...
TRENUTNO00:00 - 05:00Music mix by Anja

Lifestyle / Web

Društvene mreže složne u suzbijanju govora mržnje

06.06.2016.

Evropska unija postigla je dogovor s nekim od vodećih društvenih medija, među kojima su Facebook i Twitter, o borbi protiv širenja govora mržnje na internetu.

.

Prema tom dogovoru, kompanije, među kojima su YouTube i Microsoft, obećale su da će "brzo i efikasno" suzbijati govor mržnje na osnovu rase, boje, vere, porekla, nacionalnosti ili etniciteta.

Među merama koje je dogovorila Evropska komisija, tehnološke kompanije će uspostaviti interne procedure i obuku osoblja kako bi se zajamčilo da veći deo nelegalnog sadržaja bude kažnjen i, ako je neophodno, uklonjen u roku od 24 sata.

Takođe je dogovoreno jače partnerstvo s organizacijama civilnog društva koje često označavaju sadržaj koji podstiče na nasilje i mržnju.

Evropska komisija i tehnološke kompanije su se takođe dogovorile da podrže organizacije civilnog društva za pokretanje "kampanji protiv mržnje".

"Internet je mesto za slobodu govora, ne za govor mržnje", rekla je evropska komesarka za pravdu, potrošače i rodnu ravnopravnost Vera Jurova.

Tehnološke kompanije su navela da nema sukoba između promovisanja slobode izražavanja i suzbijanja govora mržnje.

Twitter, na kojem je bilo govora mržnje u proteklih nekoliko godina, saopštio je da će nastaviti "otvoreno da se bori protiv toga zajedno sa svojim partnerima u tehnološkoj industriji i iz civilnog društva.

Monika Bikert iz Facebooka je pozvala korisnike da upotrebljavaju raspoloživa oruđa i prijave ako naiđu na sadržaj koji smatraju neprihvatljivim.

Izvor: N1

Možda te još zanima:

.

Zbog čega su pali Fejsbuk, Instagram i Mesindžer

U utorak je došlo do prekida rada Meta aplikacija za milione korisnika širom sveta. Ljutiti korisnici su se iznenada povukli sa svojih…

.

Kraj besplatnog Facebooka i Instagrama u EU?

Nova strategija kompanije Meta, kao odgovor na stroge regulative o privatnosti Evropske unije, mogla bi da bude mesečna pretplata za…

.

U društvu se lakše trči

Trčanje je zgodan izbor za rekreaciju, naročito u urbanim sredinama, jer nije tehnički zahtevno, ne iziskuje puno priprema i čovek…

.

Instagram i Fejsbuk bi mogli da budu ugašeni u Evropi

Kompanija Meta u roku od nekoliko meseci mogla bi da se suoči sa krupnom pravnom odlukom, zbog koje bi mogla…

.

Profil ostaje, ono što smeta odlazi: Kako da obrišete sve postove na Fejsbuku?

Brisanje postova je jednostavno, a proces je isti za web verziju i za mobilnu aplikaciju.

.

Fejsbuk više neće uklanjati objave o "koroni stvorenoj u laboratoriji"

Fejsbuk više neće zabranjivati objavljivanje teorija koje tvrde da je kovid-19 veštački stvoren, u trenutku kada se u SAD ponovo…

  • 00:00 Music mix by Anja
  • 05:00 Music Mix by Bea
  • 10:00 Pre podne na O radiju

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo