...
TRENUTNO00:00 - 11:00Music Mix by Majkić

Lifestyle / Tehnologija

Vanzemaljski objekat leteo blizu Zemlje!

05.01.2021.

Vanzemaljski "komad tehnologije" nedavno je prošao blizu naše planete, tvrdi Avi Leb, predsedavajući odseka za astronomiju na univerzitetu Harvard i najavljuje da bi se slični objekti u skorije vreme mogli pojaviti u Sunčevom sistemu.

.

U svojoj još neobjavljenoj knjizi "Vanzemaljac: Prvi znak inteligentnog života izvan Zemlje", naučnik kaže da je misteriozni objekt nazvan Oumuamua (izviđač) došao iz pravca Vege, ušao u orbitalno područje Sunčevog sistema 6. septembra 2017. godine i mesec dana leteo blizu Zemlje "brzo se krećući ka sazvežđu Pegaz i dalje".

Iako je dugačak samo oko 100 metara, veruje se da je to prvi "međuzvezdani objekat" ikad otkriven u našem Sunčevom sistemu.

Prema Lebu, to nije bila obična kometa već deo odbačene tehnologije iz vanzemaljske civilizacije. Ukazao je na neobičan oblik sličan cigarama, bez presedana za normalne svemirske objekte, dodajući da je bio "neobično svetao", barem "deset puta svetliji od tipičnih kamenih asteroida ili kometa Sunčevog sistema".

Nepoznati svemirski objekt je primetio najmoćniji teleskop na planeti, teleskop Panoramskog snimanja i sistem za brzi odgovor (Pan-STARRS) na Havajima.

Profesor predviđa da će se slični scenariji ponavljati i u budućnosti i da će se u Sunčevom sistemu pojavljivati i drugi odbačeni predmeti vanzemaljske tehnologije. 

Izvor:www.rs.sputniknews.com

Možda te još zanima:

.

Sliku tvoju ljubim

Arheolozi su pronašli najstariju sliku na svetu i to je – prikaz bradavičaste svinje!

.

Sve jači Signal

Aplikacija za slanje poruka, Signal, dobila je "neviđen" skok u broju korisnika nakon promene pravila u rivalskoj aplikaciji WhatsApp i…

.

Policija zatvorila najveće svetsko tržište na dark netu

Dark net je mreža na Internetu koja je dostupna samo pomoću specijalizovanog softvera i hostuje se na šifrovanim mrežama, pružajući…

.

Prošle godine zemlja se najbrže okretala u poslednjih pola veka

Kao rezultat toga u 2020. je zabeleženo 28 najbržih dana, što je registrovano prvi put nakon 50 godina. Međutim, ovi…

.

Dobre vibracije

Ukoliko mislite da je vibracija na vašem Android mobilnom telefonu prejaka ili preslaba, evo načina da to promenite.

.

Bitcoin bi u februaru mogao da vredi oko 50.000 dolara

Bitcoin je tkom prethodnih nekoliko dana zabeležio više skokova vrednosti i nove rekorde. Tako je popularna kriprovaluta prvo dostigla cenu od 30.000 dolara,…

  • 00:00 Music Mix by Majkić
  • 11:00 Radio Gruvanje
  • 12:00 U kakvoj zemlji želim da živim

Anketa

Šta vam najviše nedostaje u "novoj normalnosti"?

Oradio logo