...
TRENUTNO05:00 - 11:00Music Mix by Majkić

Lifestyle / Video igre

Novi Assassin’s Creed vodi nas u svet Vikinga

02.05.2020.

Nova igra u Assassin’s Creed serijalu nosi naziv Valhalla, a njena radnja će biti smeštena u doba kada su Vikinzi vladali severom Evrope. Izdavač Ubisoft je na svom YouTube kanalu nedavno izbacio trejler, a reakcije igrača su, sudeći po komentarima, pozitivne.

.

Sama premisa serijala je krajnje jednostavna - Dezmond Majls, koji živi u sadašnjem vremenu, biva prisiljen na ispitivanja genetskog koda koja mu omogućavaju da pristupi sećanjima svojih predaka, kroz uređaj koji se zove Animus. Izgleda da su svi članovi njegove šire i uže familije bili ratnici, jer nas serijal vodi kroz skoro sve istorijske epohe i poznate i nepoznate ratove i sukobe, od drevnog Egipta do Oktobarske revolucije.

Tejler koji se nedavno pojavio vrlo lako može da prođe i kao epizoda serije Vikings. Tu su maglovita brda severne Evrope, Vikinzi čija pojava ledi krv u žilama i njihov pohod na Englesku. Protiv Vikinga koji nose sekire i koplja sukobiće se srednjevekovni vitezovi sa metalnim oklopima. Osim klasičnih bitaka, možemo očekivati i one na otvorenom moru. Sasvim dovoljno za sate i sate zabave.

assassinscreed2 png

Kako piše Screenrant, igra će se verovatno u prodaji pojaviti krajem godine, za vreme praznika. Najverovatnije će taj datum biti vezan za konačni izlazak nove serije igračkih konzola - PlayStation-a 5 i Xbox-a X.

Čitav Assassin’s Creed serijal broji više od 20 naslova koji su podeljeni u dve grupe - one koji čine glavni serijal i ostale. U ovoj drugoj grupi se nalaze naslove koji predstvaljuju dodatke za glavni serijal i igre razvijane za druge platforme, poput mobilnih telefona ili Facebooka.

assassinscreed3 png

Prvi naslov je izašao još 2007. godine i dobio je pozitivne kritike u pogledu dizajna i same priče, a primedbe su bile upućene na gameplay koji je ocenjen kao jednoličan. Da je Ubisoft bio u pravu govori činjenica da su se novi naslovi nizali kao na traci - skoro svake godine je izlazio makar po jedan. Poslednji "veliki" naslov bio je Odyssey koji je izašao 2018. godine, nakon čega je usledila jedna, za Ubisoft netipična, pauza od skoro dve godine.

Ilustracija: YouTube / Printscreen 

M. L.

Možda te još zanima:

.

Troja tema novog Total War naslova

Serijal istorijskih strategija Total War ove godine dobija nastavak čija će tema biti Trojanski rat. Za sve ljubitelje ovakih serijala…

.

The Last of Us konačno dobija nastavak

Distopija u književnosti i filmovima predstavlja jedan od žanrova čija popularnost ne jenjava. To ni ne treba da čudi, jer,…

.

Pac-Man uskoro na Twitchu

Ova igra na Twitch stiže u junu, a da biste igrali Pac-Man Live Studio, potrebno je da otvorite namenski Twitch kanal.…

.

Epic Games nudi besplatno Civilization VI

Nakon što je protekle nedelje obradovao igrače ponudivši GTA V potpuno bepslatno, Epic Games nastavlja u istom ritmu. Sada je…

.

GTA V dostupan besplatno

Grand Theft Auto V je jedna od najpopularnijih i najprodavnijih video igara svih vremena. Iako je izašla još 2013. godine…

.

DiRT uvek ponudi nešto novo

Kraj godine nam donosi i novu seriju igračkih konzola, što je odlična prilika i izdavačima da daju sve od sebe…

  • 00:00 Music Mix by Bea
  • 05:00 Music Mix by Majkić
  • 11:00 Radio Gruvanje
  • 12:00 U kakvoj zemlji želim da živim

Anketa

Da li planirate letovanje?

Oradio logo