...
TRENUTNO15:00 - 16:00Music mix by Anja

Lifestyle / Tehnologija

Teško ćebe je zdravije

24.07.2020.

Situacija sa koronavirusom svakako nas je vratila na razmišljanje o tome da godišnji odmor provedemo u našoj zemlji. Na selu je uvek malo niža temperatura i mikroklima van gradova čini svoje da boravak u prirodi, a posebno spavanje bude prijatnije. 

.

Svi oni koji su imali, ili imaju, babu i dedu na selu, ili neke dalje rođake kod kojih su provodili letnji rasput, sigurno se sećaju teških pokrivača kojima su nas obavezno pokrivali. Koliko god da je sve to delovalo previše, san je bio tvrd i dobar, a osećaj odličan.

Naučnici su se danas posvetili ovom problemu i shvatili da nam ćebe koje ima veću težinu bolje odgovara i čak pomaže u lečenju 35 raznih oboljenja.

Težina ili pritisak, ravnomerno raspoređeni preko tela povećavaju nivo serotonina, hormona sreće, koji takođe utiče na melatonin, koji opet utiče na san. Na taj način možemo izbeći upotrebu određenih lekova za lakše spavanje.

I pored svega, ovaj pokrivač ne može da zameni medikamente osobama kojima je prepisana terapija. Može da pomogne, a siguno neće škoditi. Možda su naši preci na selu sve to već znali.

Možda te još zanima:

.

Zabrana Tik-toka prošla Kongres

Paket za nacionalnu bezbednost, koji uključuje i mere zabrane Tik-toka širom SAD, usvojen je velikom većinom glasova u američkom Senatu.

.

Plata u Nemačkoj 9.000 evra mesečno, bez da ustanete iz kreveta

Nemački centar za avijaciju traži 12 kandidata koji će provesti 60 dana u krevetu, za potrebe nove studije koju sprovode…

.

Obiđite Srbiju za Prvi maj i Uskrs

Ako nas vreme ne prevari, kao što je to čest običaj za 1. maj, mogli bi ovo biti stvarno dobri…

.

Kina uklanja strane mrežne čipove do 2027.

Kina pokušava da eliminiše čipove strane proizvodnje do 2027. godine.

.

Veštačka inteligencija misli da ima dete

Sajt 404 Media izveštava o neobičnoj situaciji kada je u pitanju veštačka inteligencija, a u glavnoj ulozi se našao Metin…

.

Štampana ljudska krv za bolje lečenje teških bolesti

Jedan biotehnološki startap ima neobičnu zamisao - 3D štampanje ljudske krvi, kako bi se pravili bolji lekovi za retke ili…

  • 13:45 Prava stvar
  • 14:00 RetroTips
  • 15:00 Music mix by Anja
  • 16:00 Popodne na O radiju
  • 16:10 Pesma dana

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo