.
Trenutno
Prava stvar
 Novinari O radija
Lifestyle / Web

Audio-tekst konverter za srpski jezik

21.11.2018.

Jedna od najgorih noćnih mora definitivno je prekucavanje audio razgovora u trajanju od 15 minuta u audio formu. Do sada smo imali sajtove koji imaju opciju za transkribovanje, međutim srpski jezik nije postojao među ponuđenima. Sada vam predstavljamo jedan koji to ima.

.

Vebsajt Speechnotes pomoći će vam da muka prekucavanja bude, ako ne potpuno, onda makar malo lakša. U pitanju je stranica koja prevodi audio tonove u tekst.

Funkcioniše malo drugačije od sajtova na stranim jezicima, te tako ne možete da podignete fajl i dobijete na mejl prekucanu verziju, već se procedura razlikuje.

Kada uđete na Speechnotes, pojaviće vam se prazno belo polje. Ono što vi treba da uradite, jeste da sa svog računara pustite ton koji hoćete da prekucate. On će pomno pratiti svaku reč i u trenutku dok ide ton, prekucavaće rečenice upravo u to polje.

Jedini nedostatak je to što ne prepoznaje znakove interpunkcije i možda neće baš svaku reč prekucati kako treba, tako da svakako savetujemo kontrolu nakon transkripcije.

.
Da se više ne biste izvlačili na to da nemate vremena za vežbanje, imamo aplikaciju za vas koja će vam pomoći da se dignete na…
.
Sad kada je serija Game of Thrones završena i mnoge fanove ostavila sa gorkim ukusom u ustima, vreme je da se vratimo na nešto što…
.
Ono što najviše troši bateriju telefona su aplikacije za koje nismo ni svesni da su aktivne. Kako bi one bile ugašene, ironično…
Program
Kalendar događaja
Maj 2019.
PonUtoSreČetPetSubNed
  
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
  
Anketa

Da li vidite Srbiju u EU?