...
TRENUTNO14:00 - 15:00Muzički kalendar

Lifestyle / Tehnologija

Zoom - aplikacija koju koriste svi

01.04.2020.

U proteklih nekoliko nedelja, svi su počeli da koriste ovu aplikaciju - od studenata i profesora, do premijera Velike Britanije. 

.

Zoom je postao popularan zbog svoje jednostavnosti, naročito u poređenju sa Skype-om. Zoom, čak u svojoj besplatnoj verziji, omogućava da komunicirate sa najviše 99 osoba u isto vreme. Jedino što je ograničeno u tom slučaju je trajanje poziva - može da traje maksimalno 40 minuta.

Kako piše The Guardian, Zoom se nalazi na vrhu po broju preuzimanja u App Store-u. Kompanija nije objavljivala podatke o broju preuzimanja, ali servisi kao što je Apptopia pokazuju da je npr. samo 23. marta Zoom imao 2,13 miliona preuzimanja širom sveta, dok je samo dva meseca ranije taj broj bio 56 hiljada.

Da je Zoom na pravom putu, pokazuje i cena akcija ove firme. Ona je skočila sa 70 dolara u januaru na 150 dolara, kolika je bila njena cena ovog ponedeljka.

Sve ovo ide i u prilog osnivaču kompanije Ericu Yuanu, koji je od početka pandemije korona virusa duplirao stanje na svom tekućem računu i sada ima oko 7,9 milijardi dolara. Bloomberg ga je smestio na 182. mesto najbogatijih ljudi na svetu. Iza njega je, na primer, kreator Ratova zvezda Džordža Lukas.

Možda te još zanima:

.

Ćaskaj i takmiči se sa prijateljima

Ko god da ima Messenger, verovatno je u nekom trenutku odigrao neku igru sa svojim prijateljima na video pozivu. Ako…

.

Gusarske avanture

Obucite svoje plavo-bele majice, stavite marame i krenite na gusarsku avanturu, doduše u virtuelnom svetu. Ovo vam omogućava igra Sea…

.

Najbolji momenti iz klasičnih crtaća

Svi koji su odrasli uz Toma i Džerija, Skubi-Dua i Looney Tunes junake imaju priliku da se podsete najboljih momenata…

.

Horizon Forbidden West - put u zabranjeno

Horizon Forbidden West predstavlja nastavak jedne od najpopularnijih igara za PlayStation 4 - Horizon Zero Dawn. Igra se, na veliku…

.

Resident Evil se vraća mračniji nego ikad

Horor franšiza Resident Evil dobija novi, osmi nastavak. Za sada, pred nama je trejler u kome možemo da vidimo kakva…

.

Troja tema novog Total War naslova

Serijal istorijskih strategija Total War ove godine dobija nastavak čija će tema biti Trojanski rat. Za sve ljubitelje ovakih serijala…

  • 12:00 Leto na O radiju
  • 13:20 Gost O radija
  • 14:00 Muzički kalendar
  • 15:00 Leto na O radiju
  • 15:40 O tome se priča

Anketa

Da li planirate letovanje?

Oradio logo