...
TRENUTNO00:00 - 10:00Music Mix by Majkić

Lifestyle / Web

Besplatno pogledaj domaće filmove

23.03.2020.

Vreme koje provodite kod kuće možete iskoristiti da pogledate i neki od domaćih filmova koji možete pronaći potpuno besplatno na internetu.

.

Filmski centar Srbije je pokreno YouTube kanal na kome se mogu pronaći domaća filmska ostvarenja. Za sada, to su uglavnom kratki igrani filmovi koji su nagrađavani na filmskim smotrama. Na ovaj način, publika će se upoznati sa "kratkim metrom", do koga je teško doći van festivala. Plan Filmskog centra Srbije je da se na kanalu svakog dana nađe po jedan novi film.

Nekoliko domaćih dokumentarnih filmova možete pronaći na sajtu Međunarodnog festivala dokumentarnog filma Amsterdam. Ovaj organizacija je na svom sajtu korisnicima omogućila da pogledaju više od 300 dokumentaraca nastalih u periodu između 1988. i 2019. godine. Među njima je i pet domaćih ostvarenja, a neka od njih su  "Kavijar konekšn", "Nacionalni park" i "Žeđ kamenog mora".

Na internetu se mogu pronaći i filmovi iz fonda Jugoslovenske kinoteke. To su, pre svega, dokumentarni snimci nastali pre 1945. godine. Ovo će pre svega zanimati ljubitelje istorije, koji će moći da da pogledaju kako je u prvoj polovini prošlog veka izgledao život u našoj zemlji. YouTube kanal kinoteke će se dopunjavati novim sadržajima na svakih mesec dana.

Možda te još zanima:

.

Gledajte filmove sa festivala Uhvati film

Filmovi sa ovogodišnjeg 18. Uhvati film festivala dostupni su za gledanje online do 18. oktobra. Za posetioce iz Srbije sve…

.

Oprezno i uz filmove na otvorenom

Jedna od mera u cilju sprečavanja širenja koronavirusa bilo je zatvaranje bioskopskih dvorana. Bioskopi su i dalje zatvoreni, međutim, sve…

.

Najbolji momenti iz klasičnih crtaća

Svi koji su odrasli uz Toma i Džerija, Skubi-Dua i Looney Tunes junake imaju priliku da se podsete najboljih momenata…

.

Španski filmski klasici na internetu

Narednih nedelja imaćemo priliku da potpuno besplatno pogledamo više od deset španskih filmova u okviru ciklusa "Klasici uz tebe".

.

Netflix nudi besplatne dokumentarce

Popularni striming servis je odlučio da preko svog YouTube kanala svima pokloni nekoliko svojih dokmentarnih filmova.

.

Netfliks - najveći profiter izolacije

Ova godina je odlično počela za Netfliks - broj korisnika raste iz meseca u mesec, ali pitanje je da li…

  • 00:00 Music Mix by Majkić
  • 10:00 Škripa
  • 12:00 Za i protiv

Anketa

Šta vam najviše nedostaje u "novoj normalnosti"?

Oradio logo