...
TRENUTNO06:00 - 11:00Music Mix by Bea

Lifestyle / Tehnologija

Twiter uveo objave od 280 karaktera

08.11.2017.

Twitter je otključao za većinu svojih korisnika opciju tvita od 280 karaktera umesto dosadašnjih 140. Novi limit neće se odnositi na japanski, kineski i korejski jezik jer njihovi simboli pružaju više informacija u samo jednom karakteru.

.

https://twitter.com/OradioRtv

Ovu opciju od septembra imao je manji broj korisnika u svetu kao eksperiment nmakon dugoročnih primedbi da 140 karaktera jednostavno nije dovoljno. Stoga je kompanija Twitter odlučila da poveća prostor za pisanje ne bi li privukli nove korisnike.

Tokom testa, samo je pet odsto korisnika slalo tvitove duže od 140 karaktera, a svega dva odsto poruke duže od 190 karaktera, što se može protumačiti i starom navikom.

Twitter je, međutim, sada većini otključao duže tvitove jer se pokazalo da su oni koji su tvitovali duže poruke imali više interakcije, dobijali više pratilaca i provodili više vremena na sajtu. Korisnici se sada navikavaju na višak reči, a ako su istraživanja tačna, kompaniju Twitter čeka mnogo veća zarada.

P. K.

Možda te još zanima:

.

Pretplata za nove korisnike društvene mreže X?

Novi korisnici društvene mreže X, ranije poznate kao Tviter, navodno će morati da plate skromnu cifru ukoliko žele da objavljuju…

.

Vrednost bivšeg Tvitera opala za 70 odsto otkako je vlasnik Mask

Vrednost platforme X (nekadašnjeg Tvitera) opala je za 71 odsto od kada je taj društveni medij kupio američki milijarder Ilon Mask, objavila je američka multinacionalna…

.

Platforma X testira naplatu godišnje pretplate za nove naloge

Testiranje se trenutno sprovodi na Novom Zelandu i Filipinima.

.

Microsoft napravio Xbox kontroler sa mirisom pice

Microsoft je dizajnirao prilagođene TMNT Xbox kontrolere koji imaju difuzer mirisa vezan pozadi u obliku parčeta pice. 

.

Twitter počinje sa plaćanjem kreatorima

Twitter je zvanično pokrenuo program za deljenje prihoda od oglasa s kreatorima sadržaja. Ova inicijativa, koju je Ilon Mask najavio ranije…

.

Ove aplikacije su najgora noćna mora za bateriju telefona

Aplikacije društvenih mreža, striming aplikcije i određene mobilne igre poznate su po tome što prazne baterije pametnih telefona.

  • 00:00 Music mix by Anja
  • 06:00 Music Mix by Bea
  • 11:00 Y2K
  • 12:00 Za i protiv

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo