...
ORADIO UŽIVO

Lifestyle / Tehnologija

Telefon kao narukvica?

28.02.2019.

Kineska kompanija TCL još jedan je u nizu proizvođača koji su se priključili trendu pametnih telefona sa savitljivim ekranima. Oni se, međutim, nisu zadovoljili samo "običnim" uređajem na preklop.

.

TCL je prikazao pet različitih mogućnosti izgleda takvog telefona, od kojih jedno rešenje privlači posebnu pažnju. Prva četiri samo varijacije poput preklapanje po horizontali i vertikali, na unutra i na spolja, peti je nešto što do sada nije tako često bilo viđano. 

To dizajnersko rešenje predstavlja smartfon sa savitljivim ekranom koji korisnik može da obavije oko ruke kao narkuvicu. 

Kako piše Engadget, TCL je prethodno najavio da svoj prvi uređaj sa savitljivim ekranom planira da predstavi 2020. godine, ali je ostalo nejasno kakvi su njihovi stvarni planovi kada je njegov razvoj u pitanju. 

Napomenuto je samo da bi inovativna tehnologija mogla da bude primenjena i kod drugih uređaja, kao što su pametni televizori. 
Iako se pretpostavlja da će Android moći da radi i na takvim savitljivim ekranima, nije poznato kako će to zaista izgledati u praksi. 

Sve u svemu, za sada nije sasvim sigurno koliko će TCL uspeti da ovu svoju zamisao sprovede u delo, piše CNet, dodajući da je još uvek rano da bi se bilo šta na ovu temu tvrdilo.

Možda te još zanima:

.

Telefon sa ekranom na izvlačenje?

Posle telefona na preklop, dolaze nam i oni sa ekranom na izvlačenje.

.

Posle dve godine prodaja telefona konačno beleži rast

Tržište pametnih telefona polako se oporavlja nakon više od dve godine pada i stagnacije.

.

Kina i Amerika su našle novo bojno polje

U novom frontu u američko-kinesko tehnološkom ratu, administracija Bajdena suočava se sa pritiskom nekih zakonodavaca da ograniče američke kompanije da…

.

Koliko je Srbija spremna za 5G tehnologiju

Analiza Ratela pozala je da više od 1.2 miliona korisnika mobilne telefonije u Srbiji poseduje uređaje koji podržavaju 5G tehnologiju, a…

.

Holandija zabranjuje mobilne telefone u učionicama

Holandska vlada je najavila zabranu mobilnih telefona i drugih uređaja u školama, a plan je da se eliminišu svi gedžeti koji…

.

Twelve Minutes: Zaplet dostojan trilera

"Twelve Minutes" je mala ali izuzetno zanimljiva igra koja u sebi krije zaplete dostojne najboljih holivudskih trilera, što nije svojstveno…

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo