.
Trenutno
U kakvoj zemlji želim da živim
 Alma Kovčić
Lifestyle / Web

Google Night Walk u Marseju

12.05.2016.

Google je još jednom omogućio korisnicima širom sveta da iz svoje sobe i fotelje prošetaju nekom udaljenom destinacijom ili institucijom. Nedavno je to bio čuveni londonski studio Abbey Road, a sada vam predstavljamo projekat realizovan na ulicama Marseja.

.

"Night Walk" je projekat koji vas vodi na impresivno putovanje kroz živopisni Cours Julien, kvart u Marseju koji je poznat po jedinstvenoj atmosferi i street artu. Smešten na brdu, Kurs Julien je deo grada koji posebno obožava boemska zajednica. Prepun kafića, restorana, pozorišta i radnja sa šarenim, ručnio bojenim fasadama, ovaj deo grada je omiljeno okupljalište i mladih ljudi.

marsej jpg

Sajt je vaš prozor u noćni život ovog distrikta, a važno je da obavezno koristite slušalice, jer je u njemu hiljade prijatnih zvukova, kao i glas vaših vodiča Julie and Christophe. Možete lutati ulicama kao da ste stvarno tamo, a doživljaj je upotpunjen 360' panorama fotografijama koje su snimljene noću, kao i video linkovima i interesantnim tekstovima, uz pomoć kojih ćete lako zaroniti u osobenost ovog kvarta i njegovu raznoliku kulturu i istoriju.

Night Walk je stranica sastavljena od različitih Googlovih proizvoda, koji su integrisani u jednu prelepu interaktivnu celinu. Sama šetnja je augmentovana uz pomoć Google Knowledge Graph-a, a može se koristiti i sa mobilnih telefona. Svi podaci se tada učitavaju sa Clouda.

marsejjj jpg

Svaka osoba koju sretnete tokom svoje noćne šetnje Marsejem pristala je da bude deo projekta, a možete im se pridužitii vi, klikom na link.

M.L.

.
Neke fore su toliko glupe da su genijalne. Ako spadaš u onu kategoriju ljudi koja se vrlo često ispali jer se nasmeje na nebulozu…
.
Ako već neko vreme planirate da odete iz Srbije, a niste baš sigurni kako bi vam život izgledao na nekom drugom mestu i koliko…
.
Tek polovina korisnika interneta, obezbeđuje se prilikom "onlajn" kupovine, a tri četvrtine se izjašnjava da ne vidi sebe kao metu…
Program
Kalendar događaja
Jun 2019.
PonUtoSreČetPetSubNed
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Anketa

Da li vidite Srbiju u EU?