...
TRENUTNO13:30 - 13:45Pesma dana

Lifestyle / Video igre

VR donosi novu dimenziju za Resident Evil 4

02.10.2021.

Krajem ovog meseca, izazi verzija igre Resident Evil 4 prilagođena virtuelnoj realnosti, odnosno Fejsbukovom Oculus Quest 2 setu.

.

Foto: YouTube / Road to VR

Ova verzija igre je najavljena još početkom ove godine, ali se do sada o njoj čulo zaista malo. Izašao je samo jedan kratak trejler iz kog se vidi da su programeri odlučili da krenu lakšim putem, odnosno, da samo prerade već postojeću igru.

Igrači mogu da ostvaruju interakciju sa okruženjem i da rukama kontrolišu oružje. Ovom delu je čini se, posvećeno i najviše pažnje - rukovaje oružjem je razrađeno da najstitnijih detalja. Informacije o heltima se nalaze, na primer, na vašoj ruci dok igrate, a možete i da se teleportujete ukoliko to želite.

Ipak, igra nije kompletno u "prvom" licu. Postoje određene cut scene koje posmatrate iz trećeg lica. Na primer, ukoliko razvalite neke vrata, tu scenu ćete videti iz nešto drugačijeg ugla.

Iako je igra izašla sada već davne 2005. godine, ona sasvim dobro "funkcioniše" i dan danas, što minimalne izmene u novoj verziji samo potvrđuju.

Ruku na srce, Oculus Quest 2 i virtuelna realnost su nešto što većina igrača kod može da sanja, a ako poželite Resident Evil 4 na svom kompjuteru možete pronaći i nezvaničnu remasterizovanu HD verziju.

(The Verge)

Možda te još zanima:

.

Električni automobili postaju ogroman problem

Električni automobili postaju ogroman problem u zemlji koja je bila među prvima na evropskom tlu kada su električna vozila u…

.

U potrazi za smehom

U 13 godina stand up karijere Jelena Radanović se naslušala našeg smeha. 

.

Uvodi se obavezeno označavanje AI generisanog sadržaja

U Americi je predstavljen zakon za označavanje dubinski falsifikovanih sadržaja (deepfake content). Ima za cilj da se suprotstavi takvom sadržaju…

.

Stiže nova verzija Office paketa

Novi Office neće imati ugrađene funkcije veštačke inteligencije (AI), dok će Excel dobiti desetine poboljšanja. Među njima su kao dinamički…

.

Gen Z posmatra kako njihovi stariji otkrivaju internet i mimove

Ako pitate starije pripadnike Generacije Z, reći će da u početku beše Fejsbuk. Milenijalci će reći da je postojao i…

.

Florida zabranjuje pristup društvenim mrežama

Guverner Floride Ron DeSantis potpisao je zakon kojim se deci mlađoj od 14 godina zabranjuje pristup društvenim mrežama. Takođe, za…

  • 13:10 Vredi pročitati
  • 13:20 Tehnologija
  • 13:30 Pesma dana
  • 13:45 Prava stvar
  • 14:00 Vaš DJ sat

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo