...
TRENUTNO21:00 - 00:00Music Mix by Bea

Lifestyle / Video igre

Novi Assassin’s Creed vodi nas u svet Vikinga

02.05.2020.

Nova igra u Assassin’s Creed serijalu nosi naziv Valhalla, a njena radnja će biti smeštena u doba kada su Vikinzi vladali severom Evrope. Izdavač Ubisoft je na svom YouTube kanalu nedavno izbacio trejler, a reakcije igrača su, sudeći po komentarima, pozitivne.

.

Sama premisa serijala je krajnje jednostavna - Dezmond Majls, koji živi u sadašnjem vremenu, biva prisiljen na ispitivanja genetskog koda koja mu omogućavaju da pristupi sećanjima svojih predaka, kroz uređaj koji se zove Animus. Izgleda da su svi članovi njegove šire i uže familije bili ratnici, jer nas serijal vodi kroz skoro sve istorijske epohe i poznate i nepoznate ratove i sukobe, od drevnog Egipta do Oktobarske revolucije.

Tejler koji se nedavno pojavio vrlo lako može da prođe i kao epizoda serije Vikings. Tu su maglovita brda severne Evrope, Vikinzi čija pojava ledi krv u žilama i njihov pohod na Englesku. Protiv Vikinga koji nose sekire i koplja sukobiće se srednjevekovni vitezovi sa metalnim oklopima. Osim klasičnih bitaka, možemo očekivati i one na otvorenom moru. Sasvim dovoljno za sate i sate zabave.

assassinscreed2 png

Kako piše Screenrant, igra će se verovatno u prodaji pojaviti krajem godine, za vreme praznika. Najverovatnije će taj datum biti vezan za konačni izlazak nove serije igračkih konzola - PlayStation-a 5 i Xbox-a X.

Čitav Assassin’s Creed serijal broji više od 20 naslova koji su podeljeni u dve grupe - one koji čine glavni serijal i ostale. U ovoj drugoj grupi se nalaze naslove koji predstvaljuju dodatke za glavni serijal i igre razvijane za druge platforme, poput mobilnih telefona ili Facebooka.

assassinscreed3 png

Prvi naslov je izašao još 2007. godine i dobio je pozitivne kritike u pogledu dizajna i same priče, a primedbe su bile upućene na gameplay koji je ocenjen kao jednoličan. Da je Ubisoft bio u pravu govori činjenica da su se novi naslovi nizali kao na traci - skoro svake godine je izlazio makar po jedan. Poslednji "veliki" naslov bio je Odyssey koji je izašao 2018. godine, nakon čega je usledila jedna, za Ubisoft netipična, pauza od skoro dve godine.

Ilustracija: YouTube / Printscreen 

M. L.

Možda te još zanima:

.

Tajna igra s prijateljima

Instagram se redovno ažurira i dobija nove opcije. Jedna od njih je i skrivena igra kojoj se može pristupiti samo…

.

Dungeons & Dragons: Od skromnog početka do kulta

"Dungeons & Dragons" je društvena igra koja je svoje korene imala pre gotovo pedeset godina, ali i dalje privlači ljude…

.

Minecraft nas uči medijskoj pismenosti

Globalno popularna video igra Minecraft i njena obrazovna edicija (Education Edition) dobili su novu verziju koja će se baviti medijskom…

.

Heroji 3: Video igra koja prkosi godinama

Retko koja video igra može da se pohvali trajanjem dužim od 20 godina. Takav je slučaj sa igrom "Heroes of…

.

Stiže novi gejming proizvod na YouTube

YouTube testira novi gejming proizvod, pod nazivom "Playables" i biće dostupan za mobilne i desktop platforme.

.

Twelve Minutes: Zaplet dostojan trilera

"Twelve Minutes" je mala ali izuzetno zanimljiva igra koja u sebi krije zaplete dostojne najboljih holivudskih trilera, što nije svojstveno…

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo