.
Trenutno
Sajt dana
 Novinari O radija
Lifestyle / Tehnologija

Veštačka inteligencija stvorila božićnu pesmu

01.12.2016.

Gotovo svakog dana stižu vesti o nekoj novoj primeni veštačke inteligencije, ali retko koja je zabavna poput ove.

.

Sa Univerziteta u Torontu stiže vest praćena kratkim videom o tome kako su tamošnji naučnici uspeli da "istreniraju" algoritme veštačke inteligencije da napišu i otpevaju pesmu. Da bi sve bilo prigodno za ovo doba godine, reč je o probnoj božićnoj pesmi.

Neuronske karaoke, kako su nazvali ovaj program, radi na principu učenja. Za pisanje pesme po želji potreban mu je input u obliku fotografije – u ovom slučaju to je slika novogodišnje jelke. Nakon toga sistem prepoznaje sadržaj fotografije, uzima ritam i melodiju prilagođava kontekstu. Osim toga slaže i prigodni tekst koji opisuje scenu.

Dodatno, isti sistem može generisati i plesne pokrete na zadatu muziku i takođe ih prikazati kao video zapis. Kako izgleda verovatno prva božićna pesma koju je napisala veštačka inteligencija, možete poslušati u videu. Nije baš verovatno da će ona postati hit poput "Last Christmas", ali ko zna. Možda novim generacija upravo ovakav tip muzike bude omiljen.

Izvor:1klik.hr

.
Grupa istraživača sa MIT-a pretvorila je različite kućne biljke u bioničku floru koja može da oseti kretanje, pokrene robotska…
.
Jedan od najpouzdanijih izvora informacija o Apple uređajima, poznati analitičar Ming-Či Kuo, tvrdi da će se prvi 5G iPhone pojaviti…
.
Potraga za odgovorima na internetu postala je sastavni deo života, a deljenje pronađenih rezultata sve do sada nije bilo jednostavno.
Program
Kalendar događaja
Jun 2019.
PonUtoSreČetPetSubNed
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Anketa

Da li vidite Srbiju u EU?