...
TRENUTNO15:00 - 16:00Music Mix by Bea

Lifestyle / Tehnologija

Twitter "ubio" simbol @

13.12.2016.

Korisnici Twittera su u četvrtak uveče primetili neobičan "defekt" na ovoj društvenoj mreži – nemogućnost prikazivanja univerzalnog simbola @.

.

Uzrok je poslednji update stranice usmeren na promenu načina komunikacije. Čelništvo Twittera je "ubilo" simbol @ koji se pored email adresa koristi i kao zamena ili ključ u obraćanju drugim korisnicima. To je uzrokovalo da se tvitovi upereni konkretnim korisnicima objave bez odrednice.

Problem je primećen kod korisnika iPhonea, odnosno korisnika operativnog sistema iOS. Kako bi sve ispravili, čelnici Twittera su naredili brisanje updatea koji evidentno nije dočekan sa odobravanjem.

Twitter ipak planira u potpunosti da uvede novi način obraćanja korisnicima (koji nije objašnjen), a koji zahteva uklanjanje simbola @. Prema svemu sudeći, čelnici kompanije će sačekati bolje dane i korisnike spremnije na promenu, piše The Verge.

Izvor: B92.net

Možda te još zanima:

.

Pretplata za nove korisnike društvene mreže X?

Novi korisnici društvene mreže X, ranije poznate kao Tviter, navodno će morati da plate skromnu cifru ukoliko žele da objavljuju…

.

Vrednost bivšeg Tvitera opala za 70 odsto otkako je vlasnik Mask

Vrednost platforme X (nekadašnjeg Tvitera) opala je za 71 odsto od kada je taj društveni medij kupio američki milijarder Ilon Mask, objavila je američka multinacionalna…

.

Platforma X testira naplatu godišnje pretplate za nove naloge

Testiranje se trenutno sprovodi na Novom Zelandu i Filipinima.

.

Microsoft napravio Xbox kontroler sa mirisom pice

Microsoft je dizajnirao prilagođene TMNT Xbox kontrolere koji imaju difuzer mirisa vezan pozadi u obliku parčeta pice. 

.

Twitter počinje sa plaćanjem kreatorima

Twitter je zvanično pokrenuo program za deljenje prihoda od oglasa s kreatorima sadržaja. Ova inicijativa, koju je Ilon Mask najavio ranije…

.

Ove aplikacije su najgora noćna mora za bateriju telefona

Aplikacije društvenih mreža, striming aplikcije i određene mobilne igre poznate su po tome što prazne baterije pametnih telefona.

  • 13:45 Prava stvar
  • 14:00 Vaš DJ sat
  • 15:00 Music Mix by Bea
  • 16:00 Popodne na O radiju
  • 16:10 Pesma dana

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo