00 Music mix by Anja

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo