...
TRENUTNO00:00 - 06:00Music Mix by Bea

Lifestyle / Tehnologija

Teško ćebe je zdravije

24.07.2020.

Situacija sa koronavirusom svakako nas je vratila na razmišljanje o tome da godišnji odmor provedemo u našoj zemlji. Na selu je uvek malo niža temperatura i mikroklima van gradova čini svoje da boravak u prirodi, a posebno spavanje bude prijatnije. 

.

Svi oni koji su imali, ili imaju, babu i dedu na selu, ili neke dalje rođake kod kojih su provodili letnji rasput, sigurno se sećaju teških pokrivača kojima su nas obavezno pokrivali. Koliko god da je sve to delovalo previše, san je bio tvrd i dobar, a osećaj odličan.

Naučnici su se danas posvetili ovom problemu i shvatili da nam ćebe koje ima veću težinu bolje odgovara i čak pomaže u lečenju 35 raznih oboljenja.

Težina ili pritisak, ravnomerno raspoređeni preko tela povećavaju nivo serotonina, hormona sreće, koji takođe utiče na melatonin, koji opet utiče na san. Na taj način možemo izbeći upotrebu određenih lekova za lakše spavanje.

I pored svega, ovaj pokrivač ne može da zameni medikamente osobama kojima je prepisana terapija. Može da pomogne, a siguno neće škoditi. Možda su naši preci na selu sve to već znali.

Možda te još zanima:

.

The Moth

Postanite pravi internet moljac

.

Sport kome korona ništa ne može

Do momenta kada će nas koronavirus pustiti iz svojih kandži, moraćemo da se ponašamo u skladu sa situacijom. Događaje poput…

.

Važno je ko je šta rekao

Društvene mreže olakšavaju nalaženje uzora i stupanje u kontakt sa njima. Dok je pre samo deset godina bilo nezamislivo da…

.

Srcream Into The Void

Slobodne se izvrištite

.

Instagram Reels kao konkurenciju TikToku

Tik Toku izgleda ozbiljno otkucava vreme slave

  • 00:00 Music Mix by Bea
  • 06:00 Music Mix by Majkić
  • 12:00 Leto na O radiju

Anketa

Da li planirate letovanje?

Oradio logo