...
TRENUTNO05:00 - 10:00Music mix by Anja

Lifestyle / Tehnologija

Twitter upozorava na viralnu šalu

01.04.2019.

Šala od korisnika traži da promeni datum rođenja u okviru naloga i prebaci na 2007. godinu, kako bi, zahvaljujući ovom potezu, navodno otključao nove boje i šablone za dekorisanje naloga. Međutim, korisnik zauzvrat ne dobija obećano, već ovim činom gubi kontrolu nad svojim nalogom.

.

Kako prenosi Ubergizmo, ono što se zapravo događa kada se datum rođenja promeni na 2007. je da korisnik postaje mlađi od 13 godina i time, prema pravilima, nema dovoljno godina za pristup i korišćenje ove društvene mreže.

Šala je, između ostalog, uspela i zahvaljujući tome što je Facebook Messenger od korisnika prethodno tražio da u okviru neke poruke pošalju emotikon u obliku meseca, kako bi aktivirali dark mode, tako da su korisnici poverovali da je i promena godine rođenja način da se dođe do neke skrivene opcije.

Twitter upozorava da je u pitanju prevara. Još uvek nema informacija o tome kako da oni koji su menjali broj Twitter godina povrate kontrolu nad svojim profilima.

Možda te još zanima:

.

Vrednost bivšeg Tvitera opala za 70 odsto otkako je vlasnik Mask

Vrednost platforme X (nekadašnjeg Tvitera) opala je za 71 odsto od kada je taj društveni medij kupio američki milijarder Ilon Mask, objavila je američka multinacionalna…

.

Platforma X testira naplatu godišnje pretplate za nove naloge

Testiranje se trenutno sprovodi na Novom Zelandu i Filipinima.

.

Microsoft napravio Xbox kontroler sa mirisom pice

Microsoft je dizajnirao prilagođene TMNT Xbox kontrolere koji imaju difuzer mirisa vezan pozadi u obliku parčeta pice. 

.

Twitter počinje sa plaćanjem kreatorima

Twitter je zvanično pokrenuo program za deljenje prihoda od oglasa s kreatorima sadržaja. Ova inicijativa, koju je Ilon Mask najavio ranije…

.

Ove aplikacije su najgora noćna mora za bateriju telefona

Aplikacije društvenih mreža, striming aplikcije i određene mobilne igre poznate su po tome što prazne baterije pametnih telefona.

.

Hakeru pet godina zatvora zbog hakovanja tviter naloga poznatih

Džozef Džejms Okonor, koji je na Twitteru hakovao naloge poznatih osoba i tražio od njihovih pratilaca da mu uplaćuju kriptovalute,…

  • 00:00 Music Mix by Bea
  • 05:00 Music mix by Anja
  • 10:00 Pre podne na O radiju
  • 10:10 Pesma dana

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo