...
TRENUTNO00:00 - 05:00Music mix by Anja

Lifestyle / Tehnologija

Uskoro iPhone bez slota za SIM karticu

29.12.2021.

Nedavno su se pojavili izveštaji o uklanjanju SIM ležišta sa iPhone-a, a prvi model koji bi mogao da radi bez slota za SIM karticu trebalo bi da bude iPhone 15 2023. godine. MacRumors je dobio anonimnu dojavu da je Apple već u pregovorima sa glavnim američkim operaterima, savetujući ih da se pripreme za eSIM za njihove pametne telefone, koji bi trebalo da stignu u septembru 2022. Ovu informaciju je potvrdio pouzdani Apple leaker @dilandkt putem Tvitera, a prenosi GSM Arena.

.

Uklanjanje fizičkog ležišta SIM kartice sa pametnog telefona ima nekoliko prednosti iz proizvodne perspektive. Prvo, mehanizam za izbacivanje i umetanje SIM ležišta više ne bi trebalo da se proizvodi i njegovo odsustvo bi oslobodilo dragoceni prostor u unutrašnjosti. Jedan priključak manje bi pojednostavio izradu okvira, a uklanjanje SIM ležišta bi pametni telefon dodatno zaštitilo od ulaska vode i prašine u unutrašnjost telefona.

Sa Appleovim uklanjanjem priključka za slušalice i usvajanjem MagSafe dodataka poslednjih godina, kompanija bi bila još jedan korak bliže telefonu bez porta ako bi fizički uklonila slot za SIM iz budućih modela.

Poslednjih nekoliko generacija iPhone-a mogu da koriste eSIM i on se može koristiti u kombinaciji sa fizičkim nanoSIM-om, za dualSIM funkcije.

Izvor: Benchmark


Tagovi

Možda te još zanima:

.

Šta uraditi kad telefon upadne u slanu vodu?

U slučaju da vam telefon upadne u slanu vodu, postoje neke stvari koje možete da učinite kako biste ga spasili…

.

RepairMode čuva privatnost

Nošenje telefona na popravku može da bude veliki problem za privatnost korisnika. Na telefonu se nalaze brojne fotografije, poruke i…

.

Pad prodaje Samsungovih telefona

Samsung je već godinama vodeći svetski proizvođač pametnih telefona, a južnokorejska kompanija svoju dominaciju nastavlja i ove godine.

.

Sedam saveta za duži vek mobilnog telefona

Evo sedam saveta kako da izbegnete loše navike koje mogu da skrate vreme tokom kojeg možete koristiti svoj telefon.

.

Pre prodaje starog telefona, obavezno odradite nekoliko bitnih koraka

Jednog dana, kada dođe vreme za nadogradnju vašeg smartfona, cenu kupovine novog možete sniziti prodajom starog. Pre nego što se…

.

Huawei: Veliki profit u 2021. uprkos američkim sankcijama

Kineski telekomunikacioni gigant Huawei objavio je da je ostvario rekordan rast profita za 76 odsto u 2021. godini, iako im…

  • 00:00 Music mix by Anja
  • 05:00 Music Mix by Bea
  • 11:00 Leto na O radiju

Anketa

Da li se plašite novog talasa korone?

Oradio logo