...
TRENUTNO05:00 - 11:00Music mix by Marko

Lifestyle / Tehnologija

Trke dronova za svakoga

16.02.2017.

Iako većina nas zamišlja dronove kao futurističku metodu špijuniranja ili prosto snimanja raznih momenata, preduzmimljiviji obožavatelji gedžeta u jednom trenutku su odlučili da ih pretvore u sport, a rezultati su fenomenalni. Organizacija o kojoj je reč bavi se trkama dronova i nosi ime DRL, odnosno, Drone Racing League. 

.

U takmičenjima koristi striktno standardizovane letelice koje se takmiče na nizu poluotvorenih neonskim bojama osvetljenih trkališta. Za razliku od standardnog drona koji možete kupiti u svakoj prodavnici gedžeta, njihove letelice napravljene su za ekstremnu brzinu i okretnost. Ovde je reč o sportu koji više od svih ostalih podseća na virtuelnu stvarnost.

Kako bi uopšte kontrolisali dron koji jurca hodnicima, garažama i stadionima, takmičari moraju koristiti specijalnu opremu koja izgleda kao da je ispala iz naučno fantastičnih filmova. Reč je o specijalnoj kombinaciji slušalica i naočara koje vam snimak sa letelice prenose uživo. Dronom se upravlja pomoću specijalnih kontrola, a zahvaljujući modifikovanim stabilizatorima, moguće je izvoditi skoro neverovatne trikove. Ukratko - sve izgleda vrlo kul i, što je zanimljivo, veoma podseća na video igru.

Sezona počinje u junu, a svaka trka će okupiti šesnaest najboljih pilota dronova na svetu i testirati njihove veštine na maštovito dizajniranim trodimenzionalnim stazama.

Trke će funkcionisati po principu eliminacije što će na kraju dovesti do najboljeg pilota na svetu, bar što se dronova tiče. Mislite li da ste dovoljno dobri da se takmičite? Skinite i instalirajte simulator i saznajte. Reč je o video igri koju Drone Racing League nudi u sklopu službene stranice. Ona je kompatibilna sa ličnim računarima i gamepadovima, a možete je preuzeti ovde.

Izvor: tportal.hr

Možda te još zanima:

.

Povratak bitkoina

Iako kripto-industrija traži brojne popravke kako bi funkcionisala još bolje, čini se da su kriptovalute ponovo krenule uzlaznom putanjom. 

.

Sajt za ljubitelje bicikala

Trava, leto, ekologija... hmmmm, leto i ekologija? Kako najbolje spojiti ovo divno godišnje doba sa očuvanjem životne sredine? Pa vozeći…

.

Kako su sajtovi nekada izgledali

Ako je tokom ove godine krenula da vas "puca" nostalgija za davnim i možda lepšim vremenima, nudimo vam mogućnost da…

.

Spotify uskoro u Srbiji?

Jedan od najpopularnijih muzičkih streaming servisa, Spotify, mogao bi da stigne u Srbiju već za nekoliko dana.

.

Na sunce uz oprez

Odavno nije tajna da je prevencija najbolja zaštita, a tekuća godina nas je više puta podsetila i uverila u tu…

.

Zanimljivi tutorijali za Apple korisnike

U vreme pandemije Apple je poželeo da nešto korisno uradi za svoje korisnike. Zbog toga je ova kompanija napravila je…

  • 00:00 Music Mix by Bea
  • 05:00 Music mix by Marko
  • 11:00 Leto na O radiju
  • 11:40 O tome se priča

Anketa

Da li planirate letovanje?

Oradio logo