...
TRENUTNO12:55 - 13:10Pre podne na O radiju

Lifestyle / Video igre

Warcraft III: Reforged razočarao igrače

07.02.2020.

Warcraft III je izašao sada već davne 2002. godine ali i dalje se igra kao da je izašao juče. Blizzard, kompanija koja stoji iza ove video igre, 2018. godine je najavila unapređenu verziju igre pod nazivom Warcraft III: Reforged. Ona je konačno izašla 28. januara, a sudeći po prvim reakcijama igrači nisu oduševljeni.

.

Reforged je igračima, makar sudeći po najavama, trebalo da donese potpuno novi gameplay, a trejelri koji su tada izašli su postavili lestvicu prilično visoko. Najveća unapređenja trebalo je da budu na polju grafike, što je i logično, s obzirom na to koliko je tehnologija napredovala u odnosu na 2002. godinu.

Obećane su poboljšane cut scene, koje je trebalo da izgledaju kao mini filmovi, sa potpuno novim glasovima. Prvi trejleri i jesu tako izgledali, ali igrači na kraju to nisu dobili.

Možda je najveći problem to što su igrači koji su igrali Warcraft III putem Battle.neta naterani da pređu na novu, Reforged verziju. A to znači da su nestali svi profili, kao i rangiranja iz stare verzije. Kako kaže igrač Warcrafta Miloš Krstić upravo je ovo naljutilo mnoge.

"Blizzard obećao potpuno unapređenu igru, sa unapređenim gameplay-om, a ono što su igrači dobili je igra koja je deset puta lošija. Platiš za nešto što nisi želeo, odnosno, nateran si da za iste novce igraš goru igru. Blizzard proteklih godina ima sve lošiji odnos sa igračima, tako da ovo sigurno nije ni prvi ni poslednji put da će razočarati te silne milione gejmera koji igraju njihove igre", kaže Miloš.

Sa druge strane, postoje i oni koji misle da Blizzard nije uradio toliko loš posao, a među njima je i jedan od igrača Đorđe Ivanović.

"Postoje objektivne zamerke na funkcionisanje igre koje bi uskoro trebalo da se reše, ali sve u svemu moje iskustvo je za sada dobro. Smatram da u ovakvim situacijama velikog kuđenja, odnosno hvaljenja nečega, treba uvek zastati i razmisliti. Na kraju, Warcraft III: Reforged najverovatnije neće biti veliki povratak koji je planiran ali će, verujem i dalje okupiti veliki broj igrača koji će godinama ostati tu i igrati ga", objašnjava Đorđe.

warcraft3gameplay jpg

I sam Blizzard je priznao da igra nije ispala onako kako su obećali. U saopštenju navode da im je žao što igrači nisu dobili sve što su hteli, a obećali su i da će u narednom periodu ispraviti neke nedostatke. Kompanija se obavezala i da će vratiti novac svima koji su nezadovoljni.

M. L.

Foto: Screenshot

Možda te još zanima:

.

Igra o ljubavi i razmnožavanju

Iako postoji već nekoliko godina, Don’t Make Love je i dalje jedna od upečatljivijih eksperimentalnih igara.

.

Resident Evil se vraća mračniji nego ikad

Horor franšiza Resident Evil dobija novi, osmi nastavak. Za sada, pred nama je trejler u kome možemo da vidimo kakva…

.

Troja tema novog Total War naslova

Serijal istorijskih strategija Total War ove godine dobija nastavak čija će tema biti Trojanski rat. Za sve ljubitelje ovakih serijala…

.

The Last of Us konačno dobija nastavak

Distopija u književnosti i filmovima predstavlja jedan od žanrova čija popularnost ne jenjava. To ni ne treba da čudi, jer,…

.

Epic Games nudi besplatno Civilization VI

Nakon što je protekle nedelje obradovao igrače ponudivši GTA V potpuno bepslatno, Epic Games nastavlja u istom ritmu. Sada je…

.

GTA V dostupan besplatno

Grand Theft Auto V je jedna od najpopularnijih i najprodavnijih video igara svih vremena. Iako je izašla još 2013. godine…

  • 12:00 Pre podne na O radiju
  • 12:45 Lampica
  • 12:55 Pre podne na O radiju
  • 13:10 Vredi pročitati
  • 13:20 Tehnologija

Anketa

Šta vam najviše nedostaje u "novoj normalnosti"?

Oradio logo