...
TRENUTNO15:00 - 16:00Music Mix by Majkić

Lifestyle / Tehnologija

Uplatili pre osam godina, igra još nije gotova

04.01.2021.

Razvoj video-igre Star Citizen počeo je još 2010. godine, a 2012. pokrenuta je kampanja na Kickstarteru, sa kojom su ostvarili veliki uspeh. Putem Kickstartera i prodajom virtuelnih svemirskih brodova, prikupljeno je više od 339 miliona dolara. Ta suma dovoljno govori o interesu gejmera za Star Citizenom, ali postoji jedan veliki problem - ova video igra još nije završena i zvanično objavljena.

.

Uprkos brojnim najavama i godinama ulaganja i razvoja, svima koji su uložili novac u nju - i to još od 2012. godine i dalje nije dostupna konačna, odnosno potpuna verzija, već samo trenutna "alfa" verzija.

Oduševljena velikim interesom za njihovom svemirskom video-igrom, kompanija Cloud Imperium Games 2015. godine najavila je još jednu posebnu igru smeštenu u svet Star Citizena - Squadron 42. Nije teško pogoditi da, nakon pet godina od najave, ni ovaj naslov nije ugledao svetlost dana.

Sredinom 2019. najavljeno je da će beta verzija Squadrona 42 stići u trećem kvartalu ove godine, ali je prošle nedelje objavljeno je kako njen izlazak još ne bi trebalo da očekujemo i da će "igra biti gotova onda kad bude gotova".

Malo je reći da je ovo naljutilo gejmere, jer mnogi su u nju i uložili novac, odnosno, kupili virtuelne svemirske brodove.

"Ovo je najveća prevara u istoriji video igara" i "Kakva je ovo prevara", samo su neki od komentara na Redditu. A koliko traje njen razvoj najbolje govori komentar jednog korisnika Reddita koji je napisao da je, od kad je uplatio prvi novac za tu igru, diplomirao, napredovao u karijeri, kupio kuću i dobio troje dece.

Izvor:www.b92.net

Možda te još zanima:

.

Flopi diskete pokreću čitave flote putničkih aviona

Flopi disk je, za one mlađe koji sa njima nisu imali prilike da se sretnu, nekada služio kao prenosivi memorijski disk na…

.

Stižu novi modeli robota koji je hteo da uništi čovečanstvo

Za industriju robotike, korona-kriza je velika prilika, a tako razmišljaju i u kompaniji Hanson Robotics iz Hong Konga.

.

Imao se rašta i roditi

Otišao u penziju sa 25 godina

.

Uticajni tviteraš

"Da je danas živ Sveti Petar, sigurno bi i on slao poruke preko Tvitera i mejla, koristio bi savremena sredstva…

.

Otkriven eliksir večne mladosti?

U Kini testiraju injekciju koja zaustavlja starenje. Za sada se eksperimenti vrše samo na miševima, ali prvi nalazi su ohrabrujući.

.

Niko te ne poznaje kao WC šolja

Pametni WC čuva vaše zdravlje i preporučuje šta da jedete.

  • 13:45 Prava stvar
  • 14:00 Superoperater
  • 15:00 Music Mix by Majkić
  • 16:00 Popodne na O radiju
  • 16:30 Tehnologija

Anketa

Šta vam najviše nedostaje u "novoj normalnosti"?

Oradio logo