...
TRENUTNO05:00 - 10:00Music Mix by Bea

Lifestyle / Tehnologija

Veb stranica koja može da nađe svaku vašu sliku na internetu

06.09.2023.

Nema sumnje da svet tehnologija napreduje neverovatnom brzinom, što svakako uključuje veštačku inteligenciju. Međutim, neki rezultati su prilično zastrašujući. Neki četbotovi pokušavaju da dobiju pristup nuklearnim kodovima, dok drugi uveravaju ljude da bi trebalo da raskinu sa svojim partnerima.

.

Jedan čovek je čak uspeo da generiše AI kopiju sopstvenog glasa i pokazao kako može da se upotrebi za provaljivanje u bankovni račun samo sa najosnovnijim ličnim podacima. Naravno, tu je i briga mnogih o tome kakvu će vrstu poslova veštačka inteligencija možda ukrasti od ljudi.

Pored svega, sada postoji platforma za pretraživanje slika PimEyes, koja koristi veštačku inteligenciju, a ljudi pišu da je to "najjezivija veb stranica na internetu".

Osnovna funkcija je da na stranici učitate svoju (ili tuđu) fotografiju i ona pretražuje internet kako bi pronašla bilo koje druge vaše slike koje su onlajn, tako da u teoriji možete videti sva mesta na internetu na kojima postoje vaše slike.

Komentari na internetu su podeljeni. Jedna osoba je rekla da je stranica uznemirujuća, ali i vredna jer je pronašla osobu koja je koristila njene slike bez pristanka. Neki misle da bi to mogao biti odličan alat za pretragu slika na internetu, dok drugi kažu da je stranica "san svake uhode". 

Izvor:www.b92.net

Tagovi

Možda te još zanima:

.

Majkrosoft i Semafor stvaraju novinarske priče uz AI podršku

Majkrosoft se udružio sa medijskim startapom Semafor kako bi se AI četbot tog tehnološkog giganta koristio u razvoju novinskih priča…

.

EU na putu ka "Velikom bratu"

Evropska unija je na pragu značajnih izmena u svojoj regulativi o veštačkoj inteligenciji, koje bi mogle da omoguće znatno širu…

.

Prvi superkompjuter koji simulira ljudski mozak uskoro će biti uključen

Tim naučnika najavio je da će uključiti prvi superkompjuter na svetu koji je dizajniran da oponaša neuronsku mrežu ljudskog mozga.

.

Počela prodaja futurističkog uređaja koji su osmislili bivši zaposleni Apple-a

Humane Ai Pin, najnoviji proizvod kompanije Humane, koju vode bivši zaposleni Apple-a Imran Čaudri i Betani Bonđorno, napokon je predstavljen…

.

Izvršni direktor Mete: Veštačka inteligencija je prilično glupa

Izvršni direktor kompanije Meta Nik Kleg izjavio je da su sadašnji modeli veštačke inteligencije (AI) "prilično glupi", umanjujući potencijalne rizike od njihove upotrebe.

.

Dan posle (opšte panike)

Tokom jučerašnjeg dana, AT&T i navodno druge mobilne mreže u SAD-u i Kanadi imale su problema sa radom, srušene su,…

  • 00:00 Music mix by Anja
  • 05:00 Music Mix by Bea
  • 10:00 Pre podne na O radiju
  • 10:10 Pesma dana

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo