...
TRENUTNO12:00 - 12:30Pre podne na O radiju

Lifestyle / Tehnologija

TikTok štiti tinejdžere

09.02.2022.

TikTok pokušava da zaštiti najmlađe korisnike od neprikladnog sadržaja i testira načine na koje bi mogao da ogranični širenje neprikladnog sadržaja kod tinejdžera, kao i da poboljša sigurnosne funkcije usmerene ka mlađoj populaciji, prenosi Engadget.

.

"TikTok je poznat po preciznom algoritmu za preporuke. Sada radimo na funkcijama koje bi mogle da klasifikuju sadržaj na osnovu zona zrelosti sadržaja i tematskih konfornih zona", istakla je Trejsi Elizabet, šef politike globalnih problema u TikToku.

Pored toga, kompanija će uvesti nove opcije za kreatore koje će im omogućiti da označe da li su njihovi video klipovi namenjeni samo odraslima ili svima.

Konačno, TikTok ažurira svoja pravila kako bi eksplicitno bio zabranjen sadržaj koji je mizogen, homofoban i promoviše ili podržava ideju konverzijske terapije. Kompanija tvrdi da je ovakav sadržaj već bio uklanjan ranije, ali da pravila još uvek nisu bila eksplicitno navedena u smernicama zajednice ove mreže.

Izvor: Nova 

Tagovi

Možda te još zanima:

.

Tik Tok kažnjen zbog kršenja privatnosti

Francuski regulator za zaštitu podataka (CNIL) kaznio je kinesku platformu za deljenje videa TikTok sa pet miliona evra, zbog kršenja…

.

Sve je više onih koji vesti konzumiraju na TikToku

Istraživanje kompanije Pew Research Center pokazuje da je sve veći broj Amerikanaca koji ističu da vesti pronalaze i čitaju na…

.

Fejsbuk postao mreža za penzionere: Mladi beže glavom bez obzira

Generacija Z (rođeni između 1995. i 2010. godine) sve više koristi internet, ali se broj tinejdžera na Fejsbuku ubrzano smanjuje,…

.

Automatski generisani titlovi na TikToku

TikTok korisnicima olakšava gledanje video zapisa sa automatski generisanim titlovima, objavila je kompanija, ažurirajući funkciju koju je uvela 2021. godine i…

.

Instagram testira feed preko celog ekrana

Kada otvore Instagram aplikaciju, korisnici odmah vide vertikalni sadržaj koji treba da "donese video više ispred i u centar".

.

Instagram kopira Twitter i TikTok sa novom funkcijom

Instagram testira novu funkciju, koja će korisnicima omogućiti da prikače objave na svom profilu, kako navodi TechCrunch.

  • 10:45 Prava stvar
  • 11:00 Za i protiv
  • 12:00 Pre podne na O radiju
  • 12:30 Album nedelje
  • 12:45 Lampica

Anketa

Koliko verujete veštačkoj inteligenciji?

 
Oradio logo