...
TRENUTNO21:00 - 00:00Music mix by Anja

Lifestyle / Web

Glupa si i ružna - onlajn maltretiranje iz prvog lica

24.01.2018.

Pogledajte iz prvog lica i osetite kako to izgleda kada vas maltretiraju preko telefona ili društvenih mreža, na sajtu ThisWasLouisesPhone.com.

.

Iako ne zvuči privlačno, sajt o onlajn maltretiranju napravljen je zaista sjajno! Posle iskustva od samo nekoliko minuta, mnogi će se zapitati da li su nekad bili neprijatni prema ljudima, kako bi mogli da smanje takvo nasilje i šta bi radili da su na mestu žrtve.

Žrtva maltretiranja je Luiza, koja je dnevno dobijala stotine poruka, kako je glupa, ružna, da roditelji treba da je tuku i slično.

Način na koji je sajt napravljen omogućava da baš vi doživite neprijatnosti. Tu su glasovi, uznemirujuća muzika i video od 360 stepeni. Kliktajte po balonima kako biste saznali kakve je sve poruke Luiza dobijala.

Kako biste zaista mogli da osetite kako je to kada vam mnogo ljudi šalje hejt poruke, bilo bi dobro da koristite slušalice. Takođe, treba da znate engleski ili francuski kako biste razumeli o čemu se radi.

Luiza je izvršila samoubistvo kada je imala 16 godina, jer nije više mogla da izdrži. Kako biste pomogli nekome ko se nalazi u sličnoj situaciji, možete da to i prijavite – svojim prijateljima, učiteljima, roditeljima ili nekome za koga smatrate da je odgovorna osoba. 

Možda te još zanima:

.

Poleteo prvi komercijalni cepelin proizveden u Kini

"AS700 Sjangjun" je naziv prvog komercijalnog cepelina proizvedenog u Kini, koji je tokom probnog leta bezbedno prevalio oko 180 kilometara na relaciji između…

.

Yahoo kupuje Artifact

Yahoo je najavio kupovinu Artifact, platforme za vesti vođenu veštačkom inteligencijom koju su osnovali Instagram kreatori.

.

Novi vremenski standard za Mesec

Bela kuća je objavila da je zatražila od NASA-e da do 2026. godine kreira novi vremenski standard za Mesec. Koordinisano lunarno vreme…

.

Budućnost rastavljena na delove

Rastavljanje uređaja na delove, koje je objavio FCC (Federal Communications Commission u SAD-u), nudi više informacija o tome kako Humane…

.

Besmrtnost je moguća?

Poznati futurista Rej Kurcvajl, inače bivši Google inženjer, predviđa da će besmrtnost postati moguća do 2030. godine.

.

Njujorški gradski AI četbot savetovao preduzetnike da krše zakon

Njujorški gradski četbot na bazi veštačke inteligencije (AI) MyCity je davao netačne odgovore i savete preduzetnicima koji bi podrazumevali kršenje…

  • 19:45 Prava stvar
  • 20:00 Y2K
  • 21:00 Music mix by Anja

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo