...
TRENUTNO05:00 - 10:00Music mix by Marko

Lifestyle / Web

Bliži se kraj? YouTube Red ne posećuje skoro niko

09.11.2016.

Kada je YouTube pre godinu dana lansirao poseban servis pod nazivom YouTube Red, čije se korišćenje plaća, malo je analitičara pretpostavljalo da će bilans biti više nego loš.

.

YouTube Red je odgovor na videoservise kao što su Netflix i Hulu, čiji korisnici uživaju u sadržaju pod uslovom da pristanu na plaćanje mesečnog računa. Ipak, nakon godinu dana rada i prema nezvaničnim informacijama, YouTube Red ima svega 1,5 miliona korisnika uz dodatnih milion na "trial" verziji.

YouTube Music, još jedan alternativni YT servis, je takođe nedostupan za one koji nemaju otvoren račun na Redu.

Brojevi se čine još manjim ako se u obzir uzme da je YouTube najveći besplatni videoservis na svetu koji na mesečnom nivou koristi više od milijardu osoba. Čini se da interes za monetizovani YouTube nije opravdao očekivanja tvoraca, prenosi The Verge.

Ono što govori u korist YouTubea jeste činjenica da je Red dostupan u samo četiri države sveta – SAD, Meksiku, Australiji i Novom Zelandu. Međutim, ono što ne govori u prilog najvećem videoservisu na svetu jeste činjenica da su drugi monetizovani servisi poput Tidala, koji čak trpi svojevrsnu nepopularnost, rasli znatno brže u prvih 12 meseci.

S druge strane, zvaničan stav YouTubea je da je zadovoljan razvojem i rastom Reda. Kompanija je dodala da ne želi da komentariše spekulativne navode.

Izvor: Klix.ba

 

Možda te još zanima:

.

PewDiePie se vratio

Najpraćeniji jutjuber na svetu PewDiePie posle pauze od skoro mesec dana ponovo izbacuje video klipove.

.

YouTube ubedljivo ispred svih

Verovatno vas nećete iznenaditi činjenica da je YouTube najpopularnija video platforma, ali njegova dominacija je tolika da mu niko od…

.

KOMS pokreće školu za buduće jutjubere

Jutjub godinama unazad predstavlja jedan od glavnih izvora informisanja mladih, ali i perspektivan prostor za razvoj karijere. Zbog toga je…

.

Forbes: Osmogodišnjak najbolji youtube kreator u 2019. godini

Sadržaji sa kanala osmogodišnjeg Ryan-a iz Teksasa, u kojima se uglavnom ocenjuju igračke, zaradili su 26 miliona dolara u 2019. godini.…

.

PewDiePie pravi pauzu početkom sledeće godine

Iako je PewDiePie (Felix Kjellberg) rekao da će detaljnije objašnjenje doći kasnije, nagovestio je da bi to moglo da bude posledica prezasićenja. 

.

Šta donosi Jutjub Premium?

Pounuda premium strimig servisa koji su dostupni u našoj zemlji raste. U toku ove godine, pojavio se i Jutjub Premium.…

  • 00:00 Music Mix by Bea
  • 05:00 Music mix by Marko
  • 10:00 Pre podne na O radiju
  • 11:00 U kakvoj zemlji želim da živim

Kalendar događaja

Februar 2020.
PonUtoSreČetPetSubNed
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
 

Anketa

Koliko verujete u horoskop?

Oradio logo