...
TRENUTNO17:00 - 18:00U kakvoj zemlji želim da živim

Lifestyle / Video igre

Spintires - vožnja po blatu

23.05.2020.

Šta god da vam padne na pamet, verovatno je da u svetu video igara postoji neka simulacija na tu temu. Među najpopularnijim igrama ove vrste su svakako one koje se bave vožnjom. Serijal Spintires je igra jednostavne radnje - treba da se prevezeš od tačke A do tačke B po nepristupačnim i blatnjavim terenima.

.

Prva igra u ovom serijalu, iza koga stoji izdavač iz Velike Britanije Oovee Games, izašla je još 2014. godine. Igra je poprimala simpatije igrača koji vole ovaj žanr, a najčešće je hvaljena njena fizika. Igrači u vožnji treba da se izbore sa nepristupačnim šumskim terenom, ali i samim automobilima.

Kroz igru se otkrivaju novi modeli vozila, koji omogućavaju lakše savlađivanje prepreka. Od jednostavnih džipova pa sve do ogromnih kamiona najrazličitijih vrsta - sve to ćete pronaći u ovoj igri. Najčešće su to teške mašine, koje se viđaju na snimcima iz rudnika ili sa vojnih parada. Cela scenografija igre, uključujići i vozila, kao da je inspirisana starim VHS snimcima iz Sovjetskog Saveza.

spintires1 png

Blato kao najveći neprijatelj na putu

Tereni koje imate priliku da istražite su ono što ovoj igri daje posebnu čar. Nepregledna šumska prostranstva, puna četinara, ispresecana su raznim putevima - od onih pravih, asfaltiranih do blatnjavih staza po kojima se i životinjski svet teško kreće. Upravo ćete na takvim putevima provesti i najviše vremena. Kada svojim vozilom kročite u ovo blatnjavo carstvo, pripremite se za pravu "zabavu". Pri prolasku, gume menjaju fiziku terena što znači da je svaki sledeći prolazak sve teži i teži. Proći a na zaglaviti se, to je pravo umeće.

Mapu otkirvate tokom same igre. Dok prolazite kroz šumske staze i bogaze dobijate razne zadatke koje treba da ispunite i tako zaradite novac za popravku vozila ili njihovo unapređenje. Zadaci mogu biti krajnje jednostavni - od prevoza robe pa sve do izvačenja zaglavljenih vozila.

spintires2 png

Mapa stalno donosi nova iznenađenja

Tokom godina, serijal Spintires razvio se u pravu malu franšizu. Osim osnovnog izdanja, tu su još dva serijala. Mudrunner je direktan nastavak Spintiresa i ima sličnu radnju. Za ljubitelje snežnih predela, tu je SnowRunner. Naravno svaki od serijala ima i brojne dodatke sa različitim terenima i vozilima. Ako imate živaca da se borite vozilima borite protiv prirode, univerzum Spintiresa vam sasvim sigurno donosi sate i sate igranja.

Ilustracija: YouTube / Print Screen

M. L.

Možda te još zanima:

.

Stigao napredniji Mali alhemičar

Nakon sajta Little Alchemy stigao je i njegov naslednik, portal za ubijanje dokolice i učenje važnih stvari Little alchemy2.

.

Gusarske avanture

Obucite svoje plavo-bele majice, stavite marame i krenite na gusarsku avanturu, doduše u virtuelnom svetu. Ovo vam omogućava igra Sea…

.

Horizon Forbidden West - put u zabranjeno

Horizon Forbidden West predstavlja nastavak jedne od najpopularnijih igara za PlayStation 4 - Horizon Zero Dawn. Igra se, na veliku…

.

Najčudniji šah ikada

Pravila šaha su dosta jednostavna. Tu je tabla, figure koje imaju svoja mesta i pravila kako se kreću. Kada sve…

.

League of Legends stiže na mobilne telefone

League of Legends je video igra koja ima veliku bazu igrača i njih će sigurno obradovati vest da će verzije…

.

Vozite kamion Evropom

Hteli mi to sebi da priznamo ili ne - video igre su odličan način za ubijanje slobodnog vremena, ukoliko ga…

  • 16:30 Tehnologija
  • 16:45 Prava stvar
  • 17:00 U kakvoj zemlji želim da živim
  • 18:00 Popodne na O radiju
  • 18:45 Lampica

Anketa

Šta vam najviše nedostaje u "novoj normalnosti"?

Oradio logo