...
TRENUTNO16:30 - 16:45Tehnologija

Lifestyle / Video igre

IGF u Novom Sadu: Od video igara do cosplay-a

13.05.2016.

Međunarodni festival video igara (IGF) biće održan od 8. do 10. jula u velikoj dvorani SPENS-a. Ljubitelji najpopularnijih kompjuterskih, društvenih i igara na konzolama će moći da uživaju u ogromnom prostoru, gde će osim takmičenja u igrama biti i drugi zanimljivi sadržaji, od cosplay-a, različitih predavanja, izložbi i sajma video igara.

.

Takmičarski deo u različitim kategorijama igara, od društvenih preko kompjuterskih i igara na konzolama okupiće gejmere deset najaktuelnijih igara na svetu. Od  kompjuterskih igara takmičenja su u igrama: League of Legends, Counter Strike: GO, Hearthstone i Dota 2.  Na konzolama će se igrati PS4 Mortal Kombat X, FIFA 2016 i PES 2016, a na turniru u kartaškim igrama će biti igran Magic the Gathering i dva turnira u društvenim igrama X-wing i Settlers of Catan.

Jedan od organizatora turnira Darko Obradović rekao je da je ovo odlična prilika da posetioci vide kako izgleda jedan dan u životu gejmera, odigraju neku od 200 igara i osvoje vredne nagrade.

"U takmičarskom delu će učestvovati gejmeri iz Srbije i regiona, a za sve one koji žele da iskuse jedan gejmerski dan, da odigraju neke od ponuđenih igrica, ili posete muzej video igara i čuju zanimljiva predavanja stručnjaka iz ovih oblasti, tu je festivalski deo IGF-a, odnosno mini grad. IGF grad biće svojevrsni omaž gradovima – tvrđavama iz video igara, uključujući bedeme sa kulama, mrežu ulica, trgove i putokaze koji će usmeravati posetioce da istraže sve njegove sadržaje", kaže Obradović.

Na "glavnom trgu" u Velikoj dvorani SPENS-a biće postavljena bina na kojoj će biti održana predavanja sa različitim temama edukativnog i zabavno-naučnog karaktera. Duž "ulica" nalaziće se štandovi gde će, između ostalog, proizvođači i distributeri moći da predstave javnosti nove video igre i kompjutersku opremu, klubovi ljubitelja igara da iznesu svoje aktivnosti i programe, a knjižare da promovišu nove knjige i društvene igre. Poseban deo Festivala biće posvećen i umetnosti stripa. Grad nije grad bez bioskopa, pa će tako u IGF bioskopu biti prikazani dokumetarni i animirani filmovi, kao i direktni prenosi glavnih turnira, piše u saopštenju organizatora.

Na jednom od mnoštva štandova posetioci će moći da igraju flipere ili retro video igre na aparatima, a na drugima igre na najnovijim konzolama, bez obaveze da učestvuju u takmičenjima.

Karte su puštene u prodaju i dostupne su u svim Gigs Tix-ovim objektima, kao i na blagajni SPENS-a. Trenutno je u toku promo period i karte se mogu kupiti kao paket ulaznica za tri dana što iznosi 800 dinara i to do 4. jula. Nakon toga cena će biti 1.000 dinara za sva tri dana. Cena karata za jedan dan iznosi 400 dinara, dok će na sam dan Festivala iznositi 500 dinara.

Aktuelne informacije i detalje o sadržajima na festivalu možete pogledati na njihovoj Facebook strani

 

N.Š.

Možda te još zanima:

.

IGF - Gejmeri okupirali Novi Sad

Još jedan veliki festival u Novom Sadu počeo je danas na Spensu. Internacionalni gaming festival okupiće tokom naredna tri dana…

.

IGF spreman i za stripove

Gejmeri sa nestrpljenjem očekuju prvi Internacionalni gejming festival, a priliku da uživaju dobiće i ljubitelji stripa. Poseban deo International Gaming…

.

International gaming festival u Novom Sadu od petka

Prvi International Gaming Festival biće održan u Velikoj dvorani SPENS-a od osmog do desetog jula. Festival podrazumeva takmičenje u četiri…

.

Gejmeri ushićeni pred IGF

Spens će od 8. do 10. jula postati meka ljubitelja video i društvenih igara i sveta fantastike. Prvi Internacionalni festival…

.

Besplatna vakcina protiv HPV-a za studente od 19 do 26 godina

Zavod za zdravstvenu zaštitu studenata Novi Sad obavestio je studente da će u toj ustanovi biti omogućena besplatna vakcinacija za…

.

Atheist Rap u subotu u Hali 2 Novosadskog sajma

Slavljenički koncert novosadske pank-rok grupe Atheist Rap biće održan u subotu 6. apruila u KC Hala 2 na Novosadskom sajmu.

  • 16:10 Pesma dana
  • 16:20 Popodne na O radiju
  • 16:30 Tehnologija
  • 16:45 Prava stvar
  • 17:00 Radio Grafiti

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo