.
Trenutno
RetroTips
 Jovan Marjanović i Predrag Novković
Lifestyle / Tehnologija

Twiter radi na Hide Tweet opciji

05.03.2019.

Twiter razvija novu opciju koja će dati korisnicima mogućnost da zaštite svoju konverzaciju, prenosi TechCrunch. 

.

Opcija će biti dostupna kada kliknete na "Share" dugme na tvitu. Kao što joj i ime kaže "Hide Tweet" funkcija je alternativa isključivanju ili blokiranju korisnika, ali ipak omogućava malo veći stepen kontrole nad konverzacijom. Pored ove, biće na raspolaganju još jedna opcija, "View Hiddent Twitts", koja dozvoljava korisniku da otkrije tvitove koje su ranije bili skriveni.

Odmah nakon objave, počela su da se pojavljuju mišljenja da bi jedna takva opcija mogla da se iskoristi da korisnici uklone kritike, ali ne samo na svoj račun (što je već moguće sa opcijama za mutiranje i blokiranje), već za sve koji prate tok Twitter odgovora.

S druge strane, onaj koji je okačio objavu može da kontroliše šta će ostali korisnici da vide, što, kako kažu komentari na ovu novinu, može stvoriti osećaj komotnosti prilikom deljenja sadržaja. Takođe, očekuje se da će ova opcija podstaknuti debate, jer korisnici neće morati da strahuju od hejterskih tvitova.

U jednom od svojih ranijih intevjua, CEO Twitter-a Džek Dorsej priznao je da Twitter najveći deo tereta stavlja na žrtve zlostavljanja, što je ocenio kao neuspeh za kompaniju, ali je tada naglasio da oni istražuju nove načine kako da proaktivno zaustave takve napade.

 

 

.
LinkedIn uvodi novu opciju - Skills Assessment kvizove za procenu veština. Kratki, standardizovani testovi omogućiće vam da dokažete…
.
Nije problem pronaći video. Problem je pronaći jedan kratak deo video snimka koji traje više od 2 minuta. Rešenje izgleda stiže.
.
Niko ko koristi Viber za komunikaciju ne može baš da odoli preslatkim stikerima. Ono što je međutim još bolje, jeste da će ti…
Program
Kalendar događaja
Septembar 2019.
PonUtoSreČetPetSubNed
      
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
      
Anketa

Po istraživanju KOMS-a, 67 odsto mladih želi da napusti Srbiju. Da li ste među njima?