.
Trenutno
Music Mix by Bea
 Beata Kovač Božović
Lifestyle / Web

Audio-tekst konverter za srpski jezik

21.11.2018.

Jedna od najgorih noćnih mora definitivno je prekucavanje audio razgovora u trajanju od 15 minuta u audio formu. Do sada smo imali sajtove koji imaju opciju za transkribovanje, međutim srpski jezik nije postojao među ponuđenima. Sada vam predstavljamo jedan koji to ima.

.

Vebsajt Speechnotes pomoći će vam da muka prekucavanja bude, ako ne potpuno, onda makar malo lakša. U pitanju je stranica koja prevodi audio tonove u tekst.

Funkcioniše malo drugačije od sajtova na stranim jezicima, te tako ne možete da podignete fajl i dobijete na mejl prekucanu verziju, već se procedura razlikuje.

Kada uđete na Speechnotes, pojaviće vam se prazno belo polje. Ono što vi treba da uradite, jeste da sa svog računara pustite ton koji hoćete da prekucate. On će pomno pratiti svaku reč i u trenutku dok ide ton, prekucavaće rečenice upravo u to polje.

Jedini nedostatak je to što ne prepoznaje znakove interpunkcije i možda neće baš svaku reč prekucati kako treba, tako da svakako savetujemo kontrolu nakon transkripcije.

.
Komunikacija sa ljudima nije baš uvek nešto najslađe što može da vam se dogodi u toku dana, ali kolačić sa korisnim savetom…
.
Niko neće moći da zameni profesiju psihologa, ali šta biste pomislili kada bismo vam rekli da je određena aplikacija za lečenje…
.
Vreme provedeno uz mobilni telefon brzo prolazi, bez da to i primetimo. Zbog toga je Google osmislio posebnu aplikaciju kojom omogućava…
Program
Kalendar događaja
Decembar 2018.
PonUtoSreČetPetSubNed
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
      
Anketa

Koliko institucije u Srbiji rade u interesu građana?