...
TRENUTNO05:00 - 10:00Music mix by Anja

Lifestyle / Tehnologija

Twitter degradirao ultradesničare

17.11.2017.

Twiter je ogolio nekoliko ultradesničarskih profila i ostavio ih bez zvanične verifikacione značke. Ovaj korak došao je nakon najave kompanije da će promeniti sistem verifikacije i preispitati ko sve može da dobije plavi bedž uz ime.

.

Među degradiranim korisnicima nalaze se Džejson Kesler koji je bio jedan od organizatora nacističkog marša u Šarlotsvilu u Americi. Značku je takođe izgubio i Ričard Spenser koji se bori za dominaciju belaca u Americi. Tu se, naravno, našao i britanski lider ekstremističke organizacije 'English Defence League' Tomi Robinson.

Twitter je ranije objasnio da korisnici verifikacijsku značku uglavnom vide kao indikator važnosti osobe koja ju je dobila i da će zbog toga ceo sistem morati da se menja.

Verifikacija je na početku bila rezervisana za poznate ljude, političare i novinare, ali je 2016. godine Twitter ublažio tu politiku i dopustio široj publici šansu za verifikaciju naloga. To, očigledno nije bila dobra ideja i sada se očekuje niz restriktivnih mera.

BBC

Možda te još zanima:

.

Pretplata za nove korisnike društvene mreže X?

Novi korisnici društvene mreže X, ranije poznate kao Tviter, navodno će morati da plate skromnu cifru ukoliko žele da objavljuju…

.

Vrednost bivšeg Tvitera opala za 70 odsto otkako je vlasnik Mask

Vrednost platforme X (nekadašnjeg Tvitera) opala je za 71 odsto od kada je taj društveni medij kupio američki milijarder Ilon Mask, objavila je američka multinacionalna…

.

Platforma X testira naplatu godišnje pretplate za nove naloge

Testiranje se trenutno sprovodi na Novom Zelandu i Filipinima.

.

Microsoft napravio Xbox kontroler sa mirisom pice

Microsoft je dizajnirao prilagođene TMNT Xbox kontrolere koji imaju difuzer mirisa vezan pozadi u obliku parčeta pice. 

.

Twitter počinje sa plaćanjem kreatorima

Twitter je zvanično pokrenuo program za deljenje prihoda od oglasa s kreatorima sadržaja. Ova inicijativa, koju je Ilon Mask najavio ranije…

.

Ove aplikacije su najgora noćna mora za bateriju telefona

Aplikacije društvenih mreža, striming aplikcije i određene mobilne igre poznate su po tome što prazne baterije pametnih telefona.

  • 00:00 Music Mix by Bea
  • 05:00 Music mix by Anja
  • 10:00 Pre podne na O radiju
  • 10:10 Pesma dana

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo