...
TRENUTNO05:00 - 11:00Music Mix by Majkić

Lifestyle / Tehnologija

YouTube menja način prikazivanja broja pratilaca

03.09.2019.

U pokušaju da otkloni pritisak sa kreatora, YouTube menja način na koji prikazuje koliko pratilaca ima nalog. Tokom septembra na platformi će početi da se pojavljuju skraćeni brojevi javnih pretplatnika. 

.

Kako prenosi Engadget, na primer, ako autor ima 1.234.567 pretplatnika, gledaoci će videti kao 1,23M. YouTube je promenu najavio u maju, ali je više detalja objavljeno ove nedelje. Kao što možete da pretpostavite, korisnici nisu zadovoljni.

Kada je promena prvi put najavljena, YouTube je saopštio da se nada da će broj pretplatnika biti dosledan na svim desktop računarima i mobilnim aplikacijama. U aprilu je Instagram testirao sličnu funkciju koja je od posmatrača sakrila broj lajkova, ali iz YouTube-a ističu da će kreatori i dalje moći da vide koliko pratilaca imaju u YouTube Studio i na YouTube Analytics. 

Nalozi sa više od 1.000 pratilaca će imati prikazan skraćen broj. Međutim, promena se odnosi i na YouTube Data API Service koji koriste platforme poput Social Blade, koja beleži broj pratilaca na YouTube-u, Twitch-u, Instagram-u i Twitter-u. Kompanija Social Blade se juče izjasnila protiv ove promene. U svom ažuriranom postu YouTube je napisao: "Iako znamo da se neće svi složiti sa ovim ažuriranjem, nadamo se da je to pozitivan korak za zajednicu, kako za one koji gledaju tako i za one koji stvaraju sadržaj."
 
Možda te još zanima:

.

YouTube dodaje podsetnik za spavanje

Ova nova funkcija trebalo bi uveče da podseća korisnike na to da je kasno i da se isključe sa platforme, jer je…

.

Nova YouTube zanimacija - trke klikera!

Ko god nije mogao da zamsili kako izgleda svet bez sporta, u proteklih nekoliko meseci mogao je da vidi kako…

.

Kratak kurs mode

Ako vas zanima moda i kako su se kroz decenije menjali trendovi i ukusu, imamo YouTube kanal za vas.

.

Sat je i dalje statusni simbol

Nauka o merenju vremena, horologija, stara je koliko i samo čovečanstvo. Oduvek smo želili da znamo koje je doba dana,…

.

Jutjub organizuje proslavu mature

U predhodnih nekoliko meseci prave učionice su zamenjene internet učionicama. Kako se sve preslilo u online svet, na red su…

.

YouTube zabranio medicinski nepotvrđen sadržaj

YouTube je počeo sa brisanjem celokupnog sadržaja sa njihove platforme koji nije u skladu sa preporukama Svetske zdravstvene organizacije, a tiče se…

  • 00:00 Music Mix by Bea
  • 05:00 Music Mix by Majkić
  • 11:00 Radio Gruvanje

Anketa

Da li planirate letovanje?

Oradio logo