...
TRENUTNO11:00 - 11:40Leto na O radiju

Lifestyle / Web

Društvene mreže složne u suzbijanju govora mržnje

06.06.2016.

Evropska unija postigla je dogovor s nekim od vodećih društvenih medija, među kojima su Facebook i Twitter, o borbi protiv širenja govora mržnje na internetu.

.

Prema tom dogovoru, kompanije, među kojima su YouTube i Microsoft, obećale su da će "brzo i efikasno" suzbijati govor mržnje na osnovu rase, boje, vere, porekla, nacionalnosti ili etniciteta.

Među merama koje je dogovorila Evropska komisija, tehnološke kompanije će uspostaviti interne procedure i obuku osoblja kako bi se zajamčilo da veći deo nelegalnog sadržaja bude kažnjen i, ako je neophodno, uklonjen u roku od 24 sata.

Takođe je dogovoreno jače partnerstvo s organizacijama civilnog društva koje često označavaju sadržaj koji podstiče na nasilje i mržnju.

Evropska komisija i tehnološke kompanije su se takođe dogovorile da podrže organizacije civilnog društva za pokretanje "kampanji protiv mržnje".

"Internet je mesto za slobodu govora, ne za govor mržnje", rekla je evropska komesarka za pravdu, potrošače i rodnu ravnopravnost Vera Jurova.

Tehnološke kompanije su navela da nema sukoba između promovisanja slobode izražavanja i suzbijanja govora mržnje.

Twitter, na kojem je bilo govora mržnje u proteklih nekoliko godina, saopštio je da će nastaviti "otvoreno da se bori protiv toga zajedno sa svojim partnerima u tehnološkoj industriji i iz civilnog društva.

Monika Bikert iz Facebooka je pozvala korisnike da upotrebljavaju raspoloživa oruđa i prijave ako naiđu na sadržaj koji smatraju neprihvatljivim.

Izvor: N1

Možda te još zanima:

.

Facebook News dostupan u SAD

S obzirom na to da sve veći broj ljudi tvrdi kako se primarno informiše preko Facebooka, ova društvena mreža je…

.

Uz Dragi Bravo lakše se čekaju bolji dani

Socijalna distanca dovela je do toga da se komunikacija potpuno premesti na internet. Tome se potpuno prilagodila i fejsbuk stranica…

.

Uzimanje pravde u svoje ruke dovodi do anarhije

Šta radiš kada si kivan na ono što se dešava oko tebe? Šta radiš kada vidiš da je neko uzeo…

.

Malo drugačiji Ručno pravljeni nakit

Ako vam instagram služi pretežno za gledanje mimova, gotovo je sigurno da vam je explore feed prepun ovakvog sadržaja. Ipak,…

.

Fejsbuk opet na sudu

Sinonim za društvenu mrežu Fejsbuk postala je sintagma "kršenje privatnosti." Kompanija je ponovo završila na sudu, ovoga puta je povod…

.

Koja ti je šifra na Fejsu?

Na koliko naloga koristite iste šifre? Da li ste znali da je na 23 miliona naloga širom sveta koji su…

  • 00:00 Music Mix by Bea
  • 05:00 Music mix by Marko
  • 11:00 Leto na O radiju
  • 11:40 O tome se priča
  • 12:00 Leto na O radiju

Anketa

Da li planirate letovanje?

Oradio logo