...
TRENUTNO00:00 - 06:00Music Mix by Bea

Lifestyle / Video igre

Mortal Kombat X - stara, dobra draž

05.05.2015.

Topla preporuka za svakoga ko je kao klinac imao priliku da iskusi euforiju MK! Sada nam se pruža prilika da ponovo osetimo tu draž nakon duže od 15 godina i ovo je pravac u kojem bi ovakva igra morala da ide.

.

Nakon video igre Mortal Kombat IX, koja je izašla davne 2011. (2013. za PC), postavljalo se pitanje šta bi se moglo uraditi kako bi se serijal unapredio i privukao nove igrače. Odgovor smo dobili 14. aprila kada je izašao Mortal Kombat X (dalje: MKX).

Poslednja igra donela je razne novine, ali kao i u svakoj igri, postoje izvesni nedostaci. Neki od pluseva su unapređena grafika, po tri varijante svakog od 25 boraca i priča koja se nadovezuje na prethodnu igru.

mk4 jpg

Kao u slučaju s prethodnom igrom Netherrealm Studios - Injustice: Gods among Us, MKX sadrži priču koja se, u ovom slučaju, sastoji od 12 poglavlja, od kojih je svako podeljeno na četiri celine. Radnja više podseća na film zato što su cutscene između borbi preduge, a ceo story mode je dugačak između tri i četiri sata, znatno kraće od prethodnog dela MK.

Za one kojima je nedovoljna priča unutar story mode-a, tu je tradicionalni arcade tower koji, kada se prevaziđe, prikazuje priču o liku koji je uspeo da završi tower.

mk3 jpg

Što se tiče gameplay-a, on je ostao manje-više neizmenjen. Likovi se pomeraju tečnije, a iz Injustice: Gods among Us je preuzeto interaktivno okruženje, poput grana koje se mogu otkinuti i koristiti kao oružje. Next gen grafika doprinosi da x-ray potezi izgledaju još brutalnije nego što je to bio slučaj u prethodnoj igri. Fatality u igri su posebna priča i svaka im čast na kreativnosti, jer da bi neko smislio ovako nešto mora da bude malo… :)

Svaki od boraca ima tri varijante koje odlikuju unikatni potezi. Problem sa varijantama je to što neki tradicionalni potezi (Sub Zero klon, Raiden teleport...) nisu dostupni u svim varijantama, što kvari ugođaj. 

mk2 001 jpg

O online komponentama igre ne mogu da pišem, iz prostog razloga što mi je trenutno dostupna jedino torrent varijanta i čekam legalan Complete Edition koji će biti po znatno jeftiniji.

Presuda

Mortal Kombat X je jedan od najlepših primera šta sledeća generacija igara može doneti.

Igri može pristupiti svako, od veterana do početnika, i verovatno će svima biti zanimljiva.

Topla preporuka za svakoga ko je kao klinac imao priliku da iskusi euforiju MK! Sada nam se pruža prilika da ponovo osetimo tu draž nakon duže od 15 godina i ovo je pravac u kojem bi ovakva igra morala da ide.

Nemanja Momić

Možda te još zanima:

.

Twelve Minutes: Zaplet dostojan trilera

"Twelve Minutes" je mala ali izuzetno zanimljiva igra koja u sebi krije zaplete dostojne najboljih holivudskih trilera, što nije svojstveno…

.

Asphalt: Koja je tajna dobrog trkačkog serijala za mobilne telefone?

Kada govorimo o trkačkim igrama, sigurno vam prvo na pamet padaju serijali kao što su Forza Horizon, Gran Turismo ili…

.

Dragon Ball FighterZ: Kultna likovi u epskim borbama

"Dragon Ball Z" je jedan od crtanih filmova koji je obeležio početak dvehiljaditih na domaćim televizijama. To je, zapravo, bio…

.

The Simpsons Game: Nije kao "Hit & Run", ali može da prođe...

Sigurno vam je prva asocijacija na video igru povezanu sa Simpsonovima legendarni "Hit & Run" iz 2003. godine. No, nakon…

.

Odrasli gejmeri sve više doživljavaju onlajn nasilje

Odrasli gejmeri su sve češće meta onlajn nasilja, koji je sa 74 odsto porastao na čak 86 odsto u poslednje…

.

Može li gejming da pomogne u poboljšanju koncentracije?

Da su video igre, kao i celokupna gejming industrija, sve više prisutni u svakodnevnom životu velikog broja ljudi, samim tim…

  • 00:00 Music Mix by Bea
  • 06:00 Music mix by Anja
  • 11:00 Y2K

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo