.
Trenutno
Music Mix by Bea
 Beata Kovač Božović
Lifestyle / Web

Društvene mreže složne u suzbijanju govora mržnje

06.06.2016.

Evropska unija postigla je dogovor s nekim od vodećih društvenih medija, među kojima su Facebook i Twitter, o borbi protiv širenja govora mržnje na internetu.

.

Prema tom dogovoru, kompanije, među kojima su YouTube i Microsoft, obećale su da će "brzo i efikasno" suzbijati govor mržnje na osnovu rase, boje, vere, porekla, nacionalnosti ili etniciteta.

Među merama koje je dogovorila Evropska komisija, tehnološke kompanije će uspostaviti interne procedure i obuku osoblja kako bi se zajamčilo da veći deo nelegalnog sadržaja bude kažnjen i, ako je neophodno, uklonjen u roku od 24 sata.

Takođe je dogovoreno jače partnerstvo s organizacijama civilnog društva koje često označavaju sadržaj koji podstiče na nasilje i mržnju.

Evropska komisija i tehnološke kompanije su se takođe dogovorile da podrže organizacije civilnog društva za pokretanje "kampanji protiv mržnje".

"Internet je mesto za slobodu govora, ne za govor mržnje", rekla je evropska komesarka za pravdu, potrošače i rodnu ravnopravnost Vera Jurova.

Tehnološke kompanije su navela da nema sukoba između promovisanja slobode izražavanja i suzbijanja govora mržnje.

Twitter, na kojem je bilo govora mržnje u proteklih nekoliko godina, saopštio je da će nastaviti "otvoreno da se bori protiv toga zajedno sa svojim partnerima u tehnološkoj industriji i iz civilnog društva.

Monika Bikert iz Facebooka je pozvala korisnike da upotrebljavaju raspoloživa oruđa i prijave ako naiđu na sadržaj koji smatraju neprihvatljivim.

Izvor: N1

.
Pogledamo se u ogledalo, pomislimo kako smo jako lepi, uključimo kameru i – razočaramo se. Preveliko nam izgledaju obrazi, puder…
.
Pokušali smo da pronađemo deset osoba koji ne vole seriju Prijatelji. Nismo uspeli. Još kada se ova serija spoji sa veikim brojem…
.
Svakom se bar jednom desilo da pomisli "Ma zapamtiću ovo, neću zapisivati" i da nakon toga ipak zaboravi. Da ne biste nešto zaboravili…
Program
Kalendar događaja
Oktobar 2019.
PonUtoSreČetPetSubNed
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
   
Anketa

Po istraživanju KOMS-a, 67 odsto mladih želi da napusti Srbiju. Da li ste među njima?